Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Είμαστε πραγματικά έτοιμοι να γκρεμίσουμε ένα Κυβερνητικό νομοσχέδιο;

Ζούμε στον απόηχο της τεράστιας Γενικής Απεργίας της 04/02, μιας απεργίας η οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ΟΡΟΣΗΜΟ για τα μεγάλα κοινωνικά ξεσπάσματα που μέλλονται. Η μαζική συμμετοχή, τα καταγραφόμενα ψήγματα αγωνιστικής ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, η συνάντηση της εργατιάς με τα αγροτικά μπλόκα και τους παραγωγικούς & επιστημονικούς φορείς, μπορούν να αποτελέσουν -υπό όρους- τη βάση για μια ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Αν.Ελλ. δίνει όρκους πίστης στους δανειστές και στα τοκογλυφικά funds. Ήδη νέα μέτρα πολλών δις είναι στα σκαριά για να καλύψουν τα νέα δημοσιονομικά κενά. Αν ο ελληνικός λαός ΔΕΝ πάρει την κατάσταση στα χέρια του, η μνημονιακή «μέρα της Μαρμότας» θα επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια ακόμη.

Και αν ανατραπεί το Ασφαλιστικό έκτρωμα;
Οι συνδικαλιστικοί & μαζικοί φορείς βάζουν στο στόχαστρο το νομοσχέδιο λαιμητόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και πολύ καλά πράττουν, αφού ο στόχος «να μην κατατεθεί» είναι ρεαλιστικός και προωθητικός για τα λαϊκά αιτήματα και την αγωνιστική ενότητα. Όλοι μας κρινόμαστε από την αποφασιστικότητα και τη δράση μας ώστε να μην περάσει, να ηττηθούν οι συγκεκριμένες κυβερνητικές επιδιώξεις.
Για να ανοίξει όμως η προοπτική της νίκης επιβάλλεται να υπάρξουν τομές και αναπροσαρμογές στο εργατικό κίνημα και σε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να αποκρυσταλλωθούν προγραμματικά βαθιές διεργασίες συνείδησης, επανατοποθέτηση στα κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής πραγματικότητας.
Η αλγεινή πείρα του Δημοψηφίσματος του Ιουλίου, η ιταμή μετατροπή του «ΟΧΙ» σε ένα ραγιάδικο «ΝΑΙ», είχε ως όχημα την κυριαρχία μέσα σε ευρύτερα στρώματα του φόβου της ρήξης, της άρνησης να πάρουν ενεργητική θέση για ΔΙΑΚΟΠΗ των διαπραγματεύσεων, Μονομερείς ενέργειες, ΣΤΑΣΗ πληρωμών και ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ, σε ρήξη με τη μέγγενη των ΕΥΡΩ – Ε.Ε.. Η μετατροπή της ποσότητας σε ΠΟΙΟΤΗΤΑ ήταν και θα είναι πάντα το σημαντικότερο ζήτημα στην πολιτική πρακτική, και ας μην ξεχνάμε πως η μαζικότητα ΔΕΝ έλειψε ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στην απεργία της Πέμπτης.

Η γνωστή πεπατημένη οδηγεί αναπόδραστα σε νέα ΗΤΤΑ:
Να το πούμε καθαρά και ξάστερα, ΔΕΝ υπάρχει δρόμος σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική δίχως τομές και ρήξεις με τους γνωστούς μηχανισμούς. Ο αγώνας χωρίς ξεκάθαρη στόχευση θα φέρει απογοήτευση και διάσπαση στα λαϊκά στρώματα, αφού μπροστά στο φόβο της ρήξης ο κάθε κλάδος θα προσπαθεί να μην πληρώσει αυτός το μάρμαρο αλλά να το πληρώσει κάποιος άλλος. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, η γνωστή προπαγάνδα που βγάζει τους πάντες σκάρτους (π.χ. οι αγρότες έφαγαν τις επιδοτήσεις, οι μαγαζάτορες ΔΕΝ κόβουν αποδείξεις, οι δάσκαλοι κάθονται τα Καλοκαίρια) θα δηλητηριάσει την πολιτική ατμόσφαιρα μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ.

Απαιτείται μια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Είναι επιτακτική η ανάγκη για νέους μεγάλους και ενωτικούς αγώνες. Ετοιμότητα για Κυβερνητικούς ελιγμούς, χρονικές παλινωδίες και προσπάθειες διάσπασης του αρραγούς μετώπου των λαϊκών δυνάμεων, προσπάθεια εξαίρεσης και προσεταιρισμού μεμονωμένων κλάδων κ.α.. ΔΕΝ μπορεί να αποκλειστεί και πιθανή αναδιάταξη της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς και διάφορα σενάρια αναμόρφωσης της Μνημονιακής Εθνικής Ελλάδος. Το μαχόμενο εργατικό κίνημα ΔΕΝ πρέπει να φοβηθεί την κυβερνητική αστάθεια, αντιθέτως θα πρέπει να την οξύνει και να την αξιοποιήσει υπέρ του.
Σήμερα υπάρχει σωρευμένη -θετική & αρνητική- πείρα από ολόκληρη την περίοδο της κρίσης, ώστε να ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις. Οι μεγάλες απεργίες του 2010-12, το κίνημα των πλατειών, τα δίκτυα αλληλεγγύης, η τυφλή παράδοση της ελπίδας στο ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη του Δημοψηφίσματος μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ουσιαστικά συμπεράσματα.
Είναι ώρα για μια ανοιχτόκαρδη και μεγάλη πρωτοβουλία των πολιτικών δυνάμεων της ΡΗΞΗΣ. Ο απλός κόσμος που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι διαφωνούν με την αδιέξοδη στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, όσοι δώσαμε τη μεγάλη μάχη του «ΟΧΙ», όσοι αποχώρησαν οργανωμένα από το ΣΥΡΙΖΑ (Λαϊκή Ενότητα), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Επιβάλλεται η ανάληψη πρωτοβουλίας ενοποίησης όλων αυτών των δυνάμεων, με ανοιχτή έκκληση προς κάθε τίμιο αγωνιστή.

https://www.youtube.com/watch?v=OIV7SWMYk_o

Τζώτζης Βασίλης

6 σχόλια:

  1. Το συγκεκριμένο κείμενο, όπως και άλλα παρόμοια μνημειώδους λογικής κενότητας, αλλα "στιβαρής", κατά τη γνώμη των εμπνευστών τους, επιστημονικότητας, καλό είναι να τίθενται υπό τη βάσανο της κριτικής επεξεργασίας των υποψήφιων των Πανελλαδικών.Θα είναι γι΄αυτούς ένα κατατοπιστικότατο μάθημα "προοδευτικών" πομφολύγων που διανθίζονται με "βαθυστόχαστες" διαπιστώσεις των πνευματικών ταγών της "επαναστατικής" Αριστεράς.Μπορεί να τους ανοίξει το δρόμο για μια αξιοπρεπή επίδοση στο στίβο των Πανελλαδικών. Σίγουρα, όμως, θα συρρικνώσει τους πολιτικούς τους ορίζοντες, θα συσκοτίσει τα ψήγματα σωφροσύνης που διαθέτουν και πλέον θα είναι έτοιμοι να επιλέξουν στην ενήλικη πια ζωή τους μεσσιανικού τύπου λύσεις Τσίπρα, Χρυσής Αυγής κ.τ.λ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλιες λέξεις αλλά καμία εικόνα. Προσπάθεια ενός πολιτικού γυρολόγου να δικαιολογήσει τις προσωπικές πολιτικές αποτυχίες του. Παιδί 30 ετών έχει αλλάξει ήδη 5-6 κόμματα και φορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτά που χωράνε και "αριστερό" ΠΑΣΟΚ, ΕΠΑΜ ακόμα και χ.α. τρικυμία στο κρανίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο καλύτερη θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τους άσχετους γυρολόγους της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφού στάλθηκε και το ψήφισμα της απεργίας με...φάκς μείνετε ήσυχοι θα σας ακούσουν σίγουρα στην Αθήνα.Ερε κούνια που σας κούναγε . ¨Οσο για σένα που γράφεις για ΡΗΞΗ τι να ούμε; ¨Ότι ζείς στον κόσμο σου; Αυτοί είμεθα στην Φλώρινα τρόμπα καβάλα και ντόλτσε ρήξή ...γιουργια τα παλιουργια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να καταλάβουμε λίγο όλοι μας,πως οι αερολογίες και οι @@ριές κομμένες!
    Ο λαός αποφασίζει,όχι με την ψήφο του πλέον αλλα με την δύναμη του.
    ΝΑΙ στα μπλόκα,ΝΑΙ στις απεργίες,ΝΑΙ σε όποιαδήποτε μορφής αντίσταση.Χωρίς κόμματα και συνδικαλισμούς.
    Ο λαός έχει τον λόγο στα χέρια του και επειδή τόσο καιρό δεν έπιπτε λόγος θα αρχίσει να πίπτει ράβδος!
    Ήρθε η ώρα να πληρώσετε για όλα όσα κάνατε ή δεν κάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.