Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Οι εκδηλώσεις για την 67η επέτειο της Μάχης της Φλώρινας (video - φωτογραφίες)

Σειρά εκδηλώσεων με τη συμπλήρωση 67 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας, την 12η Φεβρουαρίου 1949, διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
Το πρόγραμμα άνοιξε το Σάββατο με την εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας και την κεντρική ομιλία από τον Έφεδρο Ταγματάρχη Γεώργιο Κλημεντίδη. Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Φλώρινας Ταξίαρχος ε.α. Δημήτριος Σωτηρίου.
Ξεχωριστή ήταν για μία ακόμα χρονιά η ομιλία του Στρατηγού ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκα, ενός εκ των πρωταγωνιστών της Μάχης, ο οποίος σε ηλικία 95 ετών αφηγήθηκε περιστατικά από εκείνες τις ημέρες.





Την Κυριακή, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό κοιμητήριο, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.





Αμέσως μετά, στο χωριό Πρώτη, τελέστηκε επίσης επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο πεσόντων.

20 σχόλια:

  1. Παταγώδης η αποτυχία των διοργανωτών. Πιο λίγος κόσμος από κάθε άλλη φορά και μίζερη οργάνωση όσο όσο να βγούμε από την υποχρέωση.
    Παραγκώνισαν τους παλιούς για καλύτερα και ηρθαν τα πιο χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι μιζέρια και κακία είναι αυτή;;; Συγχαρητήρια στους διοργανωτές ήταν όλα άψογα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ ήμουν εκεί και δεν άκουσα κανένα πάταγο. Ήταν μια σεμνή, όμορφη και συγκινητική τελετή τιμής για αυτούς που έδωσαν την ζωή τους υπέρ της ελευθερίας μας.

      Διαγραφή
    3. Και εγώ ήμουν εκεί και είδα την τελετή όπως την είδαν οι 6:32 και 10:43. Το μόνο που πρέπει να προσεχθεί στο μέλλον, είναι η πολυλογία από τους καταθέτοντες τα στεφάνια τιμής που δεν αντιλαμβάνονται ότι με τα στεφάνια στα μνημόσυνα τιμώνται οι νεκροί και όχι οι εν ζωή τιμώντες τους νεκρούς για να "τιμηθούν" τα δικά τους πεπραγμένα. Σεμνότητα παιδιά. Είναι η μέγιστη τιμή. Σε αυτό θα μπορούσαν οι κατά τα λοιπά άξιοι διοργανωτές, να επιβάλλουν σαφείς περιορισμούς.

      Διαγραφή
    4. Αυτό όντως ήταν μεμπτό

      Διαγραφή
  2. Και ένας να μείνει να Τιμά την θυσία εκείνων ισούται στους καιρούς της παρακμιακής λήθης που ζούμε με εκατομμύρια ζωντανούς . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΛΩΡΙΝΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ / ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπρρρρ... τρέμουμε, σας φοβηθήκαμε!

      Διαγραφή
    2. ελατε

      ούτως η αλλΟς ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟΙ είστε με την ΦΛΏΡΙΝΑ και μην ξεχάσετε να αφήσετε κανα ευρώ ΄στις ταβέρνες και στα τσιπουράδικα πρίν φύγετε το απόγευμα...

      Διαγραφή
  4. Θα δεις ποιοι έρχονται υπομονή. Απαξιώσατε την εκδήλωση. Την διοργανώνετε μίζερα και φοβισμένα γιαυτο μείνατε τρεις κούκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι άγιοι πατέρες σε εκδηλώσεις που υποδαυλίζουν πάθη και έχθρες για άλλους, σε αντίθεση με τα λόγια του ευαγγελίου:αγάπα τον εχθρό σου. Διακαίωμα σας.Όμως ως δημόσιοι υπάλληλοι σεβαστείτε τους φορολογούμενους που πολλοί από αυτούς δε θα ήθελαν να είστε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν ήσουν ούτε στην εκκλησία, ούτε στο μνημόσυνο, και δεν άκουσες τίποτα από όσα ελέχθησαν. Καλά είναι να μιλάμε για όσα γνωρίζουμε και να σιωπούμε σε όσα αγνοούμε.

      Διαγραφή
    2. Διακρίνω κάποια απειλή για τους δημοσίους υπαλλήλους; Μήπως νομίζεις ότι ζούμε στην Αλβανία του Χότζα;

      Διαγραφή
    3. Ζούμε όμως σε μια σκοταδισμένη κοινωνία, που δεν έχει το παραμικρό έρμα για να κρατηθεί αγκυρωνένη σε κάποια ψήγματα σοβαρότητας.

      Διαγραφή
  6. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ , ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΜΕ; ΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΗΧΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.