Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η ζωή μου έμαθε…

Τα όνειρα έρχονται σε αυτούς που τα ζητάν…η αγάπη έρχεται σε όσους την ποθούν πραγματικά, ο χρόνος σταματά για όσους πιστεύουν ότι δεν τους αγγίζει.
Οι μεγάλη μπορούν να γίνουν μικροί αν το πιστέψουν…μπορούν να ερωτευθούν να αγαπήσουν να χαρούν ακόμα και να κλάψουν αν πρέπει να το κάνουν!
Οι ασήμαντοι είναι δυνατοί, απλά δεν το γνωρίζουν…οι γίγαντες είναι κενοί εμείς τους θεωρούμε ισχυρούς γιατί δεν μπορούμε να τους κοντέψουμε…
Η αγάπη υπάρχει μέσα σε όλους μας, είναι σαν τον ήλιο μπορεί να μην τον βλέπουμε πάντα αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει! αντίθετα το μίσος γεννιέται σε ακατάλληλη ώρα και στιγμή…
Ο χρόνος θεωρείται από πολλούς εχθρός, για μένα είναι σύμμαχος αν καταφέρεις να τον κάνεις από λύκο αρνάκι!
Τα ιδανικά δεν αγοράζονται όπως και η αληθινή αγάπη, ας τα προστατέψουμε το έχουνε ανάγκη.
Τα λόγια δεν τελειώνουν ποτέ, πάντα κάτι θα έχουμε να πούμε…απλά πρέπει να ξέρουμε τι λέμε!!!
Το να πληγώσεις κάποιον είναι πολύ εύκολο, το δύσκολο είναι να του χαρίσεις λίγες σταγόνες ευτυχίας, πολύ άνθρωποι είναι υπερβολικά καλοί για να είναι αληθινοί.
Το να γνωρίσεις τον εαυτό σου είναι το πιο δύσκολο πράγμα, σχεδόν ακατόρθωτο…όσοι τον γνώρισαν κέρδισαν την αιώνια ευτυχία.
Ποτέ μην μισήσεις τα πάθη σου, έτσι και αλλιώς είσαι υποχρεωμένος να ζεις με αυτά, απλά περιόρισε τα αν μπορείς, και μην ξεχνάς τα πάθη κυριεύουν μικρούς και μεγάλους δεν κάνουν εξαιρέσεις δεν γνωρίζουν ηλικίες.
Πίστεψε εκεί που θέλεις…μόνο πρόσεχε ακόμα και οι θεοί είναι άδικοι… έχουν αδυναμίες και πάθη και λάθη, με την σειρά τους τα κληροδότησαν σε μας !
Αν σου περισσεύει καλοσύνη χάρισε την απλόχερα θα χαρούν αυτοί που θα την δεχθούν, έτσι θα καταλάβουν πόσο σημαντικός είσαι.
Θεώρησε τον εαυτό σου ιππότη, μάθε να βλέπεις στο πρόσωπο κάθε γυναίκας μια ξεχωριστή μοναδική πριγκίπισσα, προσπάθησε να φανείς αντάξιος του τίτλου σου πιστεύω θα τα καταφέρεις.
Κάθε φορά που θυμώνεις γράψε την οργή σου πάνω σε ένα κομμάτι πάγο, μετά περίμενε να βγει ο ήλιος! συγχώρεσε όλους που σου έκαναν κακό, αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη!
Συνειδητοποίησε ότι έχεις δικαίωμα να κοιτάς τους ανθρώπους από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τους βοηθήσεις να σηκωθούν, από όσα έχεις διαβάσει μην τα υιοθετείς όλα κράτα ένα μικρό κομμάτι είναι και αυτό ένα βήμα προς την καλοσύνη και την σοφία !

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βιβλιογραφία: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, από την αποχαιρετιστήρια επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.