Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Βρισκόμαστε σε τριεθνές, με σχέσεις όχι αγαστές. Στα δίσεκτα και στ’ ανθηρά ο στρατός μας να ειν’ μπροστά

Η Τ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Φλώρινας είναι βαθύτατα προβληματισμένη και εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και που θέλουν να καταργείται το 1ο Σύνταγμα Πεζικού, να μετακομίζει το 504 ΤΠ και να κλείνει το Τάγμα Εθνοφυλακής.
Οι φήμες βέβαια διαψεύσθησαν εσπευσμένα από αρμόδια χείλη, αφού είχε βέβαια ήδη εκδηλωθεί η αγανάκτηση του τοπικού πληθυσμού, αλλά καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται. Κανείς δε μπορεί πια να μας πείσει ότι δεν έχουν υπάρξει προτάσεις και εισηγήσεις προς την κατεύθυνση της αποψίλωσης της Φλώρινας από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Απλά θεωρούμε ότι κάποιοι επιχείρησαν έστω την τελευταία στιγμή να «τα μαζέψουν», τουλάχιστο μέχρι νεωτέρας.
Είναι πάγια και απόλυτη θέση μας ότι η διάταξη των Ε.Δ. της χώρας, των σχηματισμών και των μονάδων τους, οφείλει να υπαγορεύεται αποκλειστικά και μόνο από τις επιχειρησιακές ανάγκες και τους επιτελικούς σχεδιασμούς τους, και δεν πρέπει να υπακούει σε καμία άλλη σκοπιμότητα. Οι όποιες μετακινήσεις και αναδιατάξεις μονάδων και σχηματισμών (που κατά καιρούς οπωσδήποτε θα γίνονται) θα πρέπει να εξυπηρετούν μόνο την ανάγκη για βέλτιστη ανταπόκριση στα αμυντικά δεδομένα της χώρας, που και αυτά συνεχώς μεταβάλλονται. Ίσως ο μοναδικός μη επιχειρησιακός (υπό την στενή έννοια) παράγοντας που μπορεί κανείς να λαμβάνει υπόψιν είναι η ψυχολογία του ντόπιου πληθυσμού και το βαρύ πλήγμα στο ηθικό του όταν βλέπει τον τόπο του να απογυμνώνεται κυριολεκτικά από κάθε αμυντική προστασία. Αυτό αποκτά ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία στη δική μας περιοχή.
Η Φλώρινα σχηματίζει τριεθνές σύνορο με δυο χώρες όχι ιδιαιτέρως φιλικές προς την Ελλάδα. Και ναι μεν το ενδεχόμενο μιας ανοιχτής ένοπλης σύγκρουσης με αυτές δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό, όμως τίποτα δεν αποκλείει την εισβολή από το έδαφός τους (κατά τη διάρκεια κάποιας κρίσης με άλλη φίλη και γείτονα χώρα) ανεξέλεγκτων παραστρατιωτικών δυνάμεων, που ειδικά στην περίπτωση της Αλβανίας δεν αποτελεί μυστικό ότι είναι εκπαιδευμένες και μπαρουτοκαπνισμένες στα ισλαμοσφαγεία της Συρίας. Αυτό δικαιολογημένα επιβάλλει τη συνέχιση ψυχολογίας ασφάλειας στον ντόπιο πληθυσμό, και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Θεωρούμε λοιπόν αδιανόητη την τυχόν ελλιπή και επιφανειακή ανάλυση των σχεδιασμών και των εισηγήσεων. Θεωρούμε αδιανόητο τον όποιο επιχειρησιακό ακρωτηριασμό των Ε.Δ. στο όνομα οικονομικών περικοπών που επιβάλλονται από τους δανειστές-δυνάστες μας (για τις τράπεζές τους φυσικά βρίσκουν πάντα πολλά δισ. για «ανακεφαλαιοποιήσεις», δηλαδή για χάρισμα βερεσέ). Θεωρούμε αδιανόητη την συζήτηση για κλείσιμο μονάδων Εθνοφυλακής, που ειδικά αυτές παρέχουν μέγιστο αμυντικό όφελος με ελάχιστο λειτουργικό κόστος. Θεωρούμε αδιανόητη την τυχόν ανάμιξη τοπικών πολιτικών παραγόντων με μικροπολιτικές και κομματικές επιδιώξεις. Θεωρούμε αδιανόητη την όποια ενδεχόμενη προσδοκία δήθεν «αξιοποίησης» των χώρων των στρατοπέδων που τίθεται υπεράνω των αμυντικών αναγκών. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα αλλά από αίσθηση ευθύνης και λόγω του ειδικά ευαίσθητου θέματος, σιωπούμε. Ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα και αρμοδιότητα των διατεταγμένων επιτελικών οργάνων και κάθε δημόσια φλυαρία επί τούτου μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί. Όποιος ενδεχομένως θεωρεί ότι η παρουσία ή η απουσία των Ε.Δ. από κάποιες περιοχές της χώρας μπορεί να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες πλην των αμυντικών προτεραιοτήτων, μας έχει ήδη απέναντί του.

Τοπική Οργάνωση Π.Ε. Φλώρινας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γραφείο Τύπου

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΙ ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ; ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ;

      Διαγραφή
    2. Το θέμα δεν έπαψε να είναι επίκαιρο.

      Διαγραφή
  2. Λέω εγω τώρα μήπως οι άθλιοι των Αθηνών μας έχουν ήδη πουλήσει?
    -Έχουν πάρει την τράπεζα της Ελλάδας
    -Έχουν πάρει σχολές
    -καμία επένδυση στον νομό
    -ε καιρός να πάρουν και το στρατό!!!

    Και εσύ Φλωρινιώτη τρέχεις από πίσω τους να τους γλύφεις και να τους ψηφίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.