Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Περί «δημοσκοπήσεων»…

Στα χέρια του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ της Φλώρινας βρίσκεται από χθες μια περίεργη «δημοσκόπηση», που γεννά πολλά ερωτήματα.
Προφανώς ο αποστολέας ή οι αποστολείς αυτής της «δημοσκόπησης» θεωρούν όλους τους άλλους, πλην υμών, χαζούς και σίγουρα τους ίδιους πανέξυπνους. Γι’ αυτό και με τρόπο πονηρό επιχείρησαν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτό που θέλουν. Το έκαναν όμως τόσο ερασιτεχνικά, σε σημείο τέτοιο που να αναρωτιέται κανείς ποιοι τελικά είναι οι χαζοί και ποιοι οι έξυπνοι.
Και γιατί τα λέμε αυτά; Μα γιατί καμία σοβαρή εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν θα έστελνε και δε θα δημοσίευε τα αποτελέσματα έρευνας της χωρίς να αναφέρει το όνομά της! Αν είναι δυνατόν να υπάρχει έρευνα χωρίς το όνομα της εταιρείας που τη διενήργησε. Και όμως το είδαμε και αυτό από τους εμπνευστές αυτής της «δημοσκόπησης».
Επίσης, καμία σοβαρή εταιρεία δημοσκοπήσεων δε θα δημοσίευε αποτελέσματα έρευνας της χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, ήτοι: το διάστημα κατά το οποίο διενεργήθηκε, τον αριθμό των ερωτηθέντων, τη πληθυσμιακή και γεωγραφική κατανομή, τον εντολέα, τον τρόπο των ερωτήσεων (τηλεφωνικά ή κάλπη) και τόσα άλλα.
Γιατί άραγε όμως (δε) συμβαίνουν όλα τα παραπάνω; Μα γιατί στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια «δημοσκόπηση» από καμία εταιρεία. Η συγκεκριμένη «δημοσκόπηση» υπήρξε μονάχα στα μυαλά των εμπνευστών της.
Το ενδιαφέρον αυτής της περίεργης «δημοσκόπησης» είναι το ότι το ίδιο πρόσωπο εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα ψήφιζαν αύριο οι Φλωρινιώτες και ως δήμαρχο και ως βουλευτή!
Είναι προφανές, αγαπητοί αναγνώστες, πως όσο πλησιάζουμε προς το χρόνο των δημοτικών εκλογών, τέτοιες «δημοσκοπήσεις» θα βλέπουν όλο και πιο συχνά των φως της δημοσιότητας, εξυπηρετώντας συγκεκριμένους σκοπούς.
Από την άλλη είναι ενθαρρυντικό το ότι τα ΜΜΕ της Φλώρινας, πλην των γνωστών και ελαχίστων, καυτηρίασαν το όλο θέμα και δεν έδωσαν καμία απολύτως βάση στην «έρευνα».

ΥΓ: Για την ιστορία, η «δημοσκόπηση» εστάλη από το mail galoptora@gmail.com. Από το όνομα και μόνο μπορείτε να καταλάβετε πολλά. Όπως πολλά μπορείτε να καταλάβετε και από το ποια «ΜΜΕ» έδωσαν βάση και ανέδειξαν αυτή την «έρευνα».

14 σχόλια:

  1. Για πέστε μας κύριε διαχειριστή του blog το τηλεφωνικό gallop που έγινε την περασμένη εβδομάδα δεν το γνωρίζεται; Όταν το αποτέλεσμα δεν σας συμφέρει τότε δεν υπάρχει gallop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκάλοπ γίνονται και πάντα θα γίνονται. Όταν δημοσιεύονται όμως συνοδεύονται και από το όνομα της εταιρείας και όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει. Εσείς μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω και δε μας το λέτε;

      Διαγραφή
    2. Αναφερομαι στον Ανωνυμο που θελει να εχει γνωμη και καλως εχει.....αλλα οταν προκειται για σοβαρα θεματα που εχουν να κανουν με την σωστη πληροφορια απεναντι στον κοσμο τοτε πρεπει να φερουν υπογραφη ....μια βολτα στο διαδυκτυο θα σας δειξει αγαπητε Ανωνυμε πως γινονται οι σωστες δημοσκοπησεις και πως τεκμηριωνονται....για να μην μπορει να μιλαει κανενας απολυτως ....τα πολλα λογια ειναι φτωχια λοιπον ...αν πραγματι ειναι σοβαρη η δημοσκοπηση και εχει στοιχεια ..γιατι να μην τα δουμε με υπογραφη??????

      Διαγραφή
    3. Aναξιόπιστη δημοσκόπιση που σε καμιά περίπτωση δέν θα την δημοσιεύαμε ούτε στην κατηγορία των πολλών κώμιξ που αναρτούμε περιοδικά στο ..βουνό μας.Πάντως έχουν πλάκα τα αποτελεσματα να μην αδικήσουμε κανέναν ....

      BOYNIΣΙΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Σας πονάει... Πόσο σας πονάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πονάει σε τι;;;; έχει απόλυτο δίκιο. Αν έχουν κάκαλα και φοράνε παντελόνια να πουν μαζί με την δημοσκόπηση ποια εταιρία την εκτέλεσε.....δεν χορτάσατε να σας πουλανε ψέματα;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. τι να πονάει βρε χαραδρίσιε ;....άλλους πονάει ...πώς θα μοιράσουν την τράπουλα και τις καρέκλες...Στο βουνό μας έχουμε σοβαρότερα πραγματα για να ασχοληθούμε...
      BOYNISIOS

      Διαγραφή
  3. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑ ΔΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑΣΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιστορία αυτή μου θυμίζει το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"!
    Προσοχή στα ονόματα μη μπερδευτείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είχες Γιάννη;
    Τι είχα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι κάνεις Γιάννη ?
    Κουκιά σπέρνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ. ΜΕ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πονηρός βάζει και τον αντωνιάδη στο γκάλοπ και τον βγάζει τελευταίο για να μας πείσει ότι δεν είναι στημένο και να μας πει ότι αν ήταν στημένο θα χαντάκωνα τον κολλητό μου τον αντωνιάδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιον προσπαθουν να πεισουν.. νομιζω πως οι Φλωρινιωτες ξυπνησαν εστω και αργα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.