Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ρεσιτάλ πιάνου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ», Γονέων και Φίλων του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης σας καλεί στο Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστών, Κοντυλένιας Βλαχοδημήτρη και Γιάννη Γούτμαν που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ΜΕΡΟΣ
D. Scarlatti: Σονάτα σε Ντο μείζονα K. 420
W.A. Mozart: Σονάτα σε Λα μείζονα KV331 (300i)
• Andante grazioso
• Menuetto-Trio
• Alla Turca
F. Liszt: Δύο Σπουδές Κονσέρτου S. 145
• Waldesrauschen
• Gnomenreigen
Σολίστ Κοντυλένια Βλαχοδημήτρη

Η Κοντυλένια Βλαχοδημήτρη γεννήθηκε στην ‘Ύδρα το 1990. Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών από τον καθηγητή πιάνου κ. Ν. Παπαποστόλου και σε ηλικία 10 ετών εγγράφεται στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά με τον κ. Δ. Παπαθεοδώρου. Από το 2006 ζει στη Θεσσαλονίκη όπου μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις, συνεχίζει μαθήματα πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του κ. Γ. Κυράσου (Τάξη Διπλώματος).
Από το Σεπτέμβρη του 2009 είναι φοιτήτρια της ειδίκευσης πιάνου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, στην τάξη του Καθηγητή Ούβε Μάτσκε. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια πιάνου με καταξιωμένους πιανίστες και παιδαγωγούς όπως ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η Αγάθη Λειμονή. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Χρήστο Νούλη με θέμα ''Πιανιστική Τέχνη, η επί σκηνής δημιουργία και ορθοσωμική'' με την σοπράνο Dr. Διονυσία- Νιόβη Κλαυδιανού με θέμα «Νοητική Ενδυνάμωση και ψυχολογική υποστήριξη μουσικών» καθώς επίσης και με τον συνθέτη Αλέξανδρο Μούζα με θέμα « Η μουσική των εικόνων
Το Μάιο του 2012 απέσπασε Β΄ βραβείο στο διαγωνισμό ερμηνείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ενότητα «Μουσική Δωματίου» ως μέλος πιανιστικού κουαρτέτου, με το οποίο και πραγματοποίησε την ίδια χρονιά συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το Μάιο του 2013 βραβεύτηκε στον ίδιο διαγωνισμό με Β΄ Βραβείο στην ενότητα «Μουσική Δωματίου» ως μέλος πιανιστικού ντούο.

Β΄ΜΕΡΟΣ
R. Schumann: Παιδικές σκηνές, ερ.15
A. Scriabin: Σονάτα αρ.2, σε σολ δίεση ελάσσονα, ερ.19
• Andante
• Presto
Σολίστ Γιάννης Γούτμαν

Ο Γιάννης Γούτμαν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης απ' όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου το 2009 (τάξη Έλλης Ζαχαροπούλου). Παράλληλα τελείωσε το τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ειδίκευση πιάνου, τάξη Χαράλαμπου Αγγελόπουλου).
Στα πλαίσια των προγραμμάτων Erasmus έγινε δεκτός στο Lemmensintittuut του Βελγίου, όπου φοίτησε στην τάξη πιάνου του Alan Weiss. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Βελγίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.