Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Σύσκεψη για τις απαλλοτριώσεις σε Κλειδί και Λεβαία

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη και εκπροσώπους των κατοίκων Κλειδίου και Λεβαίας συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Κώστα Δόλογλου.

Μετά το πέρας ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πριν από λίγη ώρα τελείωσε η σύσκεψη στο Υπουργείο σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις απαλλοτριώσεις στα ορυχεία Κλειδίου και Λεβαίας. Από τη σύσκεψη αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, μπορώ να εκφράσω την ικανοποίηση μου διότι καταλήξαμε σε συμφωνία για ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων έτσι ώστε να ανοίξουν τα ορυχεία και να λήξει η ιδιότυπη ομηρία των κατοίκων της περιοχής, να τονωθεί η αγορά εργασίας καθώς και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια της ΔΕΗ με λιγνίτη από τα τοπικά ορυχεία.
Όλο το επόμενο διάστημα θα παρακολουθώ από κοντά τις διαδικασίες με σκοπό να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα».

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέροντας «Έχω τονίσει πολλές φορές ότι ζούμε σε μία εποχή διεκδίκησης. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και χρειάζεται διεκδίκηση, πολλές φορές με δυναμικό τρόπο. Οι κάτοικοι της Λεβαίας, όπως και αυτοί του Κλειδιού, μετά τη χθεσινή σύσκεψη φαίνεται πως δικαιώθηκαν για τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.