Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου: Ο δήμος υπεύθυνος για τη μη λύση του προβλήματος των αδέσποτων

Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται αρχές και αξίες, σε μια περίοδο που απαιτείται ιδίως από τους αρμόδιους δημοτικούς άρχοντες να αποτελούν τα φωτεινά παραδείγματα ηθικής, ευαισθησίας, υπευθυνότητας και τήρησης των νόμων, ο Δήμος Αμυνταίου, διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων ζώων του δήμου κόντρα στους ισχύοντες νόμους της χώρας.



Ο ισχύον νόμος 4039/2012 για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα στην χώρα μας, μεταξύ των άλλων αναφέρει:
Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Κάθε Δήμος ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν καταφύγια αδέσποτων ζώων. Τα αδέσποτα περισυλλέγονται και οδηγούνται σε καταφύγια όπου φιλοξενούνται προσωρινά, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, εμβολιάζονται, στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση και καταγράφονται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση. Οι Δήμοι δημιουργούν δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών για τα ζώα που διατίθενται προς υιοθεσία. Όσα δεν έχουν υιοθετηθεί και είναι υγιή, επανατοποθετούνται στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους. Ο Δήμος διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε νηπιαγωγεία και σχολεία με προβολές, και εκπαίδευση για την αντιμετώπιση και το χειρισμό των αδέσποτων ζώων. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα τους, έχουν οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά. Ο Δήμος ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το αδέσποτο ζώο.
Μετά την αδιαφορία και την αδράνεια για τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, σαν Δήμος Αμυνταίου, μετά από περιστατικά λύσσας σε περιοχές της χώρας μας, μετά από καταγγελίες δημοτών προς εμάς τους φιλόζωους -και μάλιστα κατόπιν προτροπής δικών σας δημοτικών συμβούλων κύριε δήμαρχε, ένας εκ των οποίων ο κ. Θωμάς Τζήγας, αλλά και υπαλλήλων σας, να απευθύνονται οι δημότες προς τον φιλοζωικό σύλλογο για οτιδήποτε αφορά τα αδέσποτα ζώα- νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να ενημερώσουμε ότι, δημιουργήσαμε τον σύλλογο από την αγάπη μας προς τα ζώα (θύματα και αυτά της ανευθυνότητας του ανθρώπου) κι ότι εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την μη λύση του προβλήματος των αδέσποτων της περιοχής μας. Ας έρθουμε τώρα και στα γεγονότα. Από το πρακτικό συνεδριάσεων 04/2013 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, με θέμα: Έγκριση σχεδίου δράσης για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Αμυνταίου, Αριθ. Απόφασης 51/2013 και ημερομηνία 19/02/2013,πάρθηκε ομόφωνα απόφαση ότι ο Δήμος βάσει του νόμου θα εφαρμόσει το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της περιοχής. Το αποτέλεσμα μετά τόσους μήνες, εκτός από την αγορά διακοσίων αντιλυσσικών εμβολίων και λουριών, οκτώ σακιά τροφή για ενήλικα ζώα και άλλα οκτώ για κουτάβια, είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!!! Όσο για τα παλιά σφαγεία που ο κύριος Ιωσηφίδης ανακοίνωσε ότι παραχώρησε, ακολουθεί το παρακάτω βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.