Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη συμμετοχή και δυνατή παρουσία για τις «Σάρισες» στη Δράμα

Για μία ακόμα φορά οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν δυναμικά σε ένα Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Σαββατοκύριακο 16/17-8-2013 δώδεκα αθλητές/τριες από τη Φλώρινα αγωνίστηκαν στη Δράμα στις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων και εφήβων. Έφηβοι: Σουμπάσης Ι. Παίδες: Λυγούρας Αν., Λυγούρας Σ. Κορασίδες: Ευθυμίου Α. Παμπαίδες: Αραβιάδης Ο., Ελσάμι Ι. Παγκορασίδες: Μπεκιάρη Αν. Ρούφα Ευ., Τρικιλίδου Ει., Τραϊανοπούλου Χ., Γαύρου Γ., Φωτιάδου Χ.
Στο βαθμολογούμενο αυτό πρωτάθλημα πήραν μέρος συνολικά 150 αθλητές κι αθλήτριες. Οι συμμετοχές χωρίζονταν σε 54 παμπαίδες, 45 παίδες, 23 παγκορασίδες, 19 νέους και 9 κορασίδες και προέρχονταν από δέκα διαφορετικές περιοχές: Τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Δράμα. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για πολλά ματς, καθώς υπήρχε και διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ ματς.
Το όπεν της Δράμας, το οποίο διοργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία συνεργάστηκε αρμονικά με τον Δήμο Δράμας και το σωματείο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας, συγκέντρωσε και αρκετούς επίσημους, οι οποίοι στάθηκαν στη σημασία να καθιερωθούν και ν’ αναπτυχθούν κι άλλο τέτοιοι αγώνες. Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ έγιναν βραβεύσεις στο τέλος του τουρνουά. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ιωάννης Ξανθόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Δράμας Ιωάννης Μυστακίδης.
Στον αγωνιστικό τομέα οι αθλητές μας τα πήγαν καλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Στην κατηγορία των Εφήβων ο Σουμπάσης Ιωάννης πλησίασε το μετάλλιο όμως τελικά στον κρίσιμο αγώνα ηττήθηκε από τον Σβάρνα της ομάδας ΠΕΡΑ Θεσς/νίκης 1-3. Την μεγάλη νίκη την έκανε στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Εκεί αντιμετώπισε τον Ξανθόπουλο Χρήστο, αθλητή της ομάδας Ταύρου Αθηνών Νο 24 στην Ελλάδα. Παίζοντας πολύ ώριμα και δυνατά κατάφερε να τον νικήσει 3-2 και τελικά να καταλάβει την πέμπτη θέση. Με τη συνολική του παρουσία ο Σουμπάσης έδειξε ότι μπορεί να στέκεται πλέον ανταγωνιστικά απέναντι στους καλύτερους αθλητές τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα.
Στην κατηγορία των παμπαίδων ο Αραβιάδης Ορέστης ήταν ασταμάτητος. Σημείωσε επτά νίκες και μία ήττα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Δυστυχώς η μοναδική ήττα του στέρησε το μετάλλιο, όμως έδειξε την μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει.
Στην κατηγορία των παγκορασίδων σημαντική θέση κατέλαβε η Μπεκιάρη Ανδρονίκη. Σημειώνοντας αξιόλογες νίκες διεκδίκησε το μετάλλιο ως το τέλος, όμως τελικά βρέθηκε στην έκτη θέση.
Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριές μας επίσης είχαν ανεβασμένη απόδοση σε σχέση με τα προηγούμενά τους παιχνίδια. Πήραν σημαντικές νίκες και κατέλαβαν πολύ καλές θέσεις.
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ σε αυτό το τουρνουά δεν είχαν μόνο επιτυχίες στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και στον τομέα της διαιτησίας. Δύο διαιτητές από τη Φλώρινα, ο Αραβιάδης Θεολόγος και ο Φωτιάδης Κων/νος διαιτήτευσαν πολλούς αγώνες με πολύ μεγάλη επιτυχία και εισέπραξαν τα συγχαρητήρια της οργανωτικής επιτροπής.
Συμπερασματικά οι ΣΑΡΙΣΕΣ απέδειξαν την αγωνιστική τους άνοδο και την δυναμική τους παρουσία στην επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της αποστολής, κυρίως στα παιδιά για την αγωνιστικότητα και για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν.

Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα την Κυριακή 24/11/13, ώρα 10.30. Η αντρική ομάδα αγωνίζεται στη Φλώρινα με τη νεοφώτιστη ομάδα του Αρμενοχωρίου και θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί της. Η γυναικεία ομάδα έχει ρεπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.