Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου για την απεργία

Το ΔΣ ΕΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 με θέμα τη σίτιση των φοιτητών, το μέλλον των Παιδαγωγικών Τμημάτων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δράσεις των φοιτητών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας που πραγματοποιούνται το τελευταίο δεκαπενθήμερο υπογραμμίζεται ότι:
• Πάνω από τα νούμερα υπάρχουν οι άνθρωποι, εν προκειμένω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες. Οι αιτήσεις για αναστολή φοίτησης διαδέχονται η μια την άλλη και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά σε κάποιες περιπτώσεις είναι οι κοινοποιήσεις απόλυσης και των δυο γονέων.
• Οι σημερινές δραματικές συνθήκες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα απαιτούν μια δραστική λύση των προβλημάτων με κοινωνική ευαισθησία.
• Μια χώρα για να περάσει από την οικονομική αθλιότητα στην ανάπτυξη, χρειάζεται εκπαιδευτικούς με υψηλό επίπεδο μόρφωσης.
• Το Υπουργείο Παιδείας μας θεωρεί ανεπαρκείς, αφήνοντάς μας εδώ και χρόνια με διορισμένη προσωρινή Διοίκηση, ενώ δικαιούμαστε εκλεγμένο Πρύτανη, με ισχυρό λόγο στην Αθήνα.

Για τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε:
Να συνεχιστούν οι δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών της Φλώρινας όσον αφορά (α) το μέλλον της Παιδαγωγικής Σχολής μετά το νέο νόμο για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ (β) την αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Να υποστηριχτεί το αίτημα για ενιαία σίτιση σε Φλώρινα και Κοζάνη. Ζητούμε την αύξηση χρηματοδότησης της σίτισης και τη μείωση του σιτηρεσίου ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι -αν όχι όλοι- φοιτητές/τριες του δικαιώματος δωρεάν σίτισης.
Να απαιτήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποκτήσουν οι Παιδαγωγικές Σχολές της Ελλάδας το δικαίωμα στην υλοποίηση προγραμμάτων που οδηγούν στην παιδαγωγική επάρκεια, ως οι φυσικοί φορείς υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων.
Σε τέτοιες δραματικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα στήριξης των φοιτητών/τριών, τόσο ως ακαδημαϊκοί τους δάσκαλοι, όσο και ως πολίτες.

Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ καλεί τα μέλη του Πανεπιστημίου μας να συμμετέχουν την επόμενη Τετάρτη, - μέρα Πανελλαδικής απεργίας - στις κινητοποιήσεις της Φλώρινας και της Κοζάνης, με δίωρη αποχή (11.00-13.00) από τα καθήκοντά μας.

Η Πρόεδρος
Άννα Σπύρτου
Επίκουρος Καθηγήτρια
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο Γραμματέας
Γιάννης Ζιώγας
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.