Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Κρυσταλλοπηγή για μεταφορά λαθρομεταναστών

Σε βάρος ενός εξ αυτών εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Χθες (17-11-2013) τις βραδινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 48χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του (37 και 24 χρονών), μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τους δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από μη νομοθετημένο σημείο της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, πεζοί, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Κατά τον έλεγχο, ο 37χρονος επέδειξε πλαστή ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών, ενώ ο 24χρονος έφερε διαβατήριο με πλαστό αποτύπωμα σφραγίδας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συναυτουργία σε ληστεία, που διέπραξε μαζί με άλλους την 17-04-2000 στην Ιταλία.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
• το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εκατόν πενήντα ευρώ (3.150 €),
• ένα (1) πλαστό διαβατήριο,
• μία (1) πλαστή ταυτότητα Ρουμανίας και
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Ο 37χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας και οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.