Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

DrosoPigiRace… ένα test event με προδιαγραφές διεθνούς διοργάνωσης.

Ένα διήμερο ορεινών αθλημάτων (mountain running, mountainbike), που από τους διοργανωτές είχε το χαρακτήρα πειραματισμού (test event), ολοκληρώθηκε με την επιτυχία που ίσως θα ταίριαζε σε μια διεθνή διοργάνωση στη Δροσοπηγή Φλώρινας. Το DrosoPigiRace 2011 ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος. Σε μια “έξυπνη” όπως χαρακτηρίστηκε από μερικούς από τους 41 συμμετέχοντες διαδρομή, οι δρομείς κινήθηκαν στα μονοπάτια της Ελατίας και της παλιάς Δροσοπηγής πέρασαν μπροστά από τον αιωνόβιο νερόμυλο “του Στύλου” 1864, σκαρφάλωσαν το “καγκίολε” μέχρι την θέση “Εικόνα” και αφού διέσχισαν για δεύτερη φορά τον οικισμό της Δροσοπηγής τερμάτισαν στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου.
Με την εκκίνηση το group με τους Καλδέλλη, Σιδηρόπουλο,Φιλιμέγκα, Κουκουτέγο και Νεοφώτιστο κατάφεραν να αναπτύξουν μια διαφορά 5 min περίπου απο τους Νάτση, Γκολέ και Ζαχαριάδη την οποία και διατήρησαν μέχρι και τον τερματισμό. Ιδιαίτερα ευχάριστη για τους διοργανωτές ήταν η παρουσία στην κατηγορία Pink 3 γυναικών, με την Πατούρα Φρόσω του Φ.Σ.Κ.Α Κοζάνης να επικρατεί της Λαζαρίδου από τη Φλώρινα.
Τα άκρως κολακευτικά σχόλια με τον τερματισμό των πρώτων αθλητών σε συνδυασμό με την κλήρωση των sport - gadgets της New Balance μέσα σε μια Disco Party ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια των απονομών έδωσαν την πρώτη ανάσα ικανοποίησης στους διοργανωτές.
Στις 7.30 το πρωί της Κυριακής το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό. Σε ένα αλπικό τοπίο και με τη θερμοκρασία στους 8 ΄C το “ανοιχτήρι” της διαδρομής και συνεργάτης της διοργάνωσης Κώστας Σταμούλης εκτόξευσε στα ύψη το ηθικό των διοργανωτών όταν ολοκληρώνοντας τον έλεγχο της διαδρομής το μόνο που είπε ήταν η λέξη “τέλεια” .
Στις 11.15 με τις επευφημίες των θεατών, 75 αθλητές από σχεδόν όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν τον αγώνα στην κυκλική διαδρομή των 14km. Από την πρώτη κιόλας στροφή ένα group αθλητών με επικεφαλής τον Τσακίρη και τους Χορτομάρη, Παπαϊωάννου, Γαλανό, Παραστατίδη, Λιάρο, Πέπα και Κάσπαρη να ακολουθούν, είχε αποσπασθεί από τους υπόλοιπους. Προοδευτικά τόσο η μεταξύ τους διαφορά όσο και η διαφορά με τους υπόλοιπους αθλητές μεγάλωνε αλλά περισσότερο μεγάλωνε ο ενθουσιασμός και ο αριθμός των θεατών οι οποίοι με τις μεγάλες κουδούνες δημιουργούσαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα τόσο στο χώρο του αθλητικού κέντρου όσο και σε διάφορα σημεία της τεχνικής διαδρομής.
Στις 2.12.30 ο Τσακίρης μπαίνει για τελευταία φόρα στον χώρο του γηπέδου ακολουθούμενος από την κόρη του και τερματίζουν μαζί.
Το ενθουσιώδες κοινό αποθεώνει τους Χορτομάρη, Παραστατίδη και Γαλανό που ακολουθούν και δε σταματάει τους πανηγυρισμούς παρά μόνο στις 5.03.31 όταν και ο τελευταίος αθλητής τερματίζει τον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ηΒαβατζιάνη Ματίνα της Action Bike παρά τον τερματισμό της στην δεύτερη θέση της κατηγορίας Pink συνέχισε και ολοκλήρωσε και τρίτη στροφή.
Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους αθλητές που τίμησαν με την συμμετοχή τους το DrosoPigiRace 2011 και τους υπόσχονται ότι θα τους “ξαναενοχλήσουν”.
Παράλληλα αισθάνονται μεγάλη υποχρέωση προς τις εταιρίες-χορηγούς “Miss from Miss Carol” για την κατασκευή των επάθλων, τις “Vitsi-One”, “Florinas-Δινάκη”, “Cafe-Κανέλλα”, “Αρτοποιία Γ. Μπαλάκας” και “Yammm-πιτονοστιμίες” που βοήθησαν στην τροφοδοσία των αθλητών, την “Music Workshop:Stretto Sound A.Στυλιάδης” για τη μεγαφωνική εγκατάσταση, τη “New Balance”, “Σ.Ο.Χ. Φλώρινας” για την αγωνιστική υποδομή, και τους “www.maxon.gr”,“Ι. Βοσκόπουλος- Δ. Ταμουτσέλης Α.Τ.Ε.”, “Αγγελόπουλος Γεωργικά Είδη” για την υλικοτεχνική υποστήριξη.
Τις επόμενες ημέρες οι φωτογράφοι της “Droso-Art” θα έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία του φωτογραφικού υλικού το υπολογίζετε σε περίπου 2000 φωτογραφίες για κάθε ήμερα καθώς και video. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φωτογραφικό υλικό στείλτε μας e-mail στις διευθύνσεις ioan.chris@hotmail.com και infodrospigirace@gmail.com

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.