Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μια συνέντευξη… παρωδία!

Σε… παρωδία εξελίχτηκε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί στη Φλώρινα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Παυλίδου.
Ήταν μια συνέντευξη διάρκειας μιας ώρας, στην οποία δεν ειπώθηκε το παραμικρό ουσιαστικό, παρά μόνο αναλώθηκε σε αναλύσεις για τα προηγούμενα χρόνια, για το πώς έφτασε η χώρα στη σημερινή κατάσταση και για το πόσο προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση να σώσει τη χώρα. Σχετικά με τα οικονομικά μέτρα, η κα Παυλίδου παραδέχτηκε πως «είναι άδικα και έξω από την ιδεολογία μας, άλλα έπρεπε να τα πάρουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια».
Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως η κα Παυλίδου έδειξε πλήρη άγνοια για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη Φλώρινα, καθώς όπως είπε: «ήρθα σήμερα εδώ για να ενημερωθώ, να ακούσω τις εισηγήσεις και τις προτάσεις, οι οποίες και θα αναλυθούν στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου».
Θέμα της συνάντησης ήταν η αναπτυξιακή προοπτική της Φλώρινας, αλλά τελικά μόνο αυτό δε συζητήθηκε.

13 σχόλια:

  1. po po fatses. ti ginetai re paidia poy pame etsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκανα και δεν πήγα και ασχολήθηκα με την οικογένεια μου και τους αφιέρωσα τον χρόνο μου προκειμένου να ακούω την κατήχηση της κυρίας Παυλίδου που από ότι έμαθα και δεν συζητήθηκαν τα θέματα που ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση αλλά και δεν έγινε καμιά πρόταση για την ανάπτυξη.
    Και ήταν τόσο ανημέρωτη η κυρία που δεν ήξερε καν τα ελάχιστα θέματα για την Φλώρινα.
    Ξέρετε τι κάνει το ΠΑΣΟΚ στέλνει τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου που είναι και άσχετα αλλά κυρίως ΑΓΝΩΣΤΑ στον κόσμο και αποφεύγουν να έρθουν γνωστά στελέχη διότι θα φάνε κράξιμο και γιαούρτια και έτσι νομίζει βγαίνει από την υποχρέωση.
    Λοιπόν άλλη φορά ας είναι πιο προσεκτικοί οι του πολιτικού συμβουλίου και να μη εκθέτουν έτσι και την νομαρχιακή της Φλώρινας.
    Μέλος Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ο υπογράφων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η μαντση πισω πισω .......μηπως τη κανει ντα ο λιανης ,,,,,,,........
    η φοβαται /μη χασει τιποτα αλλο//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άκου λοιπόν μέλος της ΝΕ: η Παυλίδου, μια χαρά τα είπε, μην τσιμπάς με τους εξυπναδίστικους τίτλους των διαχειριστών του blog, οι οποίοι με την ευκαιρία θα ήθελα να μας εξηγήσουν τι ακριβώς εννοούν "παρωδία"
    Απο την άλλη, δικαίωμα σου να κάθεσαι σπίτι σου, μα μην ξεχνάς πως ΕΣΥ και οι ομοιοι σου χρεώνεστε την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, που ομολογουμένως ήταν πρόχειρη, μα ας ήσουν εκεί να την υποστηρίξεις. Στα αλήθεια περιμενες από την Παυλίδου να αναπτυξει την προοπτική του Νομού; Άλλος ήταν ο ρόλος της και ήταν ξεκάθαρος. Άσε που ξαναλέω ήταν και πολύ χρήσιμος.
    Εσείς κληθήκατε να υποστηρίξετε μια Εγκύκλιο, ώστε μέσα απο σαφείς διαδικασίες μέχρι τη Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτέμβρη, να ΠΑΡΑΞΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!! Εσεις, όχι η Παυλίδου!!! Γιαυτό και έχετε εκλεγεί...
    ΔΕ φταίει για όλα το ΚΑΚΟ ΠαΣοΚ ...στα κεντρικά!!!
    Και μην μπερδευεσαι, ο κόσμος δεν έχει ανάγκη να κράζει μόνο αυτους που έρχονται συστημένοι! Εχει ξυπνήσει και μπορεί να κράζει και εμας που είμαστε ανάμεσά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Παυλίδου ήρθε να μάθει από πρώτο χέρι γιατί δεν υπάρχει Βουλευτής Φλώρινας στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή "tanyagramm", αν εσάς σας κάλυψε η κα Παυλίδου, τότε δικαίωμά σας και γι΄αυτό κρίνεστε και από τον κόσμο. Θα μας πείτε όμως ποιος ήταν ο ξεκάθαρος και χρήσιμος ρόλος της; Να ακούσει τα προβλήματα, όπως είπε; Μόνο γέλια προκαλεί κάτι τέτοιο. Γιατί τόσα χρόνια, όποιος έρχεται στη Φλώρινα, από όποιο κόμμα κι αν προέρχεται, μόνο ακούει και λύσεις δε δίνει. Αν λοιπόν εσάς, σας ικανοποιεί αυτό, εμείς το λέμε παρωδία. Όπως παρωδία ήταν και η είσοδος στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της συνέντευξης για να σχολιάζουν και να εκνευρίζονται από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Όπως παρωδία ήταν και η παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της εκδήλωσης μόνο για να φωτογραφηθούν και αμέσως μετά να αποχωρήσουν.
    Όσο για τα "εξυπναδίστικα" που αναφέρετε, ο κόσμος κρίνει και τους τίτλους μας, και τα κείμενα μας, αλλά και τα δικά σας κείμενα. Και καταλαβαίνει ποια απ' όλα αυτά είναι τα "εξυπναδίστικα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άκου λοιπόν ποντικέ μου, για να μαθαίνεις και συ και οι αναγνώστες σου πως λειτουργεί το συστημα (κατανοώ βέβαια την άγνοια σου, αφού ορισμένοι φρόντιζαν τόσα χρόνια η πληροφορία να μένει σε κλειστους και φοβικούς "πασοκικούς" κύκλους): Η εγκύκλιος την οποία και επικαλούμαι πιο πάνω, έχει να κάνει με μια σειρά απο διαδικασίες, που πρέπει να πραγματοποιηθούν ανα τη χώρα, προκειμένου να φτάσουμε σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Συνδιάσκεψη του κινήματος την 3η του Σεπτέμβρη.
    Σε αυτήν τη πορεία λοιπόν προς την 3η Σεπ, θα διεξαχθεί διάλογος στα Όργανα και τις Οργανώσεις με βάση κάποια κείμενα (μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ: http://dialogos.pasok.gr/xoros/archives/33)
    Π΄σμε ξανα, η Παυλίδου, ΔΕΝ ήρθε για να παρουσιάσει την αναπτυξιακη προοπτική του Νομού! Πόσο πιο σαφές;;;; Μα πως θα μπορούσε άλλωστε;
    Και εγώ σου ξαναλέω πως η ΝΕ το έκανε πρόχειρα. Δεν ξεκαθάρισε ρόλους, δεν είχε ημερήσια διάταξη, δεν δεν...
    Από κει όμως, μέχρι να χαρακτηρίζεις παρωδία μια διαδικασία την οποία ΟΥΤΕ είδες, ΟΥΤΕ και γνωρίζεις, έχει πολύ δρόμο
    Τώρα επι προσωπικού και κλείνω: μη μου ζητάς να σου εξηγήσω πόσο χρήσιμη μου φάνηκε η τοποθέτηση της Παυλίδου, θα πρεπε να ήσουν εκεί (ανοιχτή ήταν η διαδικασία) και αφού θα την ακουγες να συζητάγαμε.
    Για το τελευταίο, μόνο ευχαριστώ που διαβάζεις τα κειμενά μου, μπορώ να σου πω και να συμφωνήσω πως ο κόσμος καταλαβαίνει...

    ευχαριστώ για το χώρο/χρόνο σας
    πι.ες.: τα "κοτσομπολίστικα" της στήλης ΠαΣοΚ (βλέπε "φωτογραφίζομαι για να με δείτε" και "φασαρίες για εντυπωσιασμούς"), συνεβαιναν και θα συμβαίνουν πάντα σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς φορείς. Δεν καθιστούν όμως παρωδία μια διαδικασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή tanyagramm,
    θα μου επιτρέψεις να επιμένω στην άποψη μου πως η όλη διαδικασία ήταν μια παρωδία. Και εξηγούμαι: η πρόσκληση που εστάλη προς τα ΜΜΕ το έλεγε ξεκάθαρα: «στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα Ανάπτυξης του Νομού». Πάμε ξανά; «Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα Ανάπτυξης του Νομού».
    Η συζήτηση λοιπόν μόνο για θέματα ανάπτυξης του νομού δεν ήταν. Αλλά και πάλι, δε βαρεθήκατε να ακούτε και να συζητάτε τόσα χρόνια για αυτά τα θέματα ανάπτυξης; Δεν τα γνωρίζετε; Δεν έχουν προωθηθεί αρμοδίως; Δεν υπάρχει ένα, έστω ένα, στέλεχος κόμματος που να μπορεί να έρθει στη Φλώρινα και να πει: τα γνωρίζω και οι λύσεις είναι αυτές. Αυτό δεν αποτελεί κοροϊδία για όλους μας; Όποιος έρχεται δε ξέρει τίποτα, θέλει να ακούσει, να τα μεταφέρει και μετά να μας ξεχνάει.
    Και φυσικά, πιστέψτε με, πως διόλου δεν ενδιαφέρουν τον απλό πολίτη που σήμερα υποφέρει η εγκύκλιος, η Προγραμματική Συνδιάσκεψη, τα όργανα και οι οργανώσεις που επικαλείστε. Εδώ δεν ενδιαφέρουν τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δε γέμισαν την αίθουσα της εκδήλωσης, που δεν είναι δα και τεράστια.
    Αλλά εν πάση περιπτώσει, η κα Παυλίδου αναλώθηκε επί 50 λεπτά, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο να παραδίδει μαθήματα πολιτικής ιστορίας και υστεροφημίας. Ξεκινώντας από το… 1960 και φτάνοντας στο σήμερα, για να εκθειάσει στο τέλος τον πρωθυπουργό για το μεγάλο και θεάρεστο έργο του.
    ΥΓ1: Πείτε πως δεν ήμουν εκεί, αν και ήμουν! Τόσο δύσκολο σας είναι να μας πείτε το πόσο χρήσιμη και σε τι, ήταν η τοποθέτηση της κας Παυλίδου; Εκτός κι αν πρόκειται για το μέγα μυστικό, που δεν επιθυμείτε να αποκαλύψετε.
    ΥΓ2: Κατανοώ την προσπάθεια και την αγωνία σας να υπερασπιστείτε το κόμμα και την κυβέρνησή σας (οι απαντήσεις σας θυμίζουν εκπρόσωπο), αλλά δε θα μας βγάλετε ούτε τυφλούς, ούτε κουφούς! Και βλέπουμε και ακούμε πάρα πολύ καλά.
    ΥΓ3: Αν αυτά που εσείς λέτε «κουτσομπολίστικα» δεν καθιστούν παρωδία μια διαδικασία, τότε κατανοούμε διαφορετικά τον συγκεκριμένο όρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κίνημα, αναπτυξιακή πορεία, όργανα, οργανώσεις, διάλογος... κάτι δεν πάει καλά στο μυαλό σου... tanyagramm... το πιθανότερο να έχεις "σαλτάρει" μετά και τις ακράτου σοσιαλιστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις του συντρόφου Μπένυ...

    Ας είναι όμως δεν σε παρεξηγούμε... μπορείς να λες ότι θες...

    Αντε βρε και την επόμενη φορά (στο διάβα για την ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Συνδιάσκεψη του κινήματος την 3η του Σεπτέμβρη) πες στα "συντρόφια" σου να βάλουν και καμιά ημερήσια διάταξη... μην τα κάνετε ξανά μανά μπάχαλο... γιατί από παρωδία θα καταντήσετε κωμωδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ΄; ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ <>. ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. tanyagramm ο Πεταλωτής μπροστά σου είναι νάνος. Οι υπηρεσίες που προσφέρεις στο κίνημα είναι ανεκτίμητες και το μέλλον σου λαμπρό. Την επόμενη φορά κάλεσε και εμάς στο τραπέζι να τα φάμε μαζί με τον Πάγκαλο γιατί την πρώτη φορά χάσαμε τη μάσα.
    Με μνημονιακούς χαιρετισμούς
    Ένας σοσιαληστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με Πάγκαλο και Τάνια σιγά να μην προλάβεις να φας...
    Κοκκαλάκι δεν θα μείνει λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.