Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: «Επικίνδυνη για το λαό η ανασχηματισμένη κυβέρνηση»

Ο ανασχηματισμός - οπερέτα έγινε. Όμως, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν. Η «νέα» ανασχηματισμένη κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έγινε, – έτσι όπως υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, – για να ενταθεί η επίθεση ενάντια στο λαό, προκειμένου να ξεπεράσει το σύστημα την κρίση του σε όφελος του και σε βάρος του λαού και να διασφαλίσει η πλουτοκρατία απρόσκοπτα την κερδοφορία της. Έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση, που είναι έτοιμη, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να συνεχίσει την ίδια πολιτική και να πάρει νέα βάρβαρα μέτρα. Να προετοιμάσει την πιο φανερή κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, – ιδιαίτερα αυτά, που, τα προηγούμενα χρόνια, στήριξαν το ΠΑΣΟΚ (αλλά και τη ΝΔ), – δεν πρέπει να περιμένουν άλλο. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Είναι κόμμα του κεφαλαίου. Το ίδιο και η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Να γυρίσουν την πλάτη και στα μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συνεργαστούν τους ή καλλιεργούν αυταπάτες ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει, χωρίς να γίνουν ριζικές αλλαγές, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, όσο και στο επίπεδο της εξουσίας.
Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος. Απευθυνόμαστε σε όσους έχουν κατασταλάξει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ. Το ΚΚΕ είναι έτοιμο, ώριμο όσο ποτέ, να συναντηθεί με αγωνιστές και αγωνίστριες, εργάτες και υπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων Τους καλεί να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στις εκλογές – που πρέπει άμεσα να γίνουν – και στους αγώνες, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.
Να μεγαλώσει η ανησυχία της πλουτοκρατίας, ενισχύοντας το ΚΚΕ. – Τη μόνη δύναμη που έχει αταλάντευτο μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας. Που παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που, - αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, - στο κέντρο της θα έχει, όχι τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.