Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Π.Α.ΣΥ.: «Απ’ το χωράφι και τα χωριά στις πλατείες των πόλεων»

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 και 29 Ιούνη.
Αγρότες – αγρότισσες.
Τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απειλούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά. Αποτελεί άμεση ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες να απαντήσουν στη σφοδρή και ανελέητη επίθεση, που εξαπολύουν εναντίον τους κυβέρνηση και τρόϊκα, με την οργάνωση της πάλης και σε αγωνιστική συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών στις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
* Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό μήνυμα σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόϊκα.
* Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης, μέσα από τους αγώνες μας, αυτών των βάρβαρων μέτρων, ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία τα ψηφίσει.

Να δοθεί η απάντηση που χρειάζεται στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της κυβέρνησης και σε όλους εκείνους που σερβίρουν σαν μονόδρομο την εξαθλίωση του λαού. Όσοι ανασχηματισμοί κι αν γίνουν, η πολιτική της κυβέρνησης θα παραμείνει βάρβαρη, σκληρή και ανελέητη.
Αγρότες – αγρότισσες.
Στο γκρέμισμα όσων από τις λαϊκές κατακτήσεις έχουν απομείνει όρθιες από την προηγούμενη αντιλαϊκή λαίλαπα και στην ισοπέδωση όλων των λαϊκών δικαιωμάτων θα οδηγήσουν τα νέα μέτρα που παίρνουν κυβέρνηση και τρόϊκα, στο πλαίσιο του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 – 2015.
Για τη μικρομεσαία αγροτιά, που ήδη έχει υποστεί οδυνηρά χτυπήματα και δίνει πλέον αγώνα επιβίωσης, αυτά τα νέα μέτρα σημαίνουν:
Αύξηση του κόστους παραγωγής.
Νέα αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.
Δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
Αλματώδη αύξηση του κόστους ζωής στο χωριό, – μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση στην ύπαιθρο.
Βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών.

Μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα υποστούν τις περικοπές που θα υπάρξουν στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα (π.χ. για την πολύτεκνη μητέρα), καθώς και τη φοροεπιδρομή, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την κατάργηση των φοροελαφρύνσεων, ενώ θα πληρώσουν τις αυξήσεις για τη μεταβίβαση της γης και για τις γονικές παροχές (καθώς και τα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά έξοδα) που θα φέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Θα πληρώσουν, επίσης, λόγω αύξησης του ΦΠΑ, ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, την τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων κίνησης, τις αυξήσεις στην τιμή του νερού και στα δημοτικά τέλη, τα «χαρατσώματα» στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και γενικότερα τα «δοσίματα» που επιβάλλει στο λαό η πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας.
Η ΠΑΣΥ συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με τους εργατοϋπάλληλους και το ΠΑΜΕ, τους μικρούς εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και την ΠΑΣΕΒΕ, τη σπουδάζουσα νεολαία και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και την ΟΓΕ.
Η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς απ’ το ξεκλήρισμα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκονται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών, υγιεινών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!
Όλοι οι αγρότες στις κινητοποιήσεις στις 28 και 29 Ιούνη.
Στη Φλώρινα, στις 28 και 29/6/2011, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.