Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ: «Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις»

Τα μέτρα που παίρνονται με το νόμο για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015» είναι μόνιμου χαρακτήρα και δεν έχουν τελειωμό.
Στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα, να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, γι’ αυτό και κάνουν το παν για να τα περάσουν. Στην προσπάθεια αυτή έχει επιστρατευτεί όλο το προσωπικό της άρχουσας τάξης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι παραφυάδες τους.
Ορισμένα από τα μέτρα που παίρνουν και τσακίζουν τους εργαζόμενους είναι: * Ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο βασικούς κλάδους στρατηγικής σημασίας.
* Στην πρώτη σειρά βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Ενέργειας ΔΕΗ – ΔΕΠΑ - ΕΛΠΕ. – Για τη ΔΕΗ προβλέπεται ο διαχωρισμός της το 2011, η πώληση του 17% και μονάδων το 2012.
* Παγώνουν τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό πολύ κάτω από τις ανάγκες. Αυτό σημαίνει την περικοπή του εφάπαξ, μείωση συντάξεων, τη χειροτέρευση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας.
* Έκτακτη φορολογική εισφορά, με κλιμάκωση από 1% έως 4% επί του μισθού, για εισοδήματα από 8.000 έως 12.000 ευρώ το χρόνο, που σημαίνει νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
* Αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση.
* Επιβάλλεται χαράτσι 0,1% στη μικρή ακίνητη περιουσία.
* Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα είδη πρώτης ανάγκης.

ΖΗΤΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους, να σμπαριλιάσουν κάθε πτυχή του ανθρώπινου μόχθου, να καρατομήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να αυξήσουν τους φόρους σε βάρος του λαού.
Η απάντηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, συνολικά της εργατικής τάξης πρέπει να είναι:
Κάθε χώρος δουλιάς, – ΟΡΥΧΕΙΟ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ και ΓΡΑΦΕΙΑ, – να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης
και πάλης για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Η εργατική τάξη της χώρας μας να απαιτήσει την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζεται για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς αφεντικά. Ο λαός να βάλει τώρα επί τάπητος την προοπτική των ριζικών αλλαγών για την εργατική-λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Όσοι σήμερα, στο συνδικαλιστικό κίνημα, υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνει», «δεν έχει πρόγραμμα», ότι «βρισκόμαστε υπό κατοχή», κλπ., θέλουν να κρύψουν την αιτία που γεννά αυτήν την πολιτική και που, δεν είναι άλλη, από τη σωτηρία του συστήματος της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Η αποτελεσματικότητα του αγώνα σήμερα δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες μέρες απεργίας θα γίνουν, από το πόσες πορείες και καταλήψεις, αλλά, καθοριστικό ρόλο θα παίξει και το τι αιτήματα προβάλλονται, αν αυτά στοχεύουν στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, αν έχουν στόχο την πολιτική εξουσία της εργατικής τάξης.
Επιβεβαιώνεται σήμερα ότι είναι αναγκαίος, όσο ποτέ, ο πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός, η συμμαχία των εργαζομένων με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, που ζει τον εφιάλτη Της ανεργίας και της αβεβαιότητας.
Λύση προς όφελος του λαού είναι: ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη, ενταγμένη σε ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, που
* Θα διαχειρίζεται συνολικά τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και το εξωτερικό εμπόριο. Θα αξιοποιεί όλες τις εγχώριες πηγές Ενέργειας (λιγνίτες, υδάτινους πόρους, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κλπ), που θα διασφαλίζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.
* Θα σχεδιάζει κεντρικά - πανεθνικά, επιστημονικά τα ενεργειακά έργα, τα οποία θα υλοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή και εργατικό - λαϊκό έλεγχο για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.
Μόνο στα πλαίσια αυτής της πολιτικής μπορεί να διασφαλιστεί
η μόνιμη και σταθερή δουλιά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων
και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
Με αυτό το πλαίσιο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
συμμετέχουν αποφασιστικά – δυναμικά στην απεργία της ΔΕΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.
Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε:
Ενάντια στο σύνολο της ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας
και στο διαχωρισμό μεταφοράς και διανομής, ενάντια στη μετοχοποίηση,
ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που να ανταποκρίνονται
στις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΓΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο
Τομέα Ενέργειας
Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.