Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ισχυρά τα «όπλα» ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μία νόσος που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – και κυρίως νεαρής ηλικίας – εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Πρόκειται για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, που απασχόλησε τις εργασίες του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διοργανώθηκε σήμερα στη Φλώρινα.
Όπως ανέφερε πάντως ο διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. ΑΧΕΠΑ, Σταύρος Μπαλογιάννης, «η έρευνα διογκώνεται συνεχώς». Η ιατρική λοιπόν κάνει σημαντικά βήματα προόδου πάνω στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου. Γι’ αυτό και σύμφωνα με τον κ. Μπαλογιάννη απαιτείται διαρκής ενημέρωση και από τους ιατρούς και από τους πάσχοντες.
Στο Συνέδριο μίλησαν συνολικά 9 καθηγητές που ανέλυσαν όλες τις νέες μεθόδους και όλα τα δεδομένα της σύγχρονης ιατρικής.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Α’ Νευρολογική Κλινική Α.Π.Θ. ΑΧΕΠΑ, την Εταιρεία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των χρονίως νευρολογικώς πασχόντων και την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.