Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνεδριάζει σήμερα στο Φιλώτα το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων

Στις 8 σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων.
Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ο καθορισμός της στάσης και των περαιτέρω ενεργειών του Δικτύου σχετικά με το θέμα της επαναπόδοσης των εκτάσεων των παλιών ορυχείων στις τοπικές κοινωνίες. Η άμεση ενεργοποίηση για την επαναπόδοση των εκτάσεων, που είναι μία από τις σημαντικές απαιτήσεις του Δικτύου, καθίσταται επιτακτική ανάγκη λόγω της διαφαινόμενης πώλησης πακέτου μετοχών της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

1 σχόλιο:

  1. Μα τώρα ξύπνησαν....
    Η Ν.Α. Κοζάνης επί Δακή είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πάγια θέση του Περιφερειάρχη, που επαναλήφθηκε πολλές φορές, είναι πως:
    ...Οι εκτάσεις που έχουν Απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ, πριν γίνει ανώνυμη εταιρία, έχουν απαλλοτριωθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, έτσι δεν είναι δυνατόν μετά την ιδιωτικοποίησή της να αποτελούν περιουσία της και να είναι προς διαπραγμάτευση κατά την πώλησή της. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στις πλάτες μας μεγαλοτσιφλικάδες. Στη ΔΕΗ έχει παραχωρηθεί η εξόρυξη του κάρβουνου... (http://www.symmaxiatonpoliton.gr/el?start=60 κεντρική ομιλία Δακή στο 19:00)
    Οι κορώνες χρησιμοποιούνται μόνο για άσκηση πίεσης, ώστε να πάρουν το ρευστό (Τοπικός Πόρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.