Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ξεκινάνε από τα μεσάνυχτα οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς οι συναντήσεις συνδικαλιστών με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωσταντίνου, έληξαν χωρίς αποτέλεσμα.
Χθες το βράδυ η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, στον οποίο επανέφερε με αίτημα να αποσυρθεί η διάταξη του μεσοπρόθεσμου, που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Η συνάντηση, σύμφωνα με πηγές της ΠΑΣΚΕ έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος των συνδικαλιστών.
Χωρίς αποτέλεσμα και η συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Χωρίς αποτέλεσμα όμως έληξε και η συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ (συσκότιση), θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.
Τις συναντήσεις με τους νέους υπουργούς ζήτησε η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ και της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "δεν είναι επιλογή μας η σύγκρουση" αλλά και ότι "παραλάβαμε ΔΕΗ δημόσια και θέλουμε να την παραδώσουμε δημόσια. Είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλο η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ".

Πηγή: aggelioforos.gr

4 σχόλια:

  1. Ολοι οι Εργατοπατερες, οι βολεμενοι, φοβουντε να μη χασουν την καρεκλα τους!!!! Και θα την πληρωσουμε εμεις οι απλοι πολιτες.Αυτα συμβαινουν στην ωραια μας Ελλαδα σημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me poiο συνταγματικό δικαίωμα θα στερήσουν απο όλους εμάς το ρεύμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ. ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ!!!!!! ΜΑ ΟΛΟΙ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ? ΓΙΑ 4,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ? ΠΕΡΙΠΟΥ 4,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΔΕΗ? ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25! ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΙΛΑΜΕ!!! ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Η ΔΕΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο, 19 Ιουνίου 2011, 11:11 μ.μ.
    Με ποιό συνταγματικό δικαίωμα η κυβέρνηση (όπως προηγούμενα και η ΝΔ)ξεπουλάει όλη τη δημόσια περιουσία που έφτιαξε με ιδρώτα και αίμα ο ελληνικός λαός, εδώ και 50-60 χρόνια; Τη ΔΕΗ (και όλη την Ενέργεια), τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τον ΟΠΑΠ (και όλα τα Κρατικά Λαχεία), τα πετρέλαια και όλον τον ορυκτά πλούτο, το νερό (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), δημόσια ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, δάση, παραλίες, κ.λπ. Δικά της είναι; Από το παπού του και τον μπαμπά του τα βρήκε ο Παπανδρέου [Άλλοι παπατζήδες και λαμόγια κι αυτοί αυτοί], ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Λοβέρδος, ο Χρυσοχοϊδης, ο Πεταλωτής, η Διαμαντοπούλου, ο Ρέπας, ο Πάγκαλος και όλο το συνάφι; Ή, μήπως τελίκά, αυτός ήταν απ' την αρχή ο σκοπός τους; Να πουλήσουν την Ελλάδα κοψοχρονιάς;
    Άσε ρε φίλε τα συνταγματικά δικαιώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.