Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Εργατικό Κέντρο: συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας

Με επιστολή του προς τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα τουριστικών περιοχών, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας ζητά τη συνεργασία τους σε τουριστικό επίπεδο, με στόχο την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας. Αναλυτικά η επιστολή:
«Η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή μετά την μεταπολίτευση. Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Η ύφεση από τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων και όλων των μέτρων που μας έχει επιβάλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους εργαζόμενους της χώρας μας.
Η ανεργία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στη Φλώρινα είναι σε εκρηκτικά επίπεδα. Ήδη αυτήν την περίοδο που ως επί το πλείστον η ανεργία μειωνόταν, σήμερα είναι πάνω από 25%. Η οικοδομική, η τουριστική και η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι στο απόλυτο μηδέν.
Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συμπολίτες μας από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας μας και αν προέρχονται.
Εσείς με την τουριστική δραστηριότητα που έχετε για κάποιες χρονικές περιόδους του έτους, μπορείτε να βοηθήσετε σε συνεργασία μαζί μας έτσι ώστε να μεταφερθούν συμπολίτες μας και να απασχοληθούν κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου ή άλλων εποχιακών αναγκών.
Η ενέργεια αυτή θα συμβάλει έτσι ώστε τα χρήματα να μείνουν στην Ελλάδα, να μειωθεί η ανεργία και φυσικά να απασχοληθούν εργαζόμενοι από τη χώρα μας.
Αυτό απαιτούν οι καιροί, αυτό απαιτεί η οικονομική συγκυρία και αυτό θα πρέπει να μεταφερθεί σε όλους όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας μας.
Πιστεύουμε να ανταποκριθείτε στο αίτημα μας αυτό και αν φέτος είναι δύσκολο μπορούμε να το υλοποιήσουμε στην επόμενη περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.