Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΥΕΘΑ: «Γιατί πήραμε τα όπλα από τους Εθνοφύλακες»

Τη λογική που οδήγησε στην απόφαση “αφοπλισμού” των Εθνοφυλάκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, επιχείρησε να εξηγήσει απαντώντας σε δύο διαφορετικές ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ, ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης (φωτ.).
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην απάντησή του, πρόκειται για απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που οδήγησε στην έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.
Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η παράδοση του οπλισμού των Εθνοφυλάκων σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ είναι:
α. Δεν υφίσταται επιχειρησιακό έργο στην ειρήνη, λόγω της χωροταξικής κατανομής των συγκεκριμένων Μονάδων.
β. Δεν επιτυγχάνεται σημαντικό κέρδος χρόνου, από επιχειρησιακής άποψης, με την τήρηση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες των συγκεκριμένων Μονάδων.
γ. Σε ότι αφορά στους Εθνοφύλακες που προσλαμβάνονται για εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού-φρούρησης, την οποία εκτελούν με το ατομικό τους τυφέκιο, είναι δυνατή η εκτέλεση αυτής με ατομικό οπλισμό που θα παρέχεται από τις Μονάδες πρόσληψης αυτών.

Οι Μονάδες Εθνοφυλακής παραμένουν ενταγμένες στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και η παράδοση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και απενεργοποίηση ή κατάργησή τους.
Τέλος, η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων στις Μονάδες αυτές, θα συνεχίσει να διεξάγεται με οπλισμό της Μονάδας, που θα τους χορηγείται για την προγραμματισμένη ημέρα εκπαίδευσης

Πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Η συνήθης ανάλατη εμετίλα των απαντήσεων σε επερωτήσεις.
    Ο αφοπλισμός των εθνοφυλάκων έχει δυο σκέλη:
    1) Το πρακτικό: Σας αφοπλίζουμε, και κοιμώμαστε ήσυχοι ότι δεν θα γίνει καμιά στραβή όταν θα πέσουν οι σχετικές διαταγές για καταστολή της λαϊκής οργής.
    2) Το συμβολικό: Σας θυμίζουμε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε τα αφεντικά, και εσείς, εθνοφυλακούληδες, είστε μηδενικά χωρίς εμάς.

    Την ίδια στιγμή ο UCK οργανώνει γιάφκες με ΑΚ47 στην περιοχή, για όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν. Τυχαίο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. υπουργου. μηπως εχει δικιο ο12.42, οποτε τοθεμα ειναι περισσοτερο σοβαρο απο οσο φαινεται...ο πατριωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.