Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Θ. Σουμπάσης: «Η Φλώρινα δεν αντέχει την έλλειψη κυβερνητικού βουλευτή»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" της Φλώρινας σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη την 27.9.2011, ο Θόδωρος Σουμπάσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη σε χρόνο που το ίδιο το μέλλον της Χώρας κρέμεται από μία κλωστή προκάλεσε τις αναταράξεις που όλοι παρακολουθήσαμε και δημιούργησε ταυτόχρονα κενό πολιτικής εκπροσώπησης για την περιοχή μας. Αυτό που χρειάζεται η Φλώρινα από τον Κυβερνητικό της Βουλευτή είναι να βγει μπροστά, να αναλάβει αποφασιστικά πρωτοβουλίες, τέτοιες που να περιορίζουν τις συνέπειες της κρίσης και όχι να εγκαταλείψει το καράβι την πιο κρίσιμη στιγμή (όταν μάλιστα είναι συνυπεύθυνος για το ναυάγιο).
Ο Βουλευτής πράγματι υπακούει μόνον στην συνείδησή του. Και είναι ανθρώπινο ο Γιώργος Λιάνης να μην αντέχει να συνεχίσει σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, μετά μάλιστα από μία υπερεικοσαετή πολιτική διαδρομή ως Βουλευτής και Υπουργός. Όταν όμως, ενώ δηλώνει ότι παραιτείται από την πολιτική, ταυτόχρονα κρατά την έδρα του με το ευτελές κίνητρο του ελέγχου της διαδοχής του, γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, αλλά και δημοκρατικής συμπεριφοράς.
Η Φλώρινα δεν αντέχει την έλλειψη Κυβερνητικού Βουλευτή και οι 18.500 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που του έδωσαν την πρωτιά στις προηγούμενες εκλογές έχουν κάθε λόγο να εξεγείρονται. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν αντέχει κραδασμούς επειδή κάποιος υπό παραίτηση βουλευτής γαντζώνεται στην καρέκλα και τα προνόμιά της γιατί δεν του αρέσει ο κατά το Σύνταγμα αναπληρωτής του.
Σε ό,τι με αφορά, έχω αποδείξει ότι δεν είμαι δούλος καμίας καρέκλας. Οδηγός μου είναι το καλό του τόπου και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Εάν λοιπόν εγώ είμαι ο λόγος που δεν επιστρέφει -ως οφείλει- την έδρα του πίσω στον λαό της Φλώρινας, ας μου το πει ευθέως κι εγώ θα τον διευκολύνω»

Υ.Γ 29.6.2011
1. Η καταψήφιση της νέας Κυβέρνησης κατά την διαδικασία παροχής Ψήφου Εμπιστοσύνης ή και του Μεσοπρόθεσμου από έναν Βουλευτή που εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μια πράξη συνείδησης, η οποία μπορεί να κριθεί πολιτικά, θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με τις απόψεις του καθένα. Η αδικαιολόγητη απουσία του Βουλευτή Φλώρινας από τις δύο αυτές τόσο σημαντικές -σε πανευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο- συνεδριάσεις της Βουλής συνιστά πάνω από όλα προσβολή του Λαού της Φλώρινας και των Κοινοβουλευτικών Θεσμών.
2. Χαίρομαι που τα τοπικά μέσα πήραν το νήμα από εκεί που το είχα αφήσει τον Αύγουστο του 2009 όταν μόνος ανέδειξα το ζήτημα της κακοδιαχείρησης σχετικά με τον τοπικό αναπτυξιακό πόρο και δέχθηκα επιθέσεις και ειρωνείες ακόμη και από αθλητικά σωματεία. Η θέση μου και τότε και τώρα είναι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί μία μόνον πτυχή του πολιτικού προβλήματος της Φλώρινας, το οποίο δυστυχώς διατρέχει κόμματα και πρόσωπα και αγγίζει τον πυρήνα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν την πολιτική στη Φλώρινα, ο οποίος είχε χρεοκοπήσει από καιρό, καθώς μας άφησε στην υστέρηση και την παρακμή. Χάρη στην χρεοκοπία της χώρας, το αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι.

11 σχόλια:

  1. Σώπα... και μέχρι τώρα που υπήρχε κυβερνητικός Βουλευτής έγινε τίποτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ακριβώς, η Φλώρινα δεν αντέχει την έλλειψη κυβερνητικού βουλευτή! Όλα τα άλλα τα αντέχει η Φλώρινα. Να μας ξεσκίζει το κόμμα σου και η κυβέρνησή σου το αντέχει η Φλώρινα... Και εσύ να μην λες κουβέντα για 20 μήνες. Μόνο όταν εμφανίστηκε η πιθανότητα της καρέκλας ξύπνησες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΓΕΛΙΑ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΧΗΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ/ΦΙΛΗ. Ο ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ ή ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 20 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ "ΑΛΩΝΙΖΕ" Ο ΛΙΑΝΗΣ (1994-1996) ΚΑΙ (2001-02),ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ, ΟΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ "ΑΛΩΝΙΑ". (ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΑ ΣΕΙΣΜΟΔΑΝΕΙΑ κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα, καλώς ήρθες παλικάρι μας από τα ξένα και εσύ!!!
    Σαν κι αυτόν που θέλεις να φας την καρέκλα του!!!
    Έλα μην μας παρεξηγείς όλους εμας που κάνουμε πλάκα με εσάς που θέλετε να σώσετε την Φλώρινα, πότε-πότε!!! Θα σας ψηφίσουμε στο τέλος, το ξέρετε όλοι σας. Γι' αυτό έρχεστε!!! Τέτοια βόδια που θα βρείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νάτο!!! το Σουμπασάκι μυριστικέ καρέκλα από το πουθενά και ήρθε να μας κάνει και κατήχηση ως μέγας φωστήρας.
    Βρε Θοδωράκι που ήσουν εσύ τόσο καιρό δεν σε ακούσαμε να λαλίσης και μόλις μυρίστηκες καρεκλίτσα νάτος πάλι σαν φαντομάς.
    Θα τα πούμε και στην συνέχεια και για τους τοπικούς πόρους και για άλλα.
    Μεσημεράκι τώρα να ξεκουραστούμε και τα λέμε για να έχεις και λίγο αγωνία βρε σύντροφε Θοδωράκι.
    Πάντος ένα να ξέρεις από το πουθενά δεν πρόκειται να γίνεις βουλευτής αυτό να το χωνέψεις γιατί θα σου κάνει καλό και μην ακούς τα παπαγαλάκια σου γιατί αυτοί σε χαντάκωσαν.
    Ακουσε την συμβουλή μου και δεν θα χάσεις γιατί αυτοί θέλουν να γίνεις (εάν ποτέ) βουλευτής για γίνουν βασιλικότεροι του Βασιλέως.
    Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορμήξτε να φάτε ρε λιανοπαίδια ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ νέο άνθρωπο με περγαμηνές που αποφάσισε να βοηθήσει τον τόπο του εις βάρος της δουλειάς, της οικογένειας και της άνεσης του!

    Απαξίωση των πάντων, ισοπέδωση, ο πήχυς στο υπόγειο για να περνάτε μια ζωή ξυστά από πάνω. Και να τρώμε με τυς κολλητούς τα εκατομμύρια του πόρου και των επιχορηγήσεων του υπουργείου αθλητισμού. και να κάνουμε παιχνίδια με τα καρεκλάκια του Ολυμπιακού Σταδίου, να είμαστε πασόκ όταν ειναι να πάρουμε θέση σε κανένα νοσοκομείο και αντίπασόκ όταν ο αρχηγός μας έχει άλλα παιχνίδια να παίξει στην Αθήνα.

    Σύγκρινε τον κρυστάλλινο πολιτικό λόγο του με όλα όσα ακούς στην Φλώρινα από τα λαμόγια που διαχειρίστηκαν θέσεις, δημόσιο χρήμα και εξουσία τα τελευταία λόγια, βγάλε τις παρωπίδες και δες τη διαφορά. Δεν καταλαβαίνετε ότι σας εξευτελίζει λέγοντας ότι ποαραδίδει και αυτός την καρέκλα , άσχετα αν δεν κάθησε σε αυτήν ούτε ένα λεπτό, μονο και μόνο για να γλιτώσουμε από τον παραιτημένο που απαξιεί ακόμα και να πάει στο Βουλή. Σύγκρινε αυτήν την στάση με την στάση του Λιάνη.

    Κανείς δεν λέει ότι αυτός είναι Ο τέλειος ή ότι πρέπει να ξαναφηφίσουμε ΠΑΣΟΚ παρά τις μ@@@ιες που έχουν γίνει την τελευταία διετία. ΟΥΤΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. Αλλά τουλάχιστον αυτός δεν σου δίνει την εικόνα του αρπακτικου της εξουσίας ούτε δείχνει αποφασισμένος να πεθάνει για την καρέκλα ή πάνω σε αυτήν. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΘΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ, ΙΔΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    Να ρωτήσω και κάτι άλλο: τι παρεμβάσεις έκαναν 20 μήνες τα άλλα μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ? Τι ακούσατε από Ναούμ, Σαμαρά, Τσότσκο και δεν ξέρω ποιον άλλον και πρέπει να κατακρίνετε ντε και καλά τον Σουμπάση και μόνο. Όλοι είναι μουδιασμένοι. Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και η κυβερνητική μηχανή ρετάρει. Αυτός τουλάχιστον στήριξε ΠΑΣΟΚ και μνημόνιο επώνυμα και επίσημα στις δημοτικές εκλογές. Με γεια του με χαρά του. Εγώ διαφωνώ με την επιλογή του αλλά το σέβομαι.

    Το κακό είναι ότι η εμπάθεια αυτή είναι ΚΑΙ άδικη ΚΑΙ σας εκθέτει, όλους εσάς τους γνωστούς - αγνώστους μόνιμους θαμώνες του μπλογκ. Σας ενοχλεί πολύ που υπάρχει κάποιος που δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν και σε όποιον αρέσει. Που έτρεξε να γλύψει εκεί που έφτυνε όπως π.χ. ο Σαμαράς (καταγωγή από το Βαρυκό και κάτοικος Πτολεμαϊδας - μην ξεχνιόμαστε) ο μεγάλος προσκυνημένος αντιλιανικός. Που στήριξε με αξιοπρέπεια την επιλογή του κόμματός του στο Δήμο και δεν έκανε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Που τελικά δεν ΣΑΣ έχει ανάγκη, γατί δεν κόβεται ντε και καλά για να γίνει Βουλευτης.

    Τώρα για τα δικά του άτομα και το 1996 και 2001 μάλλον λάθος πληροφόρηση έχεις γιατί όπως ξέρεις πολύ καλά έτρεχαν σαν τα σκυλιά για τον Τσότσκο.

    Η μεγάλη πλάκα είναι ότι , εάν και προσωπικός γνωστός του ιδίου και φίλος της οικογένειάς του, πιστεύοντας στα κόμματα και τους διαχωρισμούς του χθες (που δεν ισχύουν πια με όσα τραβάμε εμείς και η χώρα μας) δεν τον ψήφισα (άφησα όμως τα παιδιά μου να τον ψηφίσουν λόγω ηλικίας). Και το μετάνοιωσα γιατί στους καθατούς νέους πρέπει να δίνουμε κουράγιο να συνεχίζουν γιατι οι παλιοί μας αντιμετωπίζουν σαν κορόιδα, όπως ο κ. Λιάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ 3.39

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΕΝΑ BLOG ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΦΙΛΟΙ (ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΜΚ) ΜΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ.

    ΛΑΜΒΑΝΩ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΣΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ Μ ΑΓΑΠΑΣ, ΦΙΛΕ Μ., (ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ)

    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ (ΚΑΛΥΤΕΡΑ: ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ) ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ (ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ) ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

    Θ.Σ.

    ΥΓ 1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥΣ, ΦΙΛΕ Μ., ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ.

    2.ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG. ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΡΕ ΘΟΔΩΡΑΚΗ, ΧΑΖΟΥΛΙΚΟ ΜΟΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΣΟ ΜΩΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτον....
    18500 ψήφοι πότε????
    Σήμερα πόσοι θα ήταν ψήφοι του ΠΑΣΟΚ?

    Δεύτερον....
    Υπάρχουν Μονοεδρικές περιφέρειες όπου, εκ του νόμου, ένα εκ των δύο μεγάλων κομμάτων εκπροσωπείται στη βουλή. Εαν λοιπόν Αγαπητέ Θόδωρε θες οπωσδήποτε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Φλώρινα τότε θα σου πω πως έχεις το Προφίλ του παλαιοκομματικού και όχι ενός νέου ανθρώπου που θέλει πρωτίστως να προσφέρει στον τόπο του. Άρα εμένα, που δεν ανήκω στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα δίσταζα να ψηφίσω τον άνθρωπο που πίστευα, με έχασες από πιθανό ψηφοφόρο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σουμπασάκη ο Βοσκόπουλος και ο Ηλιάδης σε γυρεύουν, αυτοί μπορεί να σε κάνουν βουλευτή εξάλλου στο χρωστάνε από τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους πρόσφερες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και καλά έκανες εδώ που τα λέμε, αν περιμένεις από τους λιανικούς αλίμονό σου, αυτοί βρήκαν άλλον (ή άλλη) να βάλουν μπροστά, δεν την αντέχουν την ορφάνια. Η Όλγα βέβαια θα ξαναπροσπαθήσει άλλη μια φορά αφού το δικαιούται (άσε που μπορεί να τα βρήκε με τα ορφανά),οπότε σε βλέπω τρίτο και καταϊδρωμένο αν δεν σε στηρίξουν οι δικοί σου άνθρωποι (Βοσκόπουλος - Ηλιάδης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.