Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την απεργία στη ΔΕΗ

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, με αίτημα να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της, δεν μπορεί να εκφραστεί από τα τοπικά στελέχη, τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, καθώς και τους Δήμαρχους, Περιφερειάρχη, κλπ. Επικεντρώνουν την αντίθεσή τους στην πώληση του 17% των μετοχών της, αποπροσανατολίζοντας από την ουσία, που είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με την οποία έχουν συμφωνήσει όλοι.

Καμιά εμπιστοσύνη στους λεονταρισμούς των τοπικών στελεχών. Είναι ο «Δούρειος Ίππος», η Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στην εργατική τάξη, για να περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές που έβαλαν πλάτη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τη διάλυση του Ασφαλιστικού, αυτοί που έχουν υπογράψει «σύμφωνο συνεργασίας και συνύπαρξης» με τη ΔΕΗ.
Βάζουν για άλλη μια φορά πλάτη, στηρίζουν την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, που κάνουν κόλαση τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Θέλουν να κρύψουν τα καταστροφικά σχέδια που ετοιμάζουν για απαξίωση και ξεπούλημα των λιγνιτών και το κλείσιμο των 14 από τις 16 μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή.
-- Στην πρώτη γραμμή ξεπουλήματος βρίσκονται η ΔΕΗ, το Φυσικό Αέριο, τα Ελληνικά Πετρέλαια.
-- Για τη ΔΕΗ προβλέπεται ο διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς και διανομής το 2011, η πώληση του 17% και των μονάδων το 2012.
-- Παγώνουν τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού από το κράτος. Αυτό σημαίνει περικοπές στο εφάπαξ, μείωση συντάξεων και παροχών Υγείας.
ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.
Καμιά αναμονή. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα αναμονής στους εργαζόμενους, τη στιγμή που περνάνε σκληρότατα μέτρα. Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στη «Συνθήκη για το ευρώ», που όλοι μαζί αποφάσισαν και έχουν στόχο να κάνουν πιο ανταγωνιστικά τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Δηλαδή ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη και ξεπούλημα πλουτοπαραγωγικών πηγών, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, ετοιμάζουν νέο μισθολόγιο φτώχιας για το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, χτυπάνε τα μικρομάγαζα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, φτωχαίνουν και εξαθλιώνουν το λαό για να διασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Η λύση προς όφελος των εργαζομένων, της χώρας και της περιοχής είναι:
ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη, ενταγμένη σε ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής – ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, κλπ. – θα είναι κρατική - κοινωνική ιδιοκτησία. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα, ενεργειακή απεξάρτηση και προστασία του περιβάλλοντος.
Μόνο σ’ αυτή τη γραμμή πάλης και συσπείρωσης μπορεί ο αγώνας των εργαζομένων να εμποδίσει τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης/ΝΔ – ΕΕ – τρόϊκας – πλουτοκρατίας, να έχει νικηφόρα προοπτική, να αποκτήσει αλληλεγγύη των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, να φέρει ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα, ανοίγοντας το δρόμο για φιλολαϊκή προοπτική…
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ / ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.