Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Χαμένη στο... σινιάκι

Το γνωστό μας σινιάκι έχει κάνει εδώ και τρεις μέρες την εμφάνιση του στη Φλώρινα, η οποία κυριολεκτικά δε φαίνεται από ψηλά. Το φαινόμενο αυτό πρόκειται ουσιαστικά για παγωμένη ομίχλη που κρατά παράλληλα πολύ χαμηλά τις θερμοκρασίες., κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες ολικού παγετού. Παράλληλα βέβαια, το σινιάκι δυσκολεύει πολύ και τις μετακινήσεις αφού η ορατότητα, ιδίως το βράδυ, είναι σχεδόν μηδενική.

7 σχόλια:

  1. Εκτός από τα καιρικά φαινόμενα που περιγράφεις παραπάνω Ποντικέ, να επισημάνω την ανεπάρκεια της ΔΕΣΕ που ενώ το Σάββατο το πρωί δηλ 6:30 περίπου είχε ενημερωθεί από την Τροχαία να βγουν οι αλατιέρες γιατί όλες αυτές τις ημέρες έχουμε και μαύρο πάγο, η αλατιέρα βγήκε μετά τις 10:00 και αφού είχαν προηγηθεί τουλάχιστον τέσσερις εκτροπές επιβατικών αυτοκινήτων ευτυχώς χωρίς θύματα παρά μόνο με υλικές ζημιές.
    Σήμερα δε το πρωί στον δρόμο προς την Νίκη άλλο ένα αυτοκίνητο εξετράπη και ανετράπη λόγω του μαύρου πάγου, αλλά ο αλατιέρα βγήκε μετά το τροχαίο.
    Ένα μεγάλο μπράβο στην ΔΕΣΕ και εις άλλα με υγείαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΠΛΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ;ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γνωστό μας ΣΙΝΙΑΚΙ έχει κάνει εδώ και τρείς μήνες (Νοε-Δεκ-Ιαν)την εμφάνισή του στο ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, το οποίο κυριολεκτικά φαίνεται σέ όσους ζούν μέσα σε αυτό. Το φαινόμενο αυτό προκύπτει ουσιαστικά απο τα προ τριμήνου εκλογικά παγωμένα αποτελέσματα του τοπικού ΠΑΣΟΚ με συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες ολικού παγετού εντός αυτού, με θερμοκρασίες κάτω απο το μηδέν. Παράλληλα βέβαια το Σινιάκι δυσκολεύει πολλούς Πασοκτσίδες στις μετακινήσεις τους αφού η ορατότητα (μέρα - νύχτα) να βρούν ενωτικό άτομο είναι σχεδόν μηδενική.
    Πασοκτσίδες, μας μιμήθηκε ο καιρός, αλλά τι φταίνε οι Νουδίτες να ζούν στον ίδιο καιρό μαζί μας; ΦΤΑΙΝΕ γιατί μας κέρδισαν και πρέπει να πληρώσουν.
    Ας κάνουμε και λίγο χιούμορ, θάρθουν καλύτερες μέρες.ΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑ8Ε ΧΡΟΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ!! ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΣΟΘΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ!
    ΡΕ ΣΥ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ? ΔΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΛΙΓΟ?
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ Η ΕΜΕΙΣ ΔΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ?? ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΟΥ!!
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ , ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΗΠΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα "πολιτικά" έχουν και παραέχουν θέση στο σινιάκι.
    Αυτό το υγρό κρύο είναι χειρότερο από τη μεγαλύτερη παγωνιά. Για μια βδομάδα (και ούτε) σινιάκι κάψαμε 200 λίτρα πετρέλαιο.
    Αν του χρόνου έχει δέκα μέρες, θα κάψουμε 400 λίτρα, δηλαδή με τις τότε τιμές του πετρελαίου θέρμανσης 600€. Που θα τα βρούμε; Εκτός αν αποφασίσουμε να πεθάνουμε από το κρύο.
    Δεν έχει σχεση με την πολιτική;
    Γιατί τα παιδιά μου να κρυώνουν το χειμώνα;
    Επειδή οι σημερινοί Απατεώνες (λεφτά υπάρχουν) μας παρέδωσαν στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων;
    Δεν έχει σχέση με την πολιτική;
    Τι κάνουν οι πασοκο-"συμπολίτες" μας, που δήθεν και καλά νοιάζονται για τον τόπο; Παραιτήθηκε ποτέ κανείς από αυτούς από την κομματική του ταυτότητα; Για διαμαρτυρία. Για την τιμή του. Για την τιμή των παιδιών του.
    Μας καταδικάζουν στο κρύο και την πείνα, και δεν τρέχει τίποτα; Δεν είναι πολιτικό το θέμα; Και χαριτολογούμε κιόλας με ανώδυνα σχολιάκια, και συνεντευξούλες της κακιάς ώρας;
    Την κατάρα μας να έχουν! Στον αιώνα τον άπαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον φίλο 10-1-11/23:52
    Ανάμεσα, στο Σινιάκι και στον καυστήρα του Πετρελαίου, στο Σινιάκι του Πασόκ και στην ένταση των Οικονομικών Αγορών, που ολα αυτά μας αγγίζουν...
    Πάντα Υπάρχει χώρος για ... ένα καλό Χιούμορ.
    Αφήστε αυτούς που τσιμπάνε αμέσως...
    Ας χαλαρώσουμε και λίγο.
    ΧΑΛΑΡααααααααα......
    Η 'Ανοιξη θάρθει με λουλούδια και μέλισσες κάποιες όμως θα κάνουν μέλι και κάποιες άλλες με το κεντρί τους...
    Ο Στοχασμός Είναι η Εκφραση του Πνεύματος.ΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υποσχέθηκαν να φέρουν θάλασσα στην Φλώρινα και δεν τους πιστεύαμε!!! Ορίστε η θάλασσα!!! (Καλό Ε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.