Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση του Στάθη Κωνσταντινίδη στο σχόλιο "Φλωρινιώτικες απουσίες"

ΠΡΟΣ
τον Υπεύθυνο κατά το Νόμο
του  ιστολόγιου ¨Νέα Φλώρινα¨
(neaflorina.blogspot.com)

Σε κείμενο που αναρτήσατε υπό τον τίτλο «Φλωρινιώτικες απουσίες», αναφέρεστε στην απουσία μου από την σύσκεψη στην Κοζάνη του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Στα τρία περίπου χρόνια που είμαι Βουλευτής έχω δεχθεί κάθε είδους κριτική, καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη. Δεν απαντώ όμως στις κριτικές ανωνύμων. Για τα αναφερόμενα όμως στο συγκεκριμένο κείμενο έχω να δηλώσω τα εξής:
Όσον αφορά στη δική μου παρουσία, έχω αποδείξει πιστεύω, ότι στο μέτρο του δυνατού και εξαντλώντας χρονικά περιθώρια, βρίσκομαι όπου χρειάζεται και απαιτείται για το καλό του τόπου μας. Σίγουρα υπάρχουν φορές, που δε μπορώ να ανταποκριθώ παρά τη θέληση μου, όπως η προαναφερόμενη, για την οποία απουσία  σοβαροί προσωπικοί λόγοι με κράτησαν στη Αθήνα. Να είναι σίγουρος ο συντάκτης πως θα συμμετείχα στη συνάντηση, εάν ήμουν στη Φλώρινα. Από διπλωματικές απουσίες και ασθένειες δε γνωρίζω. Εκείνο όμως που μου προκαλεί εντύπωση είναι, ότι ο συντάκτης του κειμένου εστιάζει στις απουσίες, χωρίς φυσικά να απολογούμαι για τις υπόλοιπες Φλωρινιώτικες απουσίες, ας απολογηθεί ο κυβερνητικός βουλευτής και όχι στην ουσία της συνάντησης εργασίας. Εάν, η κυβέρνηση και ο εν λόγω Υπουργός της ήθελαν πραγματικά να συμβάλλουν στον ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες για ένα τόσο φλέγον ζήτημα, όπως αυτό της ανάπτυξης των Περιφερειών και βέβαια της Δυτικής Μακεδονίας, θα είχαν προκαλέσει κατά την προηγούμενη περίοδο περιφερειακές συσκέψεις για να αναλυθούν τα προβλήματα, να εκφραστούν οι προσδοκίες, να προσδιοριστούν τα πλεονεκτήματα και να αποτυπωθούν οι προοπτικές κάθε τόπου, ώστε να ενσωματωθούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο που κατατίθεται Βουλή την Τρίτη και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας. Αυτό ο συντάκτης δεν το αναφέρει. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν ένα επικοινωνιακό τρυκ της κυβέρνησης για να σκεπάσει την απουσία ουσιαστικού διαλόγου και να φανεί ότι επιζητά τη συναίνεση. Για μία ακόμη φορά όμως, συναίνεση σε ειλημμένες αποφάσεις. Ας αναλογιστεί ο συντάκτης του κειμένου στο blog, πότε άραγε θα προλάβουν τα στελέχη του Υπουργείου να ενσωματώσουν στο νομοσχέδιο τις θέσεις των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς, ξανά και ξανά, ασχολούμαστε με το θεαθήναι, χάνοντας την ουσία.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής ΝΔ. Ν.Φλώρινας

4 σχόλια:

  1. Η άμεση απάντηση του κ. Κωνσταντινίδη μας χαροποιεί καθώς δείχνει να παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα στη Φλώρινα. Στο συγκεκριμένο σχόλιο δεν υπήρξε κάποια κριτική (είτε καλοπροαίρετη είτε κακοπροαίρετη), παρά μόνο επισημάνθηκαν οι απουσίες, γιατί και αυτές έχουν το νόημα τους, πέρα από την ουσία της ίδιας της σύσκεψης.
    Ασφαλώς και οι λόγοι της απουσίας του που επικαλείται ο βουλευτής είναι σεβαστοί και σίγουρα εάν μπορούσε θα ήταν στη σύσκεψη. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Από την άλλη βέβαια, μπαίνοντας στην ουσία του θέματος, ο βουλευτής τοποθετείται με μια γενικόλογη σκέψη – που πέρα από το όποιο δίκιο έχει – που δεν αγγίζει την πραγματική ουσία. Και αυτό διότι το θέμα της περιφερειακής αντίληψης δεν είναι φρέσκο, αλλά αντίθετα περιλαμβάνει και την κυβερνητική περίοδο της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλωθήκαμε σε συσκέψεις χωρίς αποτέλεσμα, όπως καλή ώρα συμβαίνει και τώρα, επί ΠΑΣΟΚ.
    Και άλλωστε, δεν αποτελεί απλά «θεαθήναι» η παρουσία ή η απουσία φορέων από μια σύσκεψη, με το όποιο αποτέλεσμα ή την όποια σκοπιμότητα μπορεί να έχει. Γιατί έτσι διαμορφώνεται και αναδεικνύεται και η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και παρών να ήταν δηλαδή τι θα άλλαζε; Είτε ήταν είτε όχι ο Κωνσταντινίδης γλάστρα θα ήταν. Έχει πολιτικό λόγο; Έχει πολιτική άποψη; Ισοροπίες κρατάει και η μόνη του αγωνία είναι πως θα είναι και πάλι βουλευτής. Είπαμε όμως κάθε λαός αξίζει του ηγέτες του! Κωνσταντινίδης, Βοσκόπουλος, Λουκάς, Μπέλτσος, Αλεξιάδης ! Ούτε ένας δεν τέλειωσε ελληνικό Πανεπιστήμιο και όλοι τους έχουν ένα κοινό! Έχουν μείνει μεταξεταστέοι στο ..... Γυμνάσιο! Αλίμονο στην Φλώρινα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον 9:29π.μ.
    Έχω την αίσθηση ότι σκόπιμα ξεχνάς κάποιους!!!
    Τον Αρούκο αλλά και τον Βαγγέλα (αυτός ειδικά έχει και το χάρισμα να είναι κολλητός του Κουλίδη) και τέλος την εκθαμβωτική μας πρόεδρο, την Ζέτα μας που τα πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά της, φτάνουν για να φάνε και οι κότες (προσοχή: όχι..... να τα φάνε οι κότες!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.