Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφοριακό και αποκομιδή απορριμμάτων

Ένα από τα βασικά θέματα της καθημερινότητας που θα πρέπει να δει ο νέος δήμαρχος Φλώρινας είναι σίγουρα και αυτό του ωραρίου αποκομιδής απορριμμάτων. Το ωράριο που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην πόλη της Φλώρινας δεν είναι σίγουρα το καλύτερο. Αντιθέτως δημιουργεί πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία και ειδικά στο κέντρο και φυσικά τον εκνευρισμό των οδηγών.
Το κυκλοφοριακό στη Φλώρινα είναι ούτως ή άλλως ένα μείζον πρόβλημα, αλλά επιβαρύνεται σε συγκεκριμένες ώρες και από την κίνηση των απορριμματοφόρων. Για παράδειγμα, είναι ανεπίτρεπτο να ξεκινά η αποκομιδή στο κέντρο στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν τα εμπορικά καταστήματα είναι ακόμα ανοιχτά, αλλά και η λαϊκή αγορά δεν έχει κλείσει. Επίσης ανεπίτρεπτο είναι να γίνεται η αποκομιδή στις 9 με 9.30 το πρωί, όταν η κίνηση είναι έτσι κι αλλιώς αυξημένη.
Όσοι έχει τύχει να οδηγείται τέτοιες ώρες στο κέντρο, έχετε βιώσει αυτή την κατάσταση και γνωρίζετε τα αποτελέσματά της.

2 σχόλια:

  1. ΟΣΟ ΤΑ "ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ" ΟΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΧΑΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ !!!!! (ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΧΑΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!!!!!) ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα απο αγκαθωτα μικροκομματικά "φωτοστέφανα"

    Η μόνη λύση είναι να αντιγράψουν ότι έκανε ο κ Αλεμπάκης επι Δημαρχίας του σχετικά με το ωράριο αποκομιδής οικιακών και επαγγελματικών σκουπιδιών πράγμα που συμβαίνει σε άλλες πόλεις . Αποκομιδή τ απόγευμα (όταν είναι κλειστά τα μαγαζιά_ ακόμη και τις νύχτες. Ε άς κόψουν λίγο οι κουστουμάτοι μεγαλοαστοί εκλεγμένοι απο διάφορες φιέστες τους για να είναι δρόμοι καθαροί απο σκουπίδια και να μήν δημιουργήται κυκλοφοριακό χάος και πλυθωρισμός δυσωσμιών μέρα μεσημέρι άν και δέν το ελπίζω .Οι μέχρι τον προηγούμενο ότι τους ελεγες έκαμναν τα ακριβώς αντίθετα.Θα δούμε ..ίσως ξεβρωμίσει λίγο η κατάσταση και η Φλώρινα δέν θα θυμήζει σκουπιδότοτο μέρα μεσημερι στους τουρίστες η φοιτητές μας ή ένα απέραντο κυκλοφοριακό φρενοκομείον για κάθε συνδημότη μας με το όχημα αποκομιδής του Δήμου για σημαιοφόρο !!!!! Αυτή είναι η άποψη μου ώς δημότης, όπως λένε με "σεβασμό στην άποψη του πολίτη" που λενε μερικοί μερικοί σχεδόν όλοι .,...μόνο που η άποψη του κάθε απλού πολίτη είναι κατα του πώς βολέυει ή ξεβολέυει τον μικρόκοσμο και τον εγωισμό του καθένα "διερχόμενου" εκ του Δημου μας ... ¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.