Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Όχι στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης

Είναι αδιανόητο, εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που περνά ο τόπος, τα τεράστια προβλήματα που έχει ο Νομός Φλώρινας, τον κρύο χειμώνα με τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, να έχει λειφθεί απόφαση από την Κυβέρνηση για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης.
Η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, η ολοένα αύξηση της ανεργίας (πρώτος Νομός και Περιφέρεια στην Ευρώπη), οι μειώσεις των μισθών στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους και η κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης (προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά του), έχει οδηγήσει τους κατοίκους της περιοχής σε απόγνωση και με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης θα μας οδηγήσει και σε πραγματική εξαθλίωση.
Οι επιπτώσεις από την εξίσωση θα είναι μεγάλες:
-  Οικονομική εξαθλίωση
- Οι κάτοικοι θα στραφούν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης οι οποίες θα επιβαρύνουν το περιβάλλον
- Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που βάλλονται από την αύξηση του ΦΠΑ και των υπολοίπων μέτρων, θα μαραζώσουν οικονομικά και θα κλείσουν
- Η προμήθεια καυσίμων από το εξωτερικό μιας και η διαφορά των τιμών είναι τεράστια θα αυξηθεί
- Η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη
- Οι νέοι θα αναγκαστούν να φύγουν στο εξωτερικό εφόσον δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον
Προτείνουμε:
- Εξαίρεση του Νομού μας από την ρύθμιση της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης
- Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης καθώς και στις τιμές Βενζίνης
- Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής
- Τόνωση της αγοράς μέσω μείωσης των φορολογικών συντελεστών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης
Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο να λάβει σοβαρά το θέμα και επιτέλους «να ανοίξουν τα μάτια τους» και να δουν τα πραγματικά, σοβαρά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου. Η κατάσταση στον Νομό είναι τραγική. Καλούμε τους πολίτες της Φλώρινας, την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους βουλευτές και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να αντιδράσουν άμεσα στην εφαρμογή της εξίσωσης.

4 σχόλια:

  1. Και αν δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση... και δεν ακούσει την τοπική κοινωνία; Η νεολαία του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει...; θα συνεχίσει να μας μιλά για σοσιαλισμό και πράσινα άλογα...; ρε άντε στο δ... που προτείνετε κιόλας... και καλείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σας να μας ειρωνεύεστε κατάμουτρα! Όχι απλά δεν θα έπρεπε να προτείνετε και να καλείτε που λέει και ο φίλος παραπάνω, αλλά θα έπρεπε να είστε κρυμμένοι στα λαγούμια σας και να παρακαλάτε να μην σας πάρει και εσάς η μπόρα που έρχεται! Πριμαντόνες των κλεφτών και των απατεώνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oύλοι οι κλέφτες του ντουνιά εδούνε μαζωμένοι .... ! Δηλαδή φίλοι μου έστω ότι δικαίως λέτε αυτά που λέτε και συμφωνώ και εγώ με τα πσραπάνω σχόλια, όμως ο ανύπαρκτο Καραμανλής και οι απατεώνες υπουργοί του και νυν στελέχη της ΝΔ του Σαμαρά ήταν αμέτοχοι σε αυτό το κατάντημα; Όλοι για φτύσιμο είναι και μαζί τους και αυτοί που τους ψηφίζουν, οι τελευταίοι μάλιστα εκτός από φτύσιμο αξίζουν και χ......ιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο προϋπολογισμός του 2011 ήδη έχει ψηφιστεί, ότι και να λέτε τώρα είναι αργά, αν ήταν να γίνει κάτι θα έπρεπε να είχε γίνει πριν ψηφισθεί.
    Α! και μη ξεχνάτε η τρόικα που έφερε εδώ ο αρχηγός σας κυβερνά, λοιπόν μην δουλευόμαστε!!!!!
    Σαν τους Αλβανούς του 1990-1991 θα καταντήσουμε τον επόμενο χειμώνα, δεν θα μείνει δένδρο για δένδρο όρθιο πέριξ της Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.