Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Άλλη μια μέρα στην κατάψυξη

Μπορεί για ορισμένους να ακούγεται μονότονο, όμως για άλλη μέρα η Φλώρινα βρίσκεται στην κατάψυξη. Το θερμόμετρο νωρίς το πρωί, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έδειξε -24,2 βαθμούς, ενώ αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία είναι στους –22.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα τα σχολεία σε όλο το νομό παραμένουν κλειστά, ενώ για αύριο Παρασκευή υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση για κλείσιμο τους μόνο στο δήμο Πρεσπών.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άρθρο του meteo.gr, που υπογράφουν οι Κ. Λαγουβάρδος και Β. Κοτρώνη, «σύμφωνα με τις καταγραφές του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού του ΕΑΑ στην πόλη, έχουμε τα παρακάτω ενδιαφέροντα στοιχεία για την περίοδο 22/12/2011 μέχρι 18/01/2012 (28 ημέρες συνολικά):
Από τις 22/12/2011, η ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα είναι συνεχώς αρνητική.
Στις 16 από τις 28 ημέρες της περιόδου ανάλυσης, η μέγιστη θερμοκρασία ήταν επίσης αρνητική, σημειώθηκε δηλαδή ολικός παγετός.
Στις 25 από τις 28 ημέρες της περιόδου ανάλυσης, η μέση θερμοκρασία του 24ώρου ήταν αρνητική.
Από τις 672 ώρες των τελευταίων 28 ημερών, τις 571 ώρες (ποσοστό 85%), η θερμοκρασία στην πόλη ήταν αρνητική.
Από τις 672 ώρες των τελευταίων 28 ημερών, τις 148 ώρες (ποσοστό 22%), η θερμοκρασία στην πόλη ήταν χαμηλότερη των -10 βαθμών.
Επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 2 ημέρες, εκτιμάται ότι οι παραπάνω αριθμοί θα αυξηθούν».

6 σχόλια:

  1. αρε Φλωρινα σε λιγο θα μενουμε σε ιγκλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pote tha mathoume gia ta sxoleia?me -18 antexei kanena paidaki?zestainonta ta ktiria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gia na pame aurio (paraskeuh) sxoleia prepei na itan anoixta ta kalorifer apo tin tetarth-pempth gia na zesta8ei (kai pali me to zori) ... kai ta paidia me rouxa gia ski 8a prepei na pan ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως κουρασω συγνωμη προκαταβολικα!δεν ξερω αλλα υποτιθεται αυτη του μετεο gr ειναιτου αστεροσκοπειου!μονιμως μπουρδες γραφουν για την φλωρινα(εσκεμμενα?).δεν την βαζουν στο 'καιρος τωρα'(τωρα με τα -25).επισης στις 17.00 λεν οτι στις 20.00 θα εχουν φλωρινα-6 το ιδιο και το νευροκοπι.....περιμενα ως 20.00 και ειχαμε φλωρινα-14 και νευροκοπι-6!καλυτερα να την βγαλουν απο παντου!στο θεμα χιονι κρυο φλωρινα ειναι ΜΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.