Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τα πεζοδρόμια για ποιους είναι τελικά…;

Μια απλή αναζήτηση στην ιστοσελίδα της «Βικιπαίδεια» με λέξη κλειδί τη λέξη «πεζοδρόμιο» εμφανίζει το εξής αποτέλεσμα: Ως πεζοδρόμιο ορίζεται ο χώρος στις πόλεις που προορίζεται για να περπατάνε οι πεζοί. Για αυτό τον λόγο και ονομάζεται πεζοδρόμιο. Και για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν εξηγεί παρακάτω αναλυτικά:
Σε αρκετές πόλεις του κόσμου, το πεζοδρόμιο είναι υπερυψωμένο, ενώ σε κάποιες περιοχές απλώς οριοθετείται με διαγράμμιση. Στο πεζοδρόμιο μπορεί να βρίσκονται φυτεμένα δένδρα ή άλλα φυτά. Πάνω στα πεζοδρόμια βρίσκονται επίσης οι σημάνσεις για τα αυτοκίνητα.
Επειδή το πεζοδρόμιο είναι συνήθως υπερυψωμένο, δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας που μεταχειρίζονται αναπηρικό καροτσάκι, αλλά και σε γονείς με καρότσι για τη μεταφορά του μωρού τους.
Για το λόγο αυτό, στις γωνίες του δρόμου συνήθως δημιουργείται κατά την κατασκευή του πεζοδρομίου μια κλίση, ώστε να μην υπάρχει σκαλοπάτι, αλλά μια ομαλή μετάβαση από το δρόμο στο πεζοδρόμιο.
Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Πεζοδρόμιο
Για να είναι πιο ακριβής και πλήρης η περιγραφή της έννοιας του «πεζοδρομίου» θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει να εξηγήσουμε και να προτείνουμε στη «Βικιπαίδεια» να αναφέρει ξεχωριστά και την περίπτωση της όμορφης πόλης μας, όπου η παραπάνω ειδική κατασκευή στις γωνίες του δρόμου, μόνο για τα ΑΜΕΑ και τους γονείς με τα καρότσια δεν προορίζεται καθώς αποτελεί την καλύτερη ράμπα για να σκαρφαλώσει κανείς με το αμάξι του στο πεζοδρόμιο.
Φυσικά δε θα πρέπει να παραλείψουμε να επισυνάψουμε και τις αντίστοιχες ενδεικτικές φωτογραφίες για να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη και κατανοητή η περίπτωση μας.
(ημερομηνία λήψης φωτογραφιών Τρίτη 24/01/2012. Διάρκεια φωτογράφησης μόνο 5 λεπτά)

ΚΣ

29 σχόλια:

  1. και τωρα μπαινει η ερωτηση...η δημοτικη αστυνομια που ειναι????τι κανει????δεν τα βλεπει αυτα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η δημοτικη γραφει μονο εκει που τους στελνουν οι...... να μην πω καλυτερα...ολοι αυτοι μενουν απο πανω και δεν τους νοιαζει τι γινεται στα πεζοδρομια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΔΕΣΤΑ ΑΥΤΑ + ΤΙΣ ΤΡΥΠΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΙΣ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΑ Rib-eye ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΥΠΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re paidia oi astinomikoi pou kanoun peripolies den kanoun
    tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ?? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΣΕΙΣ
    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΟΥΣΤΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχα!!! Είχα διαβάσει κάπου, ότι οι οδηγοί των κόκκινων αυτοκινήτων, έχουν κάπως χαμηλό δείκτη νοημοσύνης!!
    3 στις 10 φώτο (η 4η αφορά ίδιο όχημα) μας δείχνουν κόκκινα αυτοκίνητα.
    Όσο για το κόκκινο Audi; Μόνιμη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι μας. Έγινε διαπλάτυνση του πεζοδρομίου για να βγάζει ο τύπος τα τραπέζια του, αλλά θέλει να μοστράρει και την Ferrari -λέμε τώρα- έξω από την διαπλάτυνση εμποδίζοντας την κυκλοφορία.
    Ήταν καλό πάντως το αρθράκι. Αυτό ντε, για τους οδηγούς των κόκκινων αυτοκινήτων!! Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΡΕ ΣΕΙΣ???
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ... ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ???
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ , ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με τα σχολεια τι θα γινει ανοιχτα θα ειναι ή κλειστα; παγωνουμε καθε πρωι μεσα στο σχολειο καθομαστε γιατι εξω υπαρχει πολυ κρυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βουνίσιος Ακτιβιστής24 Ιανουαρίου 2012 στις 10:05 μ.μ.

    Ποντικέ άνοιξες ένα θέμα για το οποίο με έχει προβληματίσει κι εμένα αλλα σε τελική ανάλυση κατέληξα στα εξής ερωτηματικά..

    Όταν αντιπεριάρχης της Φλώρινας παρκάρει την αντίκα του έπάνωσε πεζοδρόμιο

    Όταν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι τους έχουν μετατρέψει τον πεζόδρομο σε προέκταση της επαγγελματικής τους δράσης

    'Οταν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι τα βλέπουν έξω απ το σπίτι τους και δέν κάνουν τίποτα

    Όταν πλατείες τις έχουν μετατρέψει σε αυθαίρετο πάρκινγκ βλ πλατεία με τα κανόνια ή άτυπη αποθήκη πεζοδρόμια ή πλατείες

    Όταν ο κάθε ένας καταστηματάρχης θεωρεί προέκταση του εαυτού του το κομμάτι μπροστά απ το μαγαζί του στα εμπορικά τετράγωνα της πόλης

    Όταν μονόδρομοι έχουν μετατραπεί κατα 60% σε πάρκινγ μονίμως σταθμευμένων οχημάτων με ή χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας

    Όταν δέν υπάρχει πουθενά ένα δημόσιο πάρκινγκ , υπάρχει ένα ιδιωτικό στο ποτάμι

    Όταν το πραύλιο της πρώην Νομαρχίας΄παρκάρουν με τους μήνες κάποιοι τα ίχ τους

    Όταν μερικοί ασυνήδειτοι παρκάρουν ακόμη και σε χώρους για ΑΜΕΑ
    ή σε ράμπες για άτομα με κινητικές αδυναμίες

    Όταν η δημοτική αστυνομία έχει καταντήσει στάχτη στα μάτια

    Όταν ο τροχαίος γράφει παρανομα σταθμευμένο όχημα και ο διοκτήτης με το ανάλογο βίσμα την σβήνει την κλήση

    Όταν για να πάμε ακόμη και για τσιγάρα χρησιμοποιούμε όχι τα πόδια μας αλλα το ιχ μας και το παρκάρουν όπου βρούμε ειδικά τώρα που στις θέσεις στάθμευσης έχουν σταθμεύσει και παγόβουνα ή παγωμένα χιόνια απ την πρόσφατη χιονοθύελλα στην περιοχή μας \

    Όταν το κάθε σπίτι σχεδόν έχει δύο΄αυτοκίνητα και πιάνει δέκα μέτρα σταθμευσης ο καθένας στον δρόμο της γειτονιάς μπροστα απο το σπίτι μαγαζί δουλειά ή χώρο διασκέδασης του

    ¨οταν τα οχήματα στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί...περισσότερα κυκλοφορούν στην πόλη απο ότι οι πεζοί στα πεζοδρόμια

    ¨Οταν κάμναν το νέο πάρκο και δέν κάναν πρόβλεψη για πολυόροφο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ επι πληρωμή - θα ανοίγαν θέσεις εργασίας-οι άρχοντες μας τα πίναν στα μπουζούκια ή περιοδεύαν στα διάφορα "πανηγύρια"

    ¨οταν εμείς σάν πολίτες βλέπουμε τις αυθαιρεσίες των αρχόντων και τις αναπαραγάγουμε ακόμη κι εκεί που θα παρκάρουμε

    ¨Οταν χτίζονταν οι γκρίζες πολυκατοικίες και δέν υπήρχε υποχρεωση στον εργολάβο να υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις σταθμευσης στο υπόγειο ή ισόγειο στην αυλή ή όπου αυτό γινόταν τις μετέτρεπε ο εργολάβος σε αποθήκες , σε ισόγεια πάρκινγκ για να τα μοσχοπουλήσει εν συνεχεία .

    Όταν σε κεντρικους ποσυχναστους δρόμους δέν υπάρχουν παρκόμετρα
    όταν σε στενους δρόμους

    ¨οταν δρόμοι άν λέγονται δρόμοι η Παπασταύροι η Νικολούδη Η Τυρνόβου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ή θα έπρεπε να πεζοδρομηθούν "κάπως"

    ¨Οταν πολίτες τα βλέπουνε όλα αυτά ξέρεις τι λέμε δέν γμτε θα το παρκάρω όπου βρώ γιατί να είμαι εγω ο μακάκας και αυτοί οι μάγκες"

    Με όλα αυτά απορείς γιατί ο καθένας παρκάρει όπου βρεί. Φίλε ποντικέ ...όταν επικρατεί το ΧΑΟΣ δέν ψάχνεις θέση για πάρκινγκ Διορθώνεις το χάος και μετα ψάχνεις λογική μέσα σε αυτό το ΧΑΟΣ

    Για κυκλοφοριακή παιδεία ..άστο σάν εκείνο το πάρκο απέναντι απ το τεως ζωολογικό κήπο...να έχουμε να λέμε και να διδάσκουμε στα πουλάκια και στα παιδάκια μέχρι να πάρουν το δίπλωμα .Μετά αρχίζει η κυκλοφοριακή ζούγκλα μέσα στην πόλη ή μάλλον ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ όπως παρκάρουμε στο χωριό μας.Και "καλά κάνουμε" ..

    'Οταν μπήκαν τα κολονακια η πόλη διχάστηκε και άν πάθει φούιτ κανα πούλμαν στην ΜΑλεξάδρνου θα δείς ουρά αυτοκινήτων μέχρι ...τα ΆΛωνα!!

    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
    Άς περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας με το ιχ κάνει καλό στην τζέπη μας με τα ποδαράκια είναι ....
    καλύτερα κι άς περπατάς στην μεση του παγωμένου δρόμου ..απολαμβάνεις το σιβηρικό τοπίο τουτες τις ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο σας πείραξε οχι το γεγονός οτι τα πεζοδρόμια είναι ακόμα γεμάτα πάγο και οι πεζοί περπατάνε στην άσφαλτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. quote : "Όσο για το κόκκινο Audi; Μόνιμη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι μας"

    Ποσο αληθεια..τι θα γινει επιτελους απο την τροχαια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τροχαία ρίχνει το μπαλάκι στην Δημοτική Αστυνομία, λάθος, μέγα λάθος και ανευθυνότητα..

      Διαγραφή
  12. Βουνίσιε, ο προβληματισμός σου θεωρώ πως είναι πολύ ρηχός και σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.
    (να με συγχωρείς, δεν το λέω για να σε προσβάλω, αναλύω παρακάτω)

    Το πρόβλημα της στάθμευσης στην Φλώρινα δεν είναι πρόβλημα νομιμότητος ή επιβολής κανόνων. Είναι πρόβλημα διάθεσης ΔΩΡΕΑΝ χώρου στάθμευσης των οχημάτων (και στο ΔΩΡΕΑΝ επιμένω με τρόπο άκαμπτο, μαχητικό και αδιαπραγμάτευτο, είναι για εμένα θέμα αξιοπρέπειας, αρχών, και πολιτικής συνείδησης)

    Οι προ ετών παρεμβάσεις στο ποτάμι, οι πέραν λογικής άμετρες διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και η δημιουργία (χρησιμότατων κατά τα άλλα) κυκλικών κόμβων στέρησαν την πόλη από ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πολυτιμες θέσεις στάθμευσης.
    Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω από την παγιωμένη αυθαιρεσία των ιδιοκτητών του κέντρου, που δεσμεύουν θέσεις στάθμευσης μπροστά από τις οικοδομές τους (μαγαζιά - πυλωτές, γκαράζ, κλπ). Μερικοί μάλιστα τολμούν να επικαλούνται ΕΣΦΑΛΜΕΝΩΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ τις διατάξεις του ΚΟΚ περί "παροδίου ιδιοκτησίας", κάτι που η νομολογία έχει ξεκαθαρίσει, αλλά δυστυχώς και η Τροχαία ακόμα δεν γνωρίζει τα περί της σωστής εφαρμογής του.

    Μαζί με πολλές άλλες συναφείς και βαριές συνιστώσες το ανωτέρω σκηνικό συνθέτει ένα πολύπλοκο και χαώδες πάζλ. Πού βρίσκεται η άκρη του νήματος όμως;

    Κατά την γνώμη μου:
    1) στην καταμέτρηση των παγίων αναγκών στάθμευσης των κατοίκων του κέντρου (εύκολο, μετράς τα αυτοκίνητα Κυριακή βράδυ)
    2) στην καταμέτρηση των διαθέσιμων χώρων φιλοξενίας εργαζομένων στο κέντρο, αλλά και πελατών των επιχειρήσεων.
    3) στον καθορισμό των επιπλέον αναγκών στάθμευσης που προκύπτουν
    4) Στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση αν όντως θέλουμε τους πελάτες τών επιχειρήσεων να έρθουν να εξυπηρετηθούν και να ψωνίσουν ή να ψυχαγωγηθούν στην Φλώρινα, ή αν θα τους δώσουμε έναν ακόμα ισχυρό λόγο να πάνε στο Μοναστήρι. (ας λάβουμε υπόψιν το δεδομένο ότι οι πληθυσμοί εκτός Φλώρινας μετακινούνται ΜΟΝΟ με τα αυτοκίνητά τους, άρα αυτά τα δυο πάνε πακέτο)

    Από εκεί και πέρα οι λύσεις είναι πολλές και εναλλακτικές, και να τις συζητήσω πολύ ευχαρίστως. Αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτά τα 4 βασικά πράγματα.

    Συγνώμη αν κούρασα, ή αν στενοχώρεσα.

    Γ.ΧΑΤΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. BACHALISTAN.
    Πόλη στην Βορειοδυτική Ελλάδα.
    Πρώην Λύγκος Χλωρό Φιλουρίνα Φλώρινα και πολλές άλλες ονομασίες από το ιστορικότατο παρελθόν.
    Ελλιπή στοιχεία λόγω απομόνωσης .Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι από σύγχρονους περιηγητές και έχουν ως εξής:
    Άγνωστος αριθμός κατοίκων.
    Εθιμοτυπική μισθωτή από κεντρική κρατική εξουσία τοπική διοίκηση.H οποία δεν πατάει το πόδι της στην περιοχή.Οι φόροι μεταφέρονται με άγνωστο τρόπο προς την κεντρική διοίκηση, προφανώς για λόγους ασφαλείας.
    Απροσδιόριστη "πολιτειακή" κατάσταση όσον αφορά την λειτουργία της Τ.Α. Η οποία επανδρώνεται τυπικά από τοπικά πρόσωπα,έπειτα από έναν απλό διαγωνισμό αντιπαθοσυμπάθειας, κατά την εθιμική συνήθεια Γερμανοσαξωνικού τύπου, με βαθιά ριζωμένους στην παράδοση μυστικιστικούς κανόνες καθαρά «τεκτονισμού», χωρίς να απαιτείται,από την τυπική πλέον μετα την διαδικασία παραγόμενη εξουσία των άρχοντων «προσώπων» σαφείς στρατηγικές ,μέσα από θεσμικές αρμοδιότητες που συνεπάγουν ευθύνες στο να ασκηθούν πολιτικές, οποιασδήποτε μορφής, προς τους τυπικά εξουσιαζόμενους ιθαγενείς κατοίκους.Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια μεσοουτοπική αναρχική κοινωνία,ιδεατής φιλολογικά στο status της,αλλά όχι στο καθαρά αυστηρό φιλοσοφικό και κοινωνιολογικό προσδιορισμό της, σύμφωνα με τις σύγχρονες ακόμη και παλαιές αντιλήψεις που δίνουν τα εφόδια για την ενδελεχή ανάλυση της δομής της,ως προς το πολιτειακό της.Λειτουργεί πιθανώς ως μια τοπική πολιτεία, με μή πραγματικές εξουσίες,τύπου Σουλίου,χωρίς όμως την αυτή αυστηρή καθοδήγησή της,ως αναγκαία εθιμική συνθήκη,από οπλισμένες παλαιές φατρίες ευγενούς καταγωγής,.. και εδώ ένα στοιχείο που προκαλεί την βασική αδυναμία κατάταξής της ως μιας οργανωμένης κοινωνίας ,τρόπον τινά, σε κάποιο γνωστό...«πολιτειακό σύστημα», ή έστω στο μπορέσει να γίνει σαφές το «πολιτειακό είδος» της και να υπάρξει ο ορισμός του.
    Διαθέτει πλακόστρωτο κέντρο,παλαιό Ζωολογικό κήπο και Μουσείο!
    Που και που χιονίζει...γι αυτό και οι προύχοντες δεν ξέρουν τι να πράξουν σε αυτή την περίπτωση!Δεν έχουν την πείρα από τέτοιες σπάνιες για την περιοχή μετεωρολογικές καταστάσεις,όπως δεν έχουν πείρα και οι προύχοντες της Πόλης της Βυρητού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Jan 24, 2012 01:28
      ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΩΛΟΙ!!!!! ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ

      Διαγραφή
    2. ...κοίτα το δικό μας "ΡΩΛΟΙ" να δουλεύει σωστά και των άλλων..άστο!..Ας κουρδίσουμε και συντηρήσουμε καλά το δικό μας!!!!...γιατί ή πίσω πάει!!!..ή σταματημένο είναι!!!

      Διαγραφή
  14. Για μένα όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Και οι ασυνείδητοι πολίτες που παρκάρουν όπου και όπως να'ναι και ο δήμος που δεν έχει φροντίσει να δώσει ένα χώρο για δωρεάν πάρκινγκ στους πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ --ΠΙΣΟΔΕΡΙ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ --ΞΕΝΙΑ

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ -ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ-ΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ-ΤΑ ΤΕΙ-ΤΟ ΠΑΡΚΟ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΜΙΣΑ ΕΡΓΑ???
    ΤΟΥΣ 2 ΚΥΚΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ??ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΑΚΡΙΤΑΣ -15ΧΜ ΒΙΓΛΑΣ???

    ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΛΑΜΠΕΣ??ΚΑΙ ΕΝΑΛΑΛΑΞ ΕΕΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ??
    ΓΙΑΤΙ???ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ???
    Ε????

    ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΣΑΣ...ΑΑΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΡΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΕΕΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και που να παρκάρουμε στα μπαλκόνια πάνω!!!!! Αφού γέμισαν την πόλη με κόμβους και επεκτάσεις πεζοδρομίων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kato apo th polykatoikia mas parkaroyn pano sto pezodromio kai empodizoyn thn prosbash ths pyloths h apanthsh ths dhmotikhs astynomias an enoxlhste na mas kaleseta na tou kanoyme parathrhsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από όλο τον ΚΟΚ η δημοτική αστυνομία έχει ως μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ενώ η τροχαια όλες το οδικό δικτυο λαι τα λοιπα αρθρα του.Ας κανει ο καθένας τη δουλεία του, Γι' αυτό πληρώνονται άλλωστε από το δημόσιο και ο δ'ημαρχος επίσης ας δώσει τις ανάλογες εντολές αλλιώς ας περπατάνε οι πεζοι στα μπαλκόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω την αίσθηση ότι η Δημοτική Αστυνομία επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό του Δήμου. Εφόσον η παρουσία της είναι τελείως διακοσμητική και δεν εκτελεί ούτε καν αυτή την μοναδική αρμοδιότητα που έχει από τον ΚΟΚ, γιατί δεν την καταργεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν έχετε πρόβλημα με τα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια πάρτε ένα τηλέφωνο στην Δημοτική Αστυνομία στο 2385044555 ή στην Αστυνομία 100... και θα έρθουν... είναι υποχρεωμένοι να έρθουν... μπορεί να λένε χαζά για να αποφυγουν να έρθουν αλλα είναι υποχρεωμένοι να έρθουν και εάν υπάρχει παράβαση να την βεβαιώσουν... απλά είναι τα πράγματα... Τώρα γιατί δεν κάνουν τη διαδικασία από μόνοι τους.... τι να πω... δεν ξέρω... αλλά όπως εγραψα εάν τους καλέσετε είναι υποχρεωμένη να έρθουν.... μια δοκιμή θα σας πείσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ενταξει ρε παιδια εσεις δεν εχετε αυτοκινητα? ολοι εχετε γκαραζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. se plhroforo oti ton aygousro epairna kathimerina thlefono olo mou elegan pos tha erthoun alla mataia tous perimena.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. stous roufianous san kai sena kai ton 2:17 kala sas kanounai na perimenetai, ka8ikai tis koinoneias eistai oust((((((

      Διαγραφή
  24. exo paidi arosto kai prepei ana pasa stigmi na mporo na bgazo to autokinhto ego h roufiana kurie 04 55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.