Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έτοιμος ο δήμος Αμυνταίου ενόψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας

Στο Δημαρχείο Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, με θέμα την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται από αύριο το μεσημέρι.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης ελέγχθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και τα όρια δράσης των συνεργείων.
Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Παπαχρήστου.
Υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας θα είναι οι κ. Ευστάθιος Δεληγιαννίδης και Τρύφων Γεώργου. Για τους τομείς ευθύνης των Δημοτικών Ενοτήτων Αετού, Βαρικού, Λεχόβου και Νυμφαίου, παραμένουν υπεύθυνοι οι πρώην Αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Τσαχειρίδης για τη Δ.Ε. Αετού και Παναγιώτης Κόλκας για τις πρώην Κοινότητες μέχρι το τέλος του φετινού χειμώνα.
Τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου Αμυνταίου έχουν συντηρηθεί στο σύνολό τους και είναι έτοιμα για τον αποχιονισμό, ενώ στις αποθήκες του Δήμου υπάρχουν περί τους 70 τόνους αλάτι για τις ανάγκες του αποχιονισμού.
Από την έναρξη των φαινομένων θα λειτουργήσει το Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου που θα είναι στελεχωμένο σε 24ωρη βάση. Για αναφορές προβλημάτων οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2386024144, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όσο διαρκεί η κακοκαιρία και τα προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργήσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
Ο Δήμος εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Να εξοπλίζονται με τα απαραίτητα σχετικά τεχνικά εργαλεία για τα οχήματά τους και να προβλέπεται ένας ελάχιστος εξοπλισμός
6. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.
7. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
8. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους, αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
9. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
10. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό.

3 σχόλια:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.