Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Νέα επίσκεψη του χιονιά και δριμύ ψύχος!

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από νωρίς αύριο το πρωί - ίσως και νωρίτερα - στη Φλώρινα, αλλά και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, η χιονόπτωση στο νομό Φλώρινας αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν όλη τη μέρα, ενώ μετά το μεσημέρι θα σταματήσει στις υπόλοιπες περιοχές.
Από την Πέμπτη πάντως θα πρέπει να περιμένουμε δριμύ ψύχος, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι η ένταση (πολλοί βαθμοί υπό το μηδέν) και η μεγάλη διάρκεια, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου!

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. δεν ξέρω!!
      Αυτό θέλω να μάθω και εγώ θα δούμε το βραδάκι τι θα πει,αλλά αν έχει χιόνι και σχολείο αυτό παρά πάει,σωστή;

      Διαγραφή
  2. ora 12:00
    thelo na katagkilo tin ptosi xionion apo megalo ipsos stin odo arximandritou papathanasiou sto pezodromo mprosta apo 3 kentrika santouitsadika1!!! malista tin ora tis ptosis etixe na pernaei apo kato upalilos tou marinopoulou k apo tuxi den epathe tipota. eno eixan katharisti ta xionia apo to simio tou pezodromou tora pali mazeftikan k kanoun diskoli ti prosvasi kai oti alo akolouthi.....

    signomi gia ta greeklis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολικός παγετός στις... κρατικές υπηρεσίες στη Φλώρινα
    Θα είχαμε θρηνήσει θύματα εξαιτίας της κακοκαιρίας αν δεν υπήρχε κοινωνική συνοχή, λένε οι τοπικοί άρχοντεςΘα είχαμε θρηνήσει θύματα εξαιτίας της κακοκαιρίας αν δεν υπήρχε κοινωνική συνοχή, λένε οι τοπικοί άρχοντες

    Για δραματική κατάσταση κάνουν λόγο σε επιστολής τους στο υπουργείο Εσωτερικών ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Φλώρινας, των Πρεσπών και του Αμυνταίου, μετά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες στην πόλη.

    Τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση, υπάρχει έλλειψη νερού καθώς έχουν παγώσει τα εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς, φθορές στο οδικό δίκτυο λόγω παγετού και οι μηχανισμοί αποχιονισμού έχουν αγγίξει τα όρια της αντοχής τους.

    Το θερμόμετρο είχε πέσει τις προηγούμενες μέρες κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου και την ίδια στιγμή για να ζεσταθεί μια οικογένεια χρειάζεται πάνω από χίλια ευρώ το μήνα για θέρμανση τουλάχιστον πέντε μηνών.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης και οι δήμαρχοι Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας επισημαίνουν στην επιστολή τους πως εάν δεν υπήρχε η κοινωνική συνοχή, που χαρακτηρίζει τις μικρές κοινωνίες, θα είχαν θρηνήσει θανάτους από το ψύχος.

    Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ζητούν τη βοήθεια της πολιτείας και τη λήψη μέτρων όπως η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για κάθε οικογένεια της Φλώρινας, η έκπτωση από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, η υποστήριξη στην προσπάθεια δημιουργίας τηλεθέρμανσης και η επαναφορά των δρομολογίων του τρένου καθώς αποτελεί το ασφαλέστερο μέσο σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στην εκκλησία για την καταγγελία σου, μιας και άμεσα υπεύθυνος για αυτό που καταγγέλεις είναι μάλλον ο Θεός. Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε? Γιατί δεν καταγγέλεις τη χιονόπτωση γενικότερα να στανιάρεις? τι θέλεις να σου κάνουν για την πτώση δηλαδή? πως το οραματίζεσαι? εσύ ανέβηκες στη σκεπή σου να ξεχιονίσεις? Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.
    Θέλω να καταγγείλω τη μετατροπή του νερού σε πάγο, το αυθόρμητο κλάσιμο των περαστικών στις στήλες του ολυμπίου διός και τον καπνό που ανεβαίνει προς τα πάνω.
    Το χιόνι πέφτει. Φλωρινιώτες είμαστε. Αν δεν ξέρουμε και που να βαδίσουμε για να προστατευτούμε.... χ3σ3 μέσα πολυχρόνη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αύριο έχουμε σχολείο;
    Αν έχει χιόνια αύριο θα έχουμε σχολείο;
    Δηλαδή θα χιονίσει δεν έχω καταλάβει τέλος πάντων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι καιρο εχει τωρα στη φλωρινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον 4:16 ΑΜ εισαι πολυ μ@@@ς τελικα . τα χιονια που πεφτουν απο τις στεγες πεφτουν γιατι α) η στεγη εχει μεγαλη κληση β) στο ρετιρε ως σηνηθως εχουν μεγαλητερα μπαλκονια και για να μην μαζευει χιονι το μπαλκονι τους κανουν κιοσκια με λαμαρινες ή πλαστικα διαφανα τζαμια , με αποτελεσμα οταν αρχιζουν και ξεπαγωνουν λιγο να φευγουν με 1000 . Βλεπω και των απεναντι με τα φωτοβολταικα που εχει βαλει και γινεται χαμος απο χιονοστιβαδες (αλοιμονο στο mercedes που ειχε παρκαρει τις προαλες ). Ολα αυτα γιατι οι ιδιοκτητες δεν εχουν βαλει ενα προστατευτικο καγκελο κοντα στο λουκι ετσι ωστε να μην φευγει μεγαλη ποσοτητα χιονιου απο τις στεγες , το λεγομενω "φρενο" . Ασχετε χωρικε ανωνυμε 04:16 Ηλιας Τασκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα ήθελα με τη σειρά μου, να καταγγείλω το σχόλιο για την εκκλησία και για τον Θεό το οποίο πραγματικά το θεωρώ άτοπο και απαξιωτικό. Αφού αναφέρετε και ο ίδιος οτι το χιόνι πέφτει, το νερό μετατρέπεται σε πάγο κλπ. Δεν νομίζω οτι πρέπει να τα βάζουμε με το Θεό σε τέτοιες δυσκολές στιγμές, παρά να δενόμαστε περισσότερο μαζί του και με την Εκκλησία γιατι είναι η μόνη μας ελπίδα σ' αυτό το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. den leo tipota ston pneumatodi 4:16 giati tou ta eipe polu kala o kirios Hlias!!!!

    o kataggelon

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.