Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σε απόγνωση οι πατατοπαραγωγοί του Αμυνταίου

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η ζημιά που υπέστησαν οι πατατοπαραγωγοί του Αμυνταίου, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών του τελευταίου μήνα.
Παρά το ότι το προϊόν βρισκόταν σε αποθήκες, δε μπόρεσε να προστατευτεί από τη στιγμή που η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -20 βαθμούς. Έτσι, η απόγνωσή τους είναι μεγάλη και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «όλες οι πατάτες έχουν παγώσει. Πήραμε δείγματα και είδαμε ότι αχρηστεύτηκαν. Οι σπόροι και τα λιπάσματα είναι απλήρωτα, ενώ και τα δάνεια «τρέχουν». Η πολιτεία πρέπει να μας βοηθήσει».
Το 2011 καλλιεργήθηκαν στην περιοχή 4.000 στρέμματα πατάτας με 20.000 τόνους, οι περισσότεροι από τους οποίους δε μπορούν να διατεθούν στην αγορά.

1 σχόλιο:

  1. Όσον αφορά τις πατάτες του χωριού μου, Σκλήθρο, δεν πάρθηκαν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του προϊόντος της πατάτας. Οι ίδιοι οι παραγωγοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν βάζουν στην αποθήκη τις πατάτες και να περιμένουν τον έμπορο! Η διαλογή, η τυποποίηση του προϊόντος και η συνεργασία μεταξύ των παραγωγών αποτελούν προϋποθέσεις για την πώληση. Επίσης δεν αξιοποιήθηκε "η Γιορτή Πατάτας" για την εμπορική υστεροφημία της καλής πατάτας του Σκλήθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.