Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κίνημα «Παγωμένων» Φλωρινιωτών: καταθέστε τις προτάσεις σας…

Πριν από μερικές ημέρες καταθέσαμε την πρότασή μας για τη δημιουργία Κινήματος «Παγωμένων» Φλωρινιωτών, ελπίζοντας πως θα βρει ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό θέσαμε το θέμα και σε ψηφοφορία, διάρκειας τριών ημερών, στην οποία συμμετείχαν τελικά 619 άτομα.
Στόχος μας είναι το Κίνημα αυτό να καταγράψει τα προβλήματα και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι προτεινόμενες λύσεις να προωθηθούν και να διεκδικηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η δική σας συμβολή και ευαισθησία είναι και η σημαντικότερη. Ζητούμε λοιπόν από τους απλούς πολίτες, αλλά ακόμα και από αυτούς που εκφράζουν φορείς του νομού μας, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (που είναι και το πλέον επίκαιρο) μέχρι το τρένο, αλλά και την ανεργία, την οικονομία, την Εγνατία, την ενέργεια, την εκπαίδευση και τόσα άλλα.
Προτάσεις και ιδέες που θα καταγραφούν σε πρώτη φάση και εν συνεχεία θα συζητηθούν σε συνάντηση όσων πολιτών ενδιαφέρονται πραγματικά, ώστε να κωδικοποιηθούν και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις μας, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και η ομάδα πρωτοβουλίας.
Για την ιστορία, στο δημοψήφισμα οι 551 ψηφίσατε υπέρ της δημιουργίας του Κινήματος και οι 68 κατά. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και περιμένουμε τις προτάσεις σας...

26 σχόλια:

  1. Πολύ θετική εξέλιξη.

    Κατι διαδικαστικό: Πως θέλετε να γινει η συλλογή των προτάσεων; με αποστολή σε κάποιο λογαριασμό email που θα φτιάξετε, με δημιουργία forum ή με προσθήκη σχολίων στο αρθρο αυτο;

    Προτείνω το 1ο για αρχή για μεγαλύτερη ευκολία και είμαστε εδω να βοηθησουμε για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά τί δουλειά έχει ένα κίνημα παγωμένων κατοίκων με την Εγνατία και την εκπαίδευση? Γιατί να έχει τέτοια εμβέλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφορικά με το διαδικαστικό, υπάρχουν δύο τρόποι αποστολής των προτάσεων σας: είτε ως σχόλιο εδώ, είτε στο mail μας neaflorina@yahoo.gr.
    Για τον δεύτερο φίλο αναγνώστη, όταν λέμε "Παγωμένων" δεν εννοούμε μόνο από τις θερμοκρασίες, αλλά και από όσα χάσαμε στη Φλώρινα και μας "πάγωσαν", όπως είχαμε εξηγήσει και στο εισαγωγικό μας άρθρο. Γι΄αυτό διαπιστώνεις και τέτοιο "άνοιγμα" στα θέματα προς συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Ποντικέ, δεν μας δίνεις τον ορισμό αυτού του κινήματος.
      Μιλάς γενικά και αόριστα. Μας λες να καταγραφούν προβλήματα και προτάσεις και να προωθηθούν. Μας δίνεις γι αυτό και ένα μειλ που έχεις ανώνυμο παραλήπτη. Το ποντικός δεν νομίζω να ορίζει καμία ταυτότητα; Συμφωνείς; Στη συνέχεια μας λες πως οι προτάσεις και τα προβλήματα θα προωθηθούν. Από ποιόν θα προωθηθούν και σε ποιόν; Για την αξιοπιστία αυτής της πρωτοβουλίας,στοιχειωδώς θα έπρεπε να εμφανίζεται ένα όνομα. Διαφορετικά και δεν θέλω να στο χαλάσω, είναι μία μοδάτη κίνηση που μπορεί να μας εκτονώσει για λίγο. Αυτό είναι το ζητούμενο;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ αναγνώστη το neaflorina, όπως θα διάβασες, απλά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση των πολιτών.Στη διάρκεια μιας συνάντησης, που θα καθοριστεί από όσους από εσάς θέλουν να συμμετέχουν, θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος, θα συζητηθούν και θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις, από τους ίδιους τους πολίτες, από εσάς. Αν γράφαμε π.χ. ο τάδε δήμος, η Περιφέρεια ή κάποιος άλλος φορέας θα ήταν περισσότερο αξιόπιστο επειδή θα είχε κάποια "ταυτότητα"; Δε νομίζω πως από αυτό εξαρτατάται η αξιοπιστία ή η επιτυχία μιας τέτοιας κίνησης. Αντιθέτως, εξαρτάται από τη συμμετοχή και τη δραστηριοποίηση των απλών πολιτών. Εκτός από αυτών που θέλουν να απαξιώσουν μια τέτοια προσπάθεια από το ξεκίνημα της, για τους δικούς τους λόγους.

      Διαγραφή
    3. ρε μπας και είναι και είναι κανένα τεστ εν όψει των εκλογών για να δούμε αν αντιδράνει και πόσο αντιδράνε οι Φλωρινιώτες; Αν είναι "ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ" ΚΙΝΗΜΑ, πως μπορείς να μας πείσεις;

      Διαγραφή
  4. εδω που τα λέμε το "Ποντικός" είναι πολύ πιο αξιόπιστο απο πολλούς φορείς με ταυτότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, να μια πρόταση. Να μην πληρώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί μαζί με τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, μαζί με τον ένα τόνο πετρέλαιο, μαζί με το τηλέφωνο ξεπερνάμε το μισθό μας και δεν υπάρχει καμιά Τράπεζα και κανένα Ταμείο να μας δανείσει για να ταίσουμε τα παιδιά μας. Βγάζω στην άκρη τα φροντιστήρια, βγάζω στην άκρη τα έξοδα για ρουχισμό και υπόδηση (αυτά τα έχουμε από πρόπερσι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΝΤΙΚΕ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΑΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ"; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ; ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ "ΠΑΓΩΜΕΝΩΝ" ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΚΟ Ή ΤΟΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ; ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ; ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΑ "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ" ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή Ποντικέ θα μαζευτούμε εκεί και ποιός θα συντονίσει τη συζήτηση; Εκ μέρους του neaflorina θα εμφανιστεί κάποιος με μάσκα ανωνυμίας ή κάποιος με όνομα και επίθετο; Ή θα μιλάμε όλοι μαζί; Πρακτικά, πες μας τι φαντάζεσαι.

      Διαγραφή
  6. Αγαπητοί αναγνώστες, αντιλαμβάνομαι πως κάποιους βολεύει η άνεση του καναπέ, κάποιους άλλους φοβίζει και τρομάζει η οποιαδήποτε πρωτοβουλία και κάποιοι νοιώθουν πως η Φλώρινα δεν έχει προβλήματα. Η ειρωνεία στα σχόλια τους αυτό δείχνει...
    Το «πρόβλημα» ορισμένων και συγκεκριμένων είναι το ίδιο το blog και το δείχνουν ξεκάθαρα με όσα γράφουν (γιατί άραγε;). Όταν όμως έρχεται η ώρα να κάνουν προτάσεις, τότε δεν έχουν να πουν κάτι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι, ρίξε τώρα και κανένα δάκρυ ποντικέ, πως τα βάζουμε με το μπλόκ. Εσύ ποντικέ, θα έρθεις με τον κηδεμόνα σου ή ακηδεμόνευτος; Δεν ανάρτησες όμως το άλλο σχόλιο περί τεστ. Γιατί; Μήπως είναι ακατάλληλο για ανηλίκους; Επι τη ευκαιρία, οι δικές σου προτάσεις που είναι; Εσύ έχεις να μας πεις κάτι;
      Η ο ρόλος σου περιορίζεται στο να ακούς;

      Διαγραφή
    2. Είναι αστείο και να ασχοληθώ με αυτά που γράφεις αγαπητέ μου. Ο κόσμος ξέρει να διαβάζει και να καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από όσα θέλεις να νομίζεις. Οι κηδεμόνες σου θα είναι ευχαριστημένοι μαζί σου... το έβγαλες το μεροκάματο για σήμερα. Αλήθεια, τι σε τρομάζει και είσαι τόσο πικρόχολος;
      ΥΓ: αν βγάλεις τα "γυαλάκια" σου και δεις παραπάνω, θα διαπιστώσεις ότι το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι έχει δημοσιευτεί εδώ και ώρα... αλλά ο φανατισμός σου δε σε αφήνει να δεις καθαρά. Κάτσε συντροφιά με τους πατρώνες και την ειρωνεία σου και μιζέριασε κι άλλο... μην έχεις όμως την απαίτηση να ασχοληθούμε ξανά μαζί σου... βγάλε τη χολή σου κάπου αλλού... ξέρεις εσύ!

      Διαγραφή
    3. Πάντως Ποντικέ απαντήσεις δεν δίνεις. Με το να λες πως κάποιος είναι πικρόχολος απέναντί σου δεν μας βοηθάς να κατανοήσουμε καλύτερα την πρωτοβουλία σου. Σίγουρα έχεις ένα ενδιαφέρον μπλόκ το οποίο όμως είναι ανώνυμο και αυτό δημιουργεί επιφυλάξεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλα είναι πιθανά, και αυτό στο λέω με εκτίμηση. Και επειδή δεν είναι λίγα τα κινήματα που εμμέσως εξυπηρετούν υφιστάμενες πολιτικές. μην σου κακοφαίνεται η επιφύλαξη με όποιον τρόπο κι αν εκδηλώνεται ή εκφράζεται. Η σαφήνεια είναι λοιπόν δικό σου θέμα στο θέμα.
      Ένας φίλος

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ φίλε, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να ανοίξει καταρχήν ένας δημόσιος διάλογος για τα πραγματικά προβλήματα μας. Και αυτό νομίζω πως είναι εφικτό και μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Αυτή η καχυποψία που εκδηλώνεται από κάποιους δε νομίζω ότι συμβάλλει σε κάτι τέτοιο. Και δε νομίζω πως το ζητούμενο είναι το ποιος είναι ο "ποντικός", αλλά και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τόση "πρεμούρα" από κάποιους - και ευτυχώς μετρημένους; Το ζητούμενο είναι το πως θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για όλα όσα μας απασχολούν και επιτέλους να συννενοηθούμε. Ξέρεις πως τα προβλήματα είναι κοινά και μας απαασχολούν όλους. Και αυτό το blog έχει ασχοληθεί κατά κόρον με αυτά, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις.

      Διαγραφή
  7. Εμένα ΠΟΝΤΙΚΕ, η ιδέα σου πραγματικά με ενθουσιάζει!
    Πραγματικά δεν κατανοώ την μιζέρια που αποπνέουν τα σχόλια κάποιων!
    Θέλω να πιστεύω ότι η ανάρτηση αυτή θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην σελίδα του μπλογκ, για να γίνεται εύκολα αντιληπτή από όλους και ειδικά αυτούς που ενδεχόμενα επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στον δημόσιο διάλογο και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την δημόσια διαβούλευση!!!
    Προτείνω ο δημόσιος αυτός διάλογος, να κρατήσει για περίπου 10 ημέρες, και σε αυτό το διάστημα να κατατεθούν προτάσεις οργανωτικού χαρακτήρα, αλλά και επί της ουσίας του προβλήματος υποβάθμισης της περιοχής μας. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και από τις προτάσεις που θα κατατεθούν, θα καθοριστεί και ο τρόπος αυτοοργάνωσης και ο χώρος αλλά και η ημερομηνία της ιδρυτικής συνέλευσης. Αν τα αντιλαμβάνομαι σωστά φίλε ΠΟΝΤΙΚΕ παρακαλώ να με επιβεβαιώσεις η να με διορθώσεις και στη συνέχεια έχω την πρόθεση και επιθυμία να καταθέσω τις απόψεις μου επώνυμα πλέον. Πραγματικά μ αρέσει πολύ αυτή η δημόσια συζήτηση και απορώ γιατί κάποιοι φαίνεται να ενοχλούνται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι είναι αγαπητέ αναγνώστη... σε πρώτη φάση καλό είναι να συγκεντρωθούν προτάσεις και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

      Διαγραφή
  8. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΡΝΙΑΖΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ! ΝΙΩΘΑΜΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ, ΑΜΕΣΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ Ή ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝ 24,5) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
    ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ!!
    ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΔΥΜΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΝΗ!!!
    ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΛΛΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ!!! ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΛΠΙΖΩ!!!
    ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΙΑ) ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!!
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!
    Θεοχάρη Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ Ή ΜΟΝΟ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ;

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ ποντικέ,

    καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο για την πρωτοβουλία.

    Για τους "παγωμένους Φλωρινιώτες":

    Δυστυχώς δεν μπορούμε χωρίς κηδεμόνες. Πρέπει να ξέρουμε ποιόν ακολουθούμε και ποιος είναι ο εχθρός. Πάντα με κομματικά κριτήρια και όχι με λογική. Ακόμα κάποιοι πιστεύουν πως τα πράγματα θα ξαναγίνουν όπως παλιά. Πιστεύουν πως τώρα ζοριζόμαστε όλοι, αλλά μπορεί αύριο-μεθαύριο να φανούν τυχεροί και να βολευτούν κι αυτοί και τα παιδιά τους. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

    Ότι και να προτείνει κανείς για το κοινό συμφέρον, τους κινεί καχυποψίες. Ποιος είναι, τι θα κερδίσει προσωπικά κτλ. Αυτό αγαπητέ ποντικέ δεν αλλάζει εύκολα. Αυτή είναι η παιδεία μας, η νοοτροπία μας και ο τρόπος που έχουμε μάθει να πορευόμαστε. Να τρέχουν άλλοι, να κερδίζουμε εμείς. Να τρέξουμε εμείς, μόνο αν πρόκειται να απομυζήσουμε προσωπικά οφέλη, και το βασικότερο ότι και να γίνει να κρίνουμε και να καταδικάζουμε εκ του ασφαλούς.

    Θα πάρει χρόνο να ξεπαγώσουμε, αλλά κάθε κίνηση είναι ένα βήμα μπροστά και κάθε βήμα ενός απλού πολίτη είναι ένα άλμα για την κοινωνία. Συνεχίστε και μην πτοείστε από μίζερους και πουλημένους σχολιαστές.

    Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλοί πήγαν να κάνουν δήθεν συλλόγους και επαναστάσεις αλλά μάζεψαν την ουρά τους. Τελικά μόνο οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ έχουν τα κότσια και έγγραφες προτάσεις και κάνουν τόσα και τόσα δίχως τυμπανοκρουσίες, Μέχρι την τηλεθέρμανση την έκαναν αποκλειστικά αυτοί. Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα κοινά, γιατί δεν γράφονται στους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ..ΚΑΝΑΠΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  11. Η Φλώρινα, για να μπορέσει να.......αναπνεύσει, έχει όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών της!
    Η κίνηση αυτή προμηνύεται ελπιδοφόρα και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας, τώρα στο ξεκίνημά της, να μην εκφυλιστεί (όπως οι ενεργοί πολίτες) και να μην δώσει απλά το βήμα για να εκφράζονται διάφοροι τυχάρπαστοι καιροσκόποι, που η μόνη έγνοια τους είναι η προώθηση προσωπικών επιδιώξεων και συμφερόντων!
    Επιβάλλεται τώρα στο ξεκίνημα, να ακουστούν όλες οι απόψεις, να αναλυθούν όλες οι παράμετροι για την σωστή συγκρότηση, σε δημόσιο διάλογο, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Ίσως έτσι να προκύψει κάτι καλό για τον τόπο μας και να πάψει να αντιμετωπίζεται από κάποιους σαν αποικία που μόνο συνεισφέρει στη χώρα, χωρίς να έχει δικαιώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν εχω καταλαβει πως μπορουμε να δηλωσουμε παρον σε αυτο το κινημα που σαφεστατα μονο καλο θα μπορουσε να κανει η τουλαχιστον να προσπαθησει να κανει...οσο για τα αθλια σχολια του καχυποπτου αναγνωστη που τα συμφεροντα του κραζουν απο μακρυα και αντιλαμβανεται ο καθενας απο εμας ποια σκοπιμοτητα εξυπηρετει, δεν χρειαζεται κανεις να ασχοληθει..ετσι κι αλλιως οπου να ναι κι αυτος μαζι με το συναφι του θα παρουν τον δρομο που τους πρεπει τον αγυριστο..αν θελεις πες μας που δηλωνουμε παροντες για το κινημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, σε πρώτη φάση μπορείς να καταθέσεις εδώ τις προτάσεις σου (ή στο mail neaflorina@yahoo.gr) και εν συνεχεία θα υπάρξει προσπάθεια για μία αρχική συνάντηση όσων ενδιαφέρονται, για την οποία και θα ειδοποιηθείτε όλοι οι αναγνώστες.

      Διαγραφή
  13. το θέμα του τρένο είναι εύλογο και δεν ευόλως εννοούμενο οπότε δεν χρειάζεται καν να το αναφέρω,εννοείται ότι ό,τι ένέργειες παιρνούν από το χέρι μας ούτως ώστε να επιστρέψει το τρένο στην πόλη μας επιβάλλεται να τις κάνουμε!θερμή παράκληση στους επιχειρηματίες της πόλης από καφετέρειες με΄χρι εμπορικά καταστήματα και τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ..θεμελιώσης νόμος μάρκετινγκ..για να αυξήσεις τις πωλήσεις ΔΕΝ αυξάνεις την τιμή των προϊόντων αλλά την μειώνεις!!!!! δεν το έχετε καταλάβει ακόμα που όλοι κλαίγεστε ότι δεν έχετε πλέον τόση δουλειά όπως και πριν?????μειώστε τις τιμές σας και τότε να δείτε πως θα συρρέει ο κόσμος στα δικά σας μαγαζιά και όχι στα άλλα!!!και ο καταναλωτής θα βγει κερδισμένος αλλά και εσείς γιατί θα αυξήσετε την πελατεία σας!έτσι δεν θα χρειάζεται να απολύεται και τους εργαζομένους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.