Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Πρεσπών: δωρεάν ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για όλους

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, στο οποίο ο Δήμος Πρεσπών είναι μέλος, προσφέρει μια νέα υπηρεσία για όλους τους δημότες των δήμων-μελών.
Η νέα συνεργασία του Δικτύου με το portal www.peramis.eu αφορά τη ΔΩΡΕΑΝ δημιουργία ηλεκτρονικoύ ιατρικού φακέλου από όσους δημότες το επιθυμούν και το ζητήσουν έως 30 Απριλίου 2012. Με την πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία για τα ελληνικά δεδομένα, ο δημότης μπορεί να έχει διαθέσιμο όπου και όποτε το χρειαστεί, τον προσωπικό ιατρικό του φάκελο με ασφαλή τρόπο αποθήκευσης και ελέγχου πρόσβασης.
Ο κάθε δημότης συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στο site του δικτύου στη θέση http://www.ddy.gr/Default.aspx?tabid=121&language=el-GR, ή μέσω e-mail στο info@ddy.gr ή μέσω fax στο 213-2031950 μπορεί να ζητήσει μοναδικούς κωδικούς ώστε να δημιουργήσει τον προσωπικό του ιατρικό φάκελο. Στη συνέχεια, μέσα από το ειδικό banner που έχει δημιουργηθεί στη κορυφή της ιστοσελίδας του Δικτύου http://www.ddy.gr%20/μπορεί εκεί να καταχωρήσει πληροφορίες για το ιστορικό του (αποτελέσματα εξετάσεων, χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί, να προγραμματίσει εξετάσεις κλπ.). Επίσης έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από τον προσωπικό του γιατρό να συμπληρώσει τον ιατρικό του φάκελο εκ μέρους του. Ακόμα, ο δημότης μπορεί να δίνει πρόσβαση με ασφάλεια στους προσωπικούς του γιατρούς και αν το επιθυμεί να τους αφαιρεί το δικαίωμα πρόσβασης, διαγράφοντας το όνομα τους από τη λίστα των προσωπικών ιατρών του.
Η άδεια χρήσης του προσωπικού ιατρικού φακέλου θα παρέχεται δωρεάν δια βίου στους δημότες των Δήμων μελών του ΔΔΥ, μέσα από την εγγραφή τους στο site του Εθνικού Διαδημοτικού Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας www.ddy.gr για όσους το ζητήσουν εγκαίρως έως 30 Απριλίου 2012 .

1 σχόλιο:

  1. εδω γιατρους δεν εχουμε το ηλεκτρονικο φακελωμα μας ελειπε...για απλα πραματα ειμαστε υποχρεωμενοι να τρεχουμε στην φλωρινα. αυτα να βλεπετε!!
    απλα ο δημαρχος στην προεκλογικη εκστρατεια του θα προσθεσει ενα + στα... ''εργα'' του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.