Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ελληνικό διάβημα για το καρναβάλι των Σκοπίων

Διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πραγματοποίησε σήμερα η επικεφαλής του Γραφείου συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, με αφορμή «τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η κα Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το εν λόγω Καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την Ελληνική σημαία.
Προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της ‘Μακεδονικής’ παράδοσης».
Η κα Παπαδοπούλου ζήτησε από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα τα έκτροπα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, τα οποία δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και δεν συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές καλής γειτονίας.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Πηγή: zougla.gr

12 σχόλια:

  1. Άλλο πάλι και τούτο:
    Δεν μας πείραξε που την σκοτώσαμε εμείς, μας πείραξε που την θάψανε οι Σκοπιανοί.
    Πάσχουμε από ανίατη υποκρισία, ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην κ. Αλ. Παπαδοπούλου! Καλό θα είναι να κάνει γνωστό το συμβάν σε όσες χώρες βιάστηκαν να αναγνωρίσουν αυτό το κράτος με ελληνική ονομασία. Οι μορφωμένοι και λογικοί πολίτες της Vardarcka Rebublika ξέρουν την παραποίηση της ιστορίας τους, αλλά φοβούνται μην πάθουν το ίδιο με τον Γκλιγκόροφ από τους φανατικούς εθνικιστές αυτής της χώρας. Αυτά ας τα βλέπουν, κάποιοι δικοί μας πληρωμένοι, (υπήκοοι της πατρίδας μας), προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Ένα λαµπρό υπόδειγµα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.

      «Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάµασε τον Βουκεφάλα…κατά τον γυρισµό του .....και περνώντας τον Αξιό και ßλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν µια καλή ευκαιρία για μπάνιο.
      Έßγαλε λοιπόν τα ρο...ύχα του, τα…ακούµπησε στον ßράχο και µπήκε στο νερό.
      Όταν ßγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
      Τα είχε κλέψει ένας Σλάßος των Σκοπιων.»
      Τότε πετάχτηκε οργισµένος ο Σλαßοσ εκπρόσωπος της ΠΓΔ''Μ'' κι άρχισε να φωνάζει
      «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάßοι δεν ήταν εκεί, τότε.»
      Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαµογέλασε και είπε:
      «Τώρα που το ξεκαθαρίσαµε αυτό, µπορώ να ξεκινήσω την οµιλία µου…»!

      Διαγραφή
  3. Theloun na legonte kai makedones na pesei fotia na tous kapsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε, συνεχίστε τις αγορές σας Φλωρινιώτες από τους γείτονες, αφήστε τα λίγα πλέον χρηματά σας στους σκοπιανούς, στηρίξτε την οικονομία τους γιά νά μας σκοτώνουν, να μας θάβουν και να μας κηδεύουν και μάλιστα τόσο άκομψα....Ωρε πατρίδα που κατήντησες, να γίνεσαι περίγελος των παιδιών του Κρούμου και μερικών ηλιθίων σκοπιανών εθνικιστών! Ε πατριώτες, δεν είναι καιρός να ξυπνήσουμε ή μας βόλεψε η κατάψυξη των -25; Και παρεπιπτόντως. Τελικά τά μικρόβια της διχόνοιας αντέχουν και στις πολικές θερμοκρασίες. Το απέδειξε η κατάργηση της εκτάκτου ανάγκης. Να γελάς με παγωμένο χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια! Η καλύτερη προσέγγιση για το συγκεκριμένο θέμα - Το χειρότερο όλων είναι οτι σε 5 μέρες το πολύ, θα το χουν ξεχάσει όλοι και θα τρέξουν και πάλι στους "γείτονες" να αφήσουν τα λεφτάκια τους. Δυστυχώς....

      Διαγραφή
  5. Π.άτε Γ.α@@@ε Δ.ήθεν Μ.ακεδόνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΘΑΨΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!...ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ!...ΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ "ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ" ΘΕΛΟΥΝ!...
    ΑΥΝΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝ ΧΟΡΩ!...ΓΛΙΣΤΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ EJACULATION ΚΑΙ ΠΑΣΑΛΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ!! ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΥΓΡΟΝ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!..ΜΑΣΚΑ ΝΥΚΤΟΣ-ΗΜΕΡΑΣ!..
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΕΛΕΔΙΑΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΠΟΛΛΩΝ-ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΙΤΟΧΡΟΥΝ!
    ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ "BABAROMACARONON"...OYTE KAN AKOMH KAI ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο "GEΟRGIEFSKI" ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!..ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΜΑ ΟΣΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ! ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΗΔΕΥΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ![..ΕΔΩ ΡΕ ΚΗΔΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ!..ΠΑΠΑΡΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ!..ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ!!ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!!...]..ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!...PAPAROMACARONES!..ΟΙ ΕΔΩ ΜΙΚΡΟ-ΑΓΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ VOIDOGRECULUS ΑΣ ΜΕΘΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΚΤΙΚΩΣ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ!ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ Τ Ι Π Ο Τ Α!!!...ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΦΙΟΙ KARAGKIOZIDES!!ΓΝΗΣΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ TENECOBAΒΑRIA!...ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΑΒΕΛ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!...ENA CIRCUS ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ CLOWN!...
    ..ΑΜΑ ΔΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!...
    ..ΡΕ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΠΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΗ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ MONGOLOBULGARIA ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΝΤΑΚΙΑ!!!...ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!..ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΙΝΕ!..ΘΑ ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΑΛΙΑΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ!...
    ΤΑ TORLAKOGORANCAKIA ΜΕ BULGARA NOVERCAE MATRE!!!
    ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΗΣ CUNISTRAS ΤΟΥ COLE ΓΡΟΥΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ACHLADA...ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ-ΝΕΩΝ ΜAN.GAY.D.ONΩN ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΒΕΛ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..gia tous sknvo8etes tou drwmenou tns Vevčani mia frasn eis tin palaian imiargo Serbikn:
    ..."J.e.b.i.t.e.s.t.e Dalekoοοο Vevčanci"...(tris)
    (.." Άει.γ@@@@@τε πέρα Βεβτσάνοι"..σε πρόχειρη μετάφραση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν φταινε αυτη ,εμεις φταιμε που παμε ,στα πεινασμενα τα σκυλια,και τους αφηνουμε χρηματα .( Ταιζε κοπροσκυλα να σε γαυγιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστός ο ακρίτας δε μας ενοχλεί που σκοτώσαμε τη πατρίδα αλλά που μας χλευάζουν κάποιοι ακραίοι Πάντα οι κοντόφθαλμοι εθνικιστές κάνουν ζημιά απ'όπου κι αν προέρχονται. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα χάλια μας και ας ανεβάσουμε λίγο την αλληλεγγύη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα νεοφασισταριά@@@@@@@@@ των σκοπίων καρναβάλια των βαλκανίων παρέα με κάτι ΄"ντόπια" καρναβάλια τους, γνωρίζουν τι τους περιμένει .ΚΡΕΜΑΛΑ (χωρίς γράσο).....

    v.m.r.o. νεοφασιστική οργάνωση και κυβέρνηση των σκοπιων Εχει διασυνδέσεις με Μαφία και εξτρεμιστές ομοιδεάτες ναζί των ΗΠΑ του Καναδά Γερμανίας και της Αυστραλίας Συνεργάζεται περιστασιακά με αλβανική μαφία έλληνες επιχειρηματίες τύπου Ψωμιάδης ( ξέπλυμα μαύρου χρήματος παραγωγή διακίνηση ηρωίνης όπλα διαμεσολαβιτικός κρίκος διακίνησης αυτων και πορνείας ) Συνεργάζεται επίσης με ακροδεξιούς της αλβανίας και του τετοβο , έχει άμεση σχέση με νεοναζί φασιστικές οργανώσεις τους στην Τουρκία και στην Θράκη και στην δυτική Μακεδονία ((Ελλάδα)) και φασιστικές οργανώσεις στα Σόφια Βουλγαρίας.Αυτοί είναι οι συνομιλιτές τους σε διεθνή φόρουμ τουτα τα καρναβάλια των βαλκανίων που καίνε ελληνικές σημαίες ..Κορόιδα της Φλώρινα πάντε στα σκόπια και χαρίσε τους λιγοστά τα ευρώπουλα σας ..Τονώνουν τον NEOφασισμό του v.m.r.o. ΤΟΥς ..


    ΌΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΙΣΑΙ ..ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.