Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Το ρεκόρ του Σολάκη

Ο πολύπειρος κυνηγός του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο γηραιότερος Έλληνας σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το πρώτο ματς στο Λουξεμβούργο, όταν και πάλι είχε διαμορφώσει το 3-0 για την ομάδα του, λίγα λεπτά πριν τη λήξη. Χθες, απλώς το βελτίωσε κατά μερικές ημέρες.
Σε ηλικία 36 ετών και 232 ημερών (γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1974), ο Σολάκης μπορεί να καμαρώνει γι' αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι ο προηγούμενος κάτοχός του ήταν ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου! Ο μυθικός άσος της ΑΕΚ ήταν 35 ετών και 315 ημερών στις 28 Σεπτεμβρίου 1977, όταν άνοιξε το σκορ στη νίκη με 3-0 επί της ρουμανικής Τίργκου Μούρες για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!
Μόνο δύο σπουδαίοι ξένοι παίκτες ελληνικών ομάδων έχουν βρει δίχτυα όντες μεγαλύτεροι σε ηλικία από τον Φλωρινιώτη επιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου. Ο πρώτος είναι ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος ήταν 37 ετών και 362 ημερών στο Παναθηναϊκός - Φενερμπαχτσέ 4-1 για το Κυπελλο ΟΥΕΦΑ, στις 14/11/2002. Δεύτερος με μικρή διαφορά είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος πέτυχε το τελευταίο του ευρωπαϊκό γκολ στις 18 Φεβρουαρίου 2009 σε ηλικία 37 ετών και 198 ημερών (Ολυμπιακός - Σεντ Ετιέν 1-3)!
Βέβαια, το ρεκόρ του Σολάκη ισχύει αν παραλείψουμε το καταργημένο, πια, Ιντερτότο, το οποίο ούτως ή άλλως δεν θεωρήθηκε ποτέ ισότιμη διοργάνωση με τις υπόλοιπες. Αν το λάβουμε υπ' όψιν, όμως, ο γηραιότερος Έλληνας σκόρερ στην Ευρώπη είναι ο Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος στις 23 Ιουλίου 1995 είχε σκοράρει για λογαριασμό του Ηρακλή στη νίκη με 3-1 επί της λιθουανικής Πανέρις Βίλνιους. Τότε ο «Ράμπο» ήταν 37 ετών και 334 ημερών!

Πηγή: sday.gr

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.