Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Υπόμνημα του «Λυγκηστίς» στη Ντ. Μπακογιάννη

Κυρία Πρόεδρε,
Καλώς ήλθατε στον ακριτικό Νομό μας ,ένα κομβικό σημείο που στο άμεσο μέλλον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική των Βαλκανίων.
Θεωρούμε ότι η Φλώρινα θα γίνει ο ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής. Ο Νομός μας όπως και το λεκανοπέδιο έχει ταυτιστεί με την παραγωγή ενέργειας, προσφέροντας κατά 60% το πολύτιμο αγαθό που λέγεται ρεύμα στην χώρα. Έχει συμβάλει με την παραγωγή τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας όσο και της περιοχή μας. Γι’ αυτόν τον λόγο θα θέλαμε να δείτε τον τόπο αυτόν με διαφορετικό μάτι.
Κυρία πρόεδρε, στον Νόμο Φλώρινας παράγονται 1.000 MW ενέργειας. Υπάρχουν εν ενεργεία δυο ορυχεία εκ τον οποίο το ένα είναι ιδιωτικό και το άλλο ανήκει στο δημόσιο.
Τα πιστοποιημένα καταστήματα της περιοχής είναι 450 εκατομμύρια κυβικά. Αυτά από μόνα τους δίνουν την δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει όχι μόνο τις υπάρχουσες μονάδες αλλά και άλλες δυο. Για τους λόγους αυτούς διαχρονικά εμείς επιθυμούμε και σας προτείνουμε να υιοθετήσετε τις θέσεις μας, και να τις προβάλετε στο κοινοβούλιο.

Προτείνουμε
1) Κατασκευή της δεύτερης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης από τη ΔΕΗ.
2) Άμεση λειτουργία του Ορυχείου της Βεύης (ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ) - Κλειδιού – Αχλάδας και πεδίο Μελίτης – Λόφων.
3) Κατασκευή δεύτερου φράγματος από την ΔΕΗ για την λειτουργία και τροφοδοσία της δεύτερης μονάδας ΑΗΣ Μελίτης.
4) Μετεγκατάσταση του Δ.Δ. Αναργύρων – Δ.Δ. Αχλάδας .
5) Κατασκευή μονάδας αποθείωσης στον ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
6) Προσλήψεις προσωπικού από την ΔΕΗ.
7) Χρηματοδότηση του Δήμου Φλώρινας για την κατασκευή της τηλεθέρμανσης.

2 σχόλια:

 1. 9. Δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης καρκινοπαθών Φλώρινας για την αντιμετώπιση των μελλοντικών επιπτώσεων των εργοστασίων στον πληθυσμό.
  10. Παροχή ειδικών επιδοτήσεων στους αγρότες της περιοχής έτσι ώστε να μην σπέρνουν τα χωράφια τους ούτε να βοσκούν τα ζώα τους στο επιβαρυμμένο περιβάλλον έτσι ώστε να μην παρόγονται τοξικά τρόφιμα.
  11. Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας διαμετακομισμού έτσι ώστε να μπορούν εύκολα οι κάτοικοι της περιοχής να μετακινούνται από τόπο εις τόπον μια και τα σπίτια τους είναι πάνω στον λιγνίτη.
  12 Μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των κατοίκων της Φλώρινας που θέλουν να μεταναστεύσουν σε άλλη περιοχή της χώρας λόγω προβλημάτων υγείας από τα παράγωγα της καύσης του λιγνίτη.
  13. Δημιουργία μουσείου με τίτλο "Η Φλώρινα - χτες και σήμερα" όπου θα εκτίθενται φωτογραφίες, ταινίες και ντοκουμέντα του υπέροχου τοπίου της Φλώρινας πριν τις εκσκαφές, των παραδοσιακών προϊόντων της Φλώρινας που θα σταματήσουν να παράγονται, του υπέροχου νερού που χρησιμοποιούνταν στα φημισμένα αναψυκτικά και τώρα είναι μολυσμένο κ.α. Έτσι θα μπορούν οι κάτοικοι να επισκέπτονται τον τόπο τους και τα παιδιά να μαθαίνουν την ιστορια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. συνεχίζω εγώ ανώνυμε 12:25 μ.μ.

  14. Αυξήσεις μιζών, ωχ συγνώμη μισθών ήθελα να γράψω, από ιδιωτικές εταιρείες σε συνδικαλιστικά στελέχη σωματείων ΔΕΗ.
  15. Επέκταση - Αύξηση ημερών συνδικαλιστικών αδειών συνδικαλιστικών στελεχών σωματείων ΔΕΗ και σε άλλους (πλην Μπίρου,Καρακόλη,Δεληγιώργη,Νικόπουλου), για την οικονομική στήριξη των καφετεριών του πεζόδρομου της Φλώρινας.
  16. ...θα συνεχίσω μετά, γιατί κάτι μου έτυχε τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.