Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Εκπρόσωποι εμπόρων: «Όχι στις πρόχειρες λύσεις και στα παιχνίδια των εντυπώσεων»

Με ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών, του Συλλόγου Αρτοποιών και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας, προχωρούν στην κατάθεση προτάσεων προς το δήμο Φλώρινας, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με την τοποθέτηση των κολωνακίων. Αναλυτικά:

Η ρύθμιση - οριοθέτηση κυκλοφορίας στη χρήση της αγοράς ως ένα κομμάτι ενός συνολικού σχεδιασμού, η εύρυθμη λειτουργία προς όφελος των καταναλωτών και των εμπόρων, απαιτούν την εκ νέου εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση να αναζήτηση λύσης.
Επιβάλλεται, μέσα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές τάξεις, ο δήμος Φλώρινας να φροντίσει και για την αναζήτηση της συσσωρευμένης εμπειρίας που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να κωδικοποιήσουμε.
Επιθυμούμε μαζί με τον δήμο Φλώρινας, να συζητήσουμε και να ορίσουμε στα πλαίσια του πολεοδομικού μας συγκροτήματος τις περιοχές που έχουν επαγγελματικό αντίκρυσμα, να τις διευκολύνουμε και να τις προστατέψουμε από τυχόν παρενέργειες που δημιουργούν προβλήματα. Επιπλέον με κανόνες και ορισμούς να περιφρουρήσουμε την εφαρμογή και λειτουργία όλων των αποφάσεων.
Επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην επιλογή των καταλλήλων ανθρώπων που θα επιλεγούν με διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και από τους αρμοδίους φορείς για να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τους όρους για την λειτουργία της πόλης και της αγοράς με τα σύγχρονα δεδομένα και την εμπειρία που υπάρχει παγκοσμίως και πανελληνίως τουλάχιστον.
Αντιπαρατιθέμεθα στις πρόχειρες λύσεις και στα παιγνίδια των εντυπώσεων, και επιμένουμε σε μία μακροχρόνια στόχευση για τη Φλώρινα, ακριβώς επειδή η πόλη στερείται αυτών των δυνατοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας
Θωμάς Ταλλίδης

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Σάββας Σαπαλίδης

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Φλώρινας
Σίμος Κώτσιου

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας
Γιώργος Αντωνιάδης

10 σχόλια:

  1. Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε και καμία συγκεκριμένη πρόταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΤΑ ΚΩΛΟΝΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ Κ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 20 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ??? ΜΟΝΟ Η ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα κολωνακια μπηκαν και μας ΕΣΩΣΑΝ!!!
    τωρα τι λενε 20-30 θιγμενοι...ουτε με ενδιαφερει. το συνολο του κοσμου ειναι απολυτα ευχαριστημενο.
    μακαρι και σε αλλους δρομους να μπουνε.
    και το μονο σιγουρα δεν προκειται να βγουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ
    ΡΕ ΕΜΠΟΡΟΙ - ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΩΞΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΩΞΕΙ ΤΡΕΝΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΩΞΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩΝΤΑΙ???

    Ε???
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΚΩΝΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ....ΕΛΑ ΝΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΗ

    ΚΑΛΑ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό είναι δελτίο τύπου, κακώς έχει καταχωρηθεί ως πρόταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εμένα με βολεύουν τα κολονάκια. Αλλά και θα με βόλευε ακόμα περισσότερο να είχα ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ δυνατοτητα να παρκάρω στο κέντρο. Πότε επιτέλους θα μπούν παρκόμετρα και πότε επιτέλους θα μπεί υψηλό πρόστιμο για όλους αυτούς που καταταμβάνουν αυθαίρετα (με κάσες, καρέκλες και άλλα παράνομα αντικείμενα) θέσεις σταύθμευσης??? Πότε επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο θα καθορίσει αντίτιμο για όσους έχουν είσοδο σε πάρκινγκ???

    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ "ΑΠ'ΕΞΩ"???
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ "ΜΑΓΚΑΣ" ΕΧΕΙ ΓΚΑΡΑΖ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ???
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ "ΜΑΓΚΑΣ" ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ???
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ "ΜΑΓΚΑΣ" ΕΧΕΙ Π.Χ. ΚΑΒΑ, ΤΑΒΕΡΝΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΣΗΣ???
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ "ΜΑΓΚΑ" ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΌ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ??? ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ???

    ΜΟΝΟ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ???

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ??????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε 12:39 πόσο δίκαιο έχεις για όλα όσα λες αλλά που να το βρεις. Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί που υπογράφουν την παραπάνω δήλωση δεν είναι αυτοί που υπέβαλαν μήνυση στον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για τα κολονάκια... ; Έτσι τουλάχιστον γράφτηκε... Και τώρα έρχονται να συζητήσουν...; με ποιούς... με αυτούς στους οποίους υπέβαλλαν μηνύσεις;

    Φυσικά δεν νομίζω να υποβλήθηκαν μηνύσεις... και αν υποβλήθηκαν αυτές θα μπορούσαν να τις υποβάλλουν μόνο ως φυσικά πρόσωπα... και όχι ως εκπρόσωποι φορέων γιατί δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση να το κάνουν από τα μέλη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν εφαρμόσουμε σύγχρονα δεδομένα, τότε κύριοι θα επαναστατήσετε διότι τα σύγχρονα δεδομένα δεν συνάδουν με αγκυλώσεις και πρακτικές του παρελθόντος τις οποίες εφαρμόζετε ως προς το επιχηρείν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε 12.39 εισαι παρα πολυ σωστος σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.