Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου μετονομάζεται και εντάσσεται στο «Μποδοσάκειο»

Την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη δημιουργία Δικτύου Μονάδων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στο ΕΣΥ αλλά και τη σύσταση ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων επιδομάτων, είναι τα τρία μείζονα θέματα που αποτελούν τον «πυρήνα» του νομοσχεδίου που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Αποθεραπείας - Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμυνταίου Φλώρινας, που συστήθηκε και λειτουργεί δυνάμει των διατάξεων των προεδρικών διαταγμάτων: 444/1980 (ΦΕΚ 117 Α'), 280/1985 (ΦΕΚ 104 Α') και 258/1996 (ΦΕΚ 190 Α') καταργείται ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, μετονομάζεται σε Μονάδα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.
Από 1-1-2012 οι ανωτέρω υπηρεσίες Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης παρέχονται από τα Νοσοκομεία στα οποία εντάχθηκαν και λειτουργούν ως αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες των Νοσοκομείων με έδρα τον αντίστοιχο Δήμο όπου ευρίσκονται οι εγκαταστάσεις τους.
Οι δαπάνες λειτουργίας των Μονάδων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης βαρύνουν τον προϋπολογισμό του οικείου νοσοκομείου στον οποίο και εγγράφονται κάθε χρόνο και πιστώσεις για το σκοπό αυτόν, σε ιδιαίτερο φορέα και κωδικούς αριθμούς.

Πηγή: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.