Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π. Χαρούμενου σε Φαράγγι, Μανιάκι και Αντίγονο

Τις Τοπικές Κοινότητες Φαραγγίου, Μανιακίου και Αντιγόνου επισκέφθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλης Χαρούμενος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ιωάννη Κιοσέ, προκειμένου να διαπιστώσουν επί τόπου τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι και η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα.
Διαπιστώθηκε η σχεδόν ολική καταστροφή της γεωργικής παραγωγής (κυρίως των οπορωφόρων), αφού η χαλαζόπτωση έπληξε τις περιοχές πάνω από δύο φορές τους τελευταίους μήνες. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε πως θα πιέσει τα στελέχη του ΕΛΓΑ ώστε να επισπεύσουν τις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών, έτσι ώστε να συντομεύσει και ο χρόνος αποζημίωσης των παραγωγών.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς, παραγωγούς, καλλιεργητές στις οποίες συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην φυτική και ζωική παραγωγή και αφορούν το νέο σύστημα ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ, τις άδειες λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων και τις άδειες υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.