Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Άγιο Αχίλλειο

Η γενέθλια μουσική παράσταση «55» του Σταμάτη Κραουνάκη, που διήνυσε νικηφόρα το δύσκολο θεατρικό χειμώνα, με σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων στη μουσική θεατρική σκηνή του πολυχώρου Αθηναΐς, ετοιμάζει τις αποσκευές της για μια θερινή διαδρομή, σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Σήμερα Σάββατο, θα βρίσκεται στον Άγιο Αχίλλειο, στις Πρέσπες (ώρα έναρξης 8.00).

«Το 55 μου σκάει το τυχερό
Ποτάμια μαύρα και πέντε
Πενήντα πέντε
Ποτάμι που ‘κλαιγα και γω»
Με δικούς του στίχους πάνω στο κλασσικό «Cry me a river».
O Κραουνάκης ρολάρει δύο ώρες στη σκηνή σε δημιουργικό οίστρο, εκθέτει και αποδεσμεύει όλο το μηχανισμό του, δημιουργώντας το καινούργιο του παιχνίδι. Ένα πιάνο γεμάτο από τα τραγούδια που εδώ και τρεις δεκαετίες παρακολούθησαν και συντρόφεψαν τις ζωές των Ελλήνων.
Το «55» είναι η κατά Σταμάτη περιπέτεια της ζωής, της τέχνης, της καταγωγής, του Έρωτα, η κωμωδία του ζην και του ευ ζην. Μ' αυτά λοιπόν της σιγουριάς τα υλικά και με συνοδοιπόρους τέσσερις «φίλους σολίστες», ζυμωμένους σε μια πνοή και απαλλαγμένους από την παρτιτούρα και «σαππόρτερς» από την «σπείρα - σπείρα», ο Σταμάτης τα σπάει για πάρτη του και για τους πολλούς πολλούς φίλους του, οι οποίοι φέτος καλούνται να 'ναι εκείνοι που θα μοιραστούν μαζί του τραγούδια, λόγια και μικρόφωνο.
Μαζί με τον Σταμάτη, οι: Χρήστος Μουστάκας, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργος Στιβανάκης.
Παίζουν οι μουσικοί: Άρης Βλάχος - μουσική διεύθυνση, πιάνο, Κώστας Μπαλταζάνης - ηλεκτρική και κλασική κιθάρα, Άννα Λάκη - ακορντεόν, Σοφία Κακουλίδου - ντραμς + κρουστά.
Σενάριο: Σταμάτης Κραουνάκης - Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικό: Μανόλης Παντελιδάκης
Ένδυση: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.