Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μια μαγική βραδιά με τραγούδια του χθες και του σήμερα

Μια πραγματικά «μαγική» βραδιά έζησαν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ως τον Άγιο Αχίλλειο το Σάββατο το βράδυ και έμειναν στη Φλώρινα, στη συναυλία «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ – Από το χθες στο σήμερα», στα πλαίσια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ 2011». Η παρέα των Φλωρινιωτών «Περαστικών» αντάμειψε τους συμπατριώτες μας με ένα «πλούσιο» πρόγραμμα ελληνικής μουσικής που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες!
Μέσα από όμορφες και μαγικές μελωδίες των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ταξίδεψαν το ακροατήριο σε τραγούδια του χθες, τραγούδια μιας άλλης εποχής τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και «χτυπάνε» κατευθείαν στις καρδιές μας σαν ζεστό καλοκαιρινό αεράκι. «Σαν παλιό σινεμά», «Αν θυμηθείς τ’ όνειρο μου», «Όμορφη πόλη», «Θαλασσογραφία», «Κεμάλ», «Σ’ ακολουθώ», «Όλα σε θυμίζουν», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Συννεφούλα», «Το καλοκαιράκι», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» ήταν μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν, την ώρα που σε video πίσω από τη σκηνή προβάλλονταν φωτογραφίες από το παρελθόν, όλων των μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών της Ελληνικής μουσική σκηνής. Το «ταξίδι» συνεχίστηκε από το χθες στο σήμερα, με κάποια τραγούδια πιο σύγχρονων αλλά αγαπημένων καλλιτεχνών όπως: «Μικρή πατρίδα», «Μια βραδιά στο λούκι», «Βασιλική», «Το φιλαράκι», «Χίλιες σιωπές», «Όνειρο ήτανε», «Αυτή η νύχτα μένει», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Πανσέληνος» και πολλά άλλα. Η βραδιά προς το τέλος της απέκτησε άλλο χρώμα, πιο «λαϊκό» με τις «πενιές» του μπουζουκιού, με τραγούδια που ξεσήκωσαν τον κόσμο όπως: «Ζήλια μου», «Μίλησε μου», «Έλα πάρε μου τη λύπη», «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν», «Θέλω κοντά σου να μείνω», «Πάρε με απόψε πάρε με», Δυνατά – δυνατά», «Τα σμυρναίικα τραγούδια», «Ερωτικό (πιρόγα)», «Πριγκηπέσα», «Κανείς εδώ δεν τραγουδά» κ.α.
Ξεχωριστό σημείο της βραδιάς και ιδιαίτερα συγκινητικό, ήταν όταν χαμήλωσαν τα φώτα και παίχτηκε σε video ένα μικρό αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου («Εγώ δεν είμαι ποιητής» - «Αύγουστος») ως ελάχιστο φόρο τιμής, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που «έφυγε» για την γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας σε όλους εμάς «κληρονομιά» τα σπουδαία τραγούδια του.
Οι ερμηνείες που ακούστηκαν ήταν υπέροχες (Κλήμης Ρέμπελος, Χριστιάνα Τσουμίτα και σε 3 κομμάτια Κυριάκος Πέτρου), ενώ η ενορχήστρωση των κομματιών ήταν άρτια, στα πρότυπα μιας μεγάλης συναυλίας, με τους μουσικούς (τελειόφοιτοι του Ωδείου Φλώρινας) να παίζουν ακούραστα για σχεδόν 3,5 ώρες (Παντελής Πέτρου – μπάσο, Κυριάκος Πέτρου – βιολί, Αντώνης Σελεμίδης – πιάνο, Βαγγέλης Αγγελόπουλος – κιθάρα/μπαγλαμά, Θωμάς Μυλωνάς – μπουζούκι, Παντελής Τορλαχίδης – τύμπανα).
Ο κόσμος που παρακολούθησε τη συναυλία (γύρω στις 22:00 επικρατούσε το αδιαχώρητο στο προαύλιο των Δημοτικών) έμεινε ικανοποιημένος από το συνολικό αποτέλεσμα και την όλη οργάνωση (μουσική – video προβολές – αφιερώματα), τραγούδησε, θυμήθηκε παλιά αγαπημένα τραγούδια, συγκινήθηκε, ξεσηκώθηκε, χειροκρότησε και γενικά ευχαριστήθηκε μια μουσική παράσταση αρκετά υψηλών προδιαγραφών για ένα τοπικό μουσικό συγκρότημα.

Για να πάρετε μια «γεύση» από το Live πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=r3uAkjvgXog

3 σχόλια:

  1. ΣΙΣΣΥ ΤΣΑΠΑΡΗ - ΑΝΤΩΝΙΟΥ29 Αυγούστου 2011 στις 8:06 π.μ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΒΡΑΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, παίξανε πραγματικά πάρα πολύ ωραία... Πρώτη φορά τους άκουσα και έμεινα έκπληκτος, μπράβο που μπορεί και η μικρή Φλώρινα να βγάζει τέτοιους καλούς καλλιτέχνες
    Υ.Γ. Επειδή έχασα σχεδόν το μισό πρόγραμμα, γνωρίζουμε αν θα ξανά-εμφανιστούν σύντομα κάπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε πολύ, κυρίως που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στη συναυλία. Ευχαριστούμε και όλους όσους κάθισαν μέχρι το τέλος και μας δώσανε συγχαρητήρια για τη βραδιά με τα καλά λόγια που μας είπανε, μας συγκινήσατε πραγματικά και μας κάνατε διπλά χαρούμενους που σας άρεσε το πρόγραμμα.
    Μας ζήτησε πάρα πολύς κόσμος αυτές τις δύο ημέρες να επαναλάβουμε τη συναυλία και αυτό μάλλον θα γίνει, ή μέσα στον Σεπτέμβριο ή το χειμώνα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
    Για ό,τι νεότερο μπορείτε να ενημερώνεστε από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του συγκροτήματος (http://perastikoi.blogspot.com/) ή από τα εκάστοτε δελτία τύπου που θα στέλνουμε στα Μ.Μ.Ε. Ευχαριστούμε και το blog ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ για την προβολή.

    Με εκτίμηση,
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.