Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η ΚΝΕ Φλώρινας με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά

Κανένας συμβιβασμός με τη «ναρκοκουλτούρα» και με τα προγράμματα, που, αντί να οδηγούν στην απεξάρτηση και στην πάλη για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, συντηρούν την εξάρτηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, κρατώντας τους στο περιθώριο της ζωής και οδηγώντας τους στο θάνατο.
Χρόνια τώρα ο Πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εξοικειώσουν τη νεολαία τόσο με τα ναρκωτικά, όσο και με έναν τρόπο ζωής που οδηγεί σε αυτά. Τους βολεύει χιλιάδες νέοι, αντί να είναι στους δρόμους του αγώνα και να διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους, να είναι μαστουρωμένοι στο περιθώριο.
Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την απελευθέρωση και νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι μια ακόμα ενέργεια αντιδραστική, επικίνδυνη και εχθρική προς τη νεολαία, όπως είναι άλλωστε και ολόκληρη η πολιτική της. Επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της και το σύστημα προσπαθούν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, στην αδράνεια και στην καταστροφή. Επιδιώκουν τη γενίκευση της χρήσης των ναρκωτικών, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στην ελεύθερη διάδοσή τους. Οι προτάσεις τους είναι δοκιμασμένες. Αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου και εφαρμόστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τραγικές συνέπειες. Αυτές οι σκοταδιστικές πολιτικές αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών (π.χ. στην Ολλανδία κατά 250%).
Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές, αντί να είναι στα θεραπευτικά προγράμματα. Η ίδια η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει συρρικνώσει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα. Την ίδια στιγμή προωθούν την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία και στις φυλακές, – δηλαδή τη χορήγηση «κρατικής πρέζας», – με στόχο τη «μείωση της βλάβης» (δηλαδή τη διαχείριση του θανάτου)!!!
Την ίδια πολιτική υπηρετούν και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση εξυπηρετεί τη «νομιμοποίηση» στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας των κοινωνικών αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα αδιέξοδά του. Στοχεύει στο μυαλό και στην ψυχή των νέων κυρίως ανθρώπων: Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι, βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματα στη δουλιά, στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο, αλλά έχει «δικαίωμα» να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.
Τα ναρκωτικά δεν είναι «ελεύθερη επιλογή» κανενός, ούτε αρρώστια. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι από τη μεθαδόνη, που θα τη μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία. Για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη δεν γίνεται κανένας λόγος.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που νομιμοποιεί τη χρήση τους και καλούν τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας. Η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Να γίνει υπόθεση των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε Δήμους, χωριά και γειτονιές. Να γίνει υπόθεση των 15μελών και των 5μελών στα σχολεία και στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με «στεγνά» προγράμματα και κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό.
Καλούμε τη νεολαία να πει ΟΧΙ στους ψεύτικους παράδεισους.και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους.
ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε «σκληρά» και «μαλακά». – ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους.
Να διεκδικήσει ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

8 σχόλια:

  1. δηλαδη οι συντροφοι της κνε θελουν να μας πουν οτι τοσα χρονια ουτε ενα μελος η ψηφοφορος του κκε δεν εχει καπνισει εστω ενα τσιγαριλικι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βάση το Καταστατικό της ΚΝΕ, δεν μπορεί να είναι μέλη της ΚΝΕ χρήστες ναρκωτικών ουσιών και εξαρτημένα άτομα από τα ναρκωτικά. Όσο για τους ψηφοφόρους, το ΚΚΕ έχει κοντά 700.000 ψηφοφόρους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι μέλη του κόμματος καιτης ΚΝΕ και ούτε καν γνωστοί στο σύνολό τους. Αλλά αυτό κατάλαβε ο φίλος (1:55) από την ανακοίνωση της ΚΝΕ; Ας κάνει τον κόπο να την ξαναδιαβάσει. Άλλωστε, η ΚΝΕ δεν περιορίζεται μόνο σε ανακοινώσεις. Έχει έντονη και συγκεκριμένη δράση ενάντια ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (μέσα από τα Φεστιβάλ της, διάφορες εκδηλώσεις, επιτροπές αγώνα και συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης, κινητοποιήσεις κάθε μορφής, κλπ). Κάνει σοβαρή προσπάθεια να αναδείξει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος και να τραβήξει τους νέους από τα ναρκωτικά. Όχι υποκριτικά, όπως μερικοί. Και όχι μόνο για λόγους βλάβης της Υγείας ή, πολύ περισσότερο, για κάποιους δήθεν ηθικολογικούς λόγους. Αλλά γιατί η ναρκοεξάρτηση και η ναρκοκουλτούρα βολεύει μια χαρά το σύστημα. Μια νεολαία μαστουρωμένη, υπνοτισμένη, αδιάφορη, μια νεολαία που αναζητεί διέξοδο σε ατομικές λύσεις και σες ψεύτικους παράδεισουςόχο μόνο είναι ακίνδυνη για το σύστημα, αλλά βολεύει πάρα πολύ για να περάσει η άρχουσα τάξη την πολιτική της που τσακίζει κυριολεκτικά τη ζωή της νεολαίας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Δεν φτράνει, όμως, μόνο η δράση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όσο πρωτοπόρα κι αν είναι. Χρειάζεται να γίνει υπόθεση του ίδιου του νεολαιϊστικου και του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να μπει φραγμός στη μάστιγα των ναρκωτικών. Αυτό θα είναι τελικά και ένα ηχηρό χαστούκι στο ίδιο το σύστημα που προωθεί και αναπαράγει τη ναρκοκουλτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μέσα από τα Φεστιβάλ της ginete xamos apo xasis...
    alla sigoura den pernete miroudia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο 4:22 ή δεν έχει πάει ποτέ σε Φεστιβάλ της ΚΝΕ και αναπαράγει όσα τα αστικά ΜΜΕ προσπαθούν να διαδόσουν για να δείξουν ότι "όλοι ίδιοι είναι", γιατί αυτό βολεύει πάρα πολύ το σύστημα, ενώ είναι φανερό ότι καθόλου δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ή είναι κακόβουλος (το πιθανότερο). Εκτός αν μπερδεύει τα διάφορα φοιτητικά πάρτυ της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, όπου γίνεται χαμός από μαστούρα (αυτό, άλλωστε θέλουν οι διάφοροι υπηρέτες του συστήματος) ή τα διάφορα "Φεστιβάλς" του αντιεξοπυσιαστικού χώρου, των μπαχαλάκιδων, της ΑΝΤΑΡΣΥ(Ι)Ας, της νεολαίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κλπ. Σε κάθε περίπτωση είναι εκτός πραγματικότητας (ή σκόπιμα την διαστρεβλώνει). - Χιλιοειπωμένο το παραμύθι! Τοέργο το έχουμε δει πολλές φορές!! Κάτι καινούριο!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ENO H VOTKA EPITREPETE? AN EPITREPETE NA GRAFTOUME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους για να μπορούν να καπνίζουν τα τσιγαριλίκια τους οι περισσότεροι. Επιλέγουν για τόπους διαμονής απομονωμένες περιοχές και δημιουργούν κοινότητες στην ουσία, "ανθρώπων με άλλες ιδέες". Τόσο εξαρτημένοι είναι.

    Τέτοιες πολιτικές κινήσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλον σκοπό εκτός απο το να υπνωτιζεις μεγάλη μερίδα του κόσμου. Αυτο που τους ενώνει είναι το χασίς μόνο και εύκολα μπορείς να κοιμησεις έτσι κόσμο για πολλα χρόνια. Τους παρεχεις την μαστούρα τους και σου λένε και ευχαριστώ.

    Αυτοί που διακινουν την ιδέα των ναρκωτικών δεν είναι ούτε 20 ούτε 30 χρόνων, αλλα 40 και 50. Με αυτούς δεν ασχολείται κανείς. Στην ουσία δεν είναι το προβλημα οι πιτσιρικάδες. Αυτοί βρίσκουν τα τσιγάρα τους απο άτομα σαν τους παραπάνω.

    Στην Φλώρινα κάνουμε λες και δεν τους ξέρουμε.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΝΕ ΠΟΥ ΔΕ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΑΥΤΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο 4:22 ή δεν έχει πάει ποτέ σε Φεστιβάλ της ΚΝΕ και αναπαράγει όσα τα αστικά ΜΜΕ προσπαθούν να διαδόσουν για να δείξουν mpa ..apo eparxiaka mme einai.. ax ayti i ksilini glosa sas poso mou aresi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.