Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση «αγανακτισμένων πολιτών» στη Φλώρινα

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτηση μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, μακριά από χρώματα, κόμματα, ιδεολογίες, κυβερνητικές οργανώσεις, φοιτητικές παρατάξεις και μακριά από την βία!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγανακτισμένων πολιτών Φλώρινας, την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία, στα κανόνια.
Να είμαστε όλοι εκεί!

Αγανακτισμένοι πολίτες Φλώρινας

11 σχόλια:

  1. Τωρα ειστε αγανακτισμενοι,οταν ομως θα ερθει η ωρα της καλπης,παλι τους ιδιους θα επιλεξετε. Αυτους που σας εκαναν την εκδουλευση, αυτους που σας βοηθησαν να παρετε στον στρατο μεταθεση εις βαρος αλλων,αυτους που τακτοποιησαν προσωπικη σας υποθεση,αδικωντας οσους δεν συχναζουν σε πολιτικα γραφεια. Δυστυχως ομως αυτες οι συμπεριφορες μας οδηγησαν εδω και θα συνεχισουν να υπαρχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΟΛΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα

    Θέλετε να σας πω για έναν έναν που συμμετείχαν?
    Ωραίοι αγανακτισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών δεν προβλέπονται ούτε από το Σύνταγμα ούτε από τους νόμους του κράτους ούτε από τους κανόνες της εκκλησίας. Θεωρώ πως η έκφραση της διαφορετικής άποψης ή της αγανάκτησης, ή ακόμη και η εκδήλωση μιας βίαιης ή μη επανάστασης, θα πρέπει να είναι σύννομη και συνταγματικά κατοχυρωμένη, προκειμένου να μη διαταράσσεται η ζωή των φιλήσυχων και νομοταγών πολιτών.
    (Σκέψεις από το ημερολόγιο του Λαυρέντη, ακούστε την ανάγνωση του ποιήματος Επιτύμβιον στη διεύθυνση http://www.snhell.gr/lections/writer.asp?id=1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχα Λαυρέντη είσαι όλα τα λεφτά

    Πάντως οι συγκεντρώσεις προβλέπονται και από το Σύνταγμα και απο τους νόμους. Νομίζω και από την Εκκλησία!!! Δες επί του όρους ομιλία!
    Το θέμα ειναι ποιοι μαζεύονται και γιατί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδέλφια, όχι στα κανόνια. Στη Νομαρχία απέξω. Στο σύμβολο του διεφθαρμένου κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζω τα σχόλια και αναρωτιέμαι: εκτός από εξυπνάδες και χα χα ποιοι ήταν εκεί και άλλες μ@λ@κίες, άλλους προβληματισμούς δεν έχετε?

    Εσείς ήσασταν εκεί?
    Εγώ ήμουν και θεωρώ πως είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για την κατάσταση που ζούμε σήμερα.

    Πραγματικά 6:47 ήταν άτομα που πρόσκεινται στον Συνασπισμό, και στο ΠΑΣΟΚ, στην ΝΔ, στο ΛΑΟΣ, αλλά και κάποιοι που δεν μπαίνουν στα σάπια καλούπια του σάπιου συστήματος, που επιβιώνει χάρη στα σάπια μυαλά. Όλοι όμως συμφωνούσαμε στα κοινά προβλήματα γιατί αυτά μας αφορούν όλους και δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ των οπαδών των κομμάτων.

    Εσύ 6:25 δεν ψηφίζεις? Εγώ ψηφίζω γιατί δεν δέχομαι να με κυβερνάει η ψηφίζουσα μειονότητα. Προσωπικά δεν έχω αδικήσει ποτέ κανέναν ούτε έχω γλύψει κατουρημένες ποδιές, αλλά μήπως εσύ τα ξέρεις από πρώτο χέρι? Ή απλά δεν σου έκατσε και γι΄αυτό κατηγορείς τους άλλους?

    Έστω και να υπήρχαν άτομα σαν αυτά που περιγράφεις, (λογικό όταν μαζεύονται πολλοί και διάφοροι) που στην ουσία όλο πολιτικό σύστημα είναι πελατειακές σχέσεις, σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι αγανακτισμένοι? Πρέπει να κάθονται στο σπίτι τους και να μην αντιδρούν?

    Εσύ 7:17 ήσουν εκεί ή κρυφοκοιτούσες από την κλειδαρότρυπα ποιοι ήταν για να έχεις να κουτσομπολεύεις? Αν ήσουν, ωραίος αγανακτισμένος είσαι κι εσύ. Αν δεν ήσουν μάλλον το απολαμβάνεις το ... χωρίς σάλιο. Άρα μπορείς και να διασκεδάζεις εις βάρος κάποιον που ζορίζονται. Όσο για το αν και πόσο αγανακτισμένοι ήταν οι παρόντες, μόνο αυτοί ξέρουν. Και είμασταν εκεί για τον εαυτό μας, αλλά και για όλους τους συμπολίτες μας, (συμπεριλαμβάνεσε κι εσύ), μήπως αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο.

    Εγώ ήμουν εκεί και φάνηκα και μίλησα και δεν ντρέπομαι γι'αυτό κι ας ξέρω τι είρωνες κυκλοφορούν και τι θα λένε. Εσείς όμως κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία σας, καλύπτετε την ουσιαστική σας ανυπαρξία.

    Σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις, τις διαφορετικές αξίες, απεχθάνομαι όμως την βλακεία κι αυτούς που δεν σέβονται τίποτα.

    Κάτι τέτοιες ώρες πιστεύω πραγματικά πως μας αξίζει η μιζέρια.

    Δεν ξέρω ποιά λέξη εκφράζει καλύτερα την υπονόμευση της ελεύθερης έκφρασης της αγανάκτισης:

    ΝΤΡΟΠΗ - ΚΡΙΜΑ - ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΝΗΓΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ30 Μαΐου 2011 στις 11:57 μ.μ.

    θα συμφωνήσω ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ...ΟΙ ΚΆΜΕΡΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ στο κτήριο απο επάνω θα ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ τους αγανακτισμένους και τροφή σε τσάμπα ρουφιάνους άς μήν δώσουμε...ϊΣΩς ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ στήν αρχή΄και στο τέλος του πεζοδρόμου ( μακριά απο κάμερες ρουφιάνων ) αλλα και στην τέως νομαρχία δέν θα με χάλναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τον 7:17
    Ναι θέλουμε να μας πεις ποιοι ήταν. Έλα την Τετάρτη και πες το δημόσια. Αν δεν έρθεις πες τα εδώ, αλλά επώνυμα. Εγώ και ήμουν και θα είμαι εκεί. Εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχω μια σοβαρή ερώτηση...
    Υποτίθεται οτι βασική αρχή των αγανακτισμένων είναι το μακρυά απο κόμματα και συνδικάτα! Σωστά;
    Ακούω όμως αυτή τη στιγμή το ψήφισμα της Συνέλευσης του Συντάγματος που καλεί τα συνδικάτα σε γενική απεργία (που μπορούν να κηρύξουν νόμιμα μόνο ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΠΑΜΕ) και να έρθουν με τον κόσμο τους (και προφανώς τις σημείες θέσεις τους κτλ) στις πλατείες και να παραμείνουν.

    Τελικά θέλουμε ή όχι τα συνδικάτα; δεν θα χρωματιστούμε έτσι; Μήπως υπάρχει κάποια διάσταση απόψεων; ή συμβάινει κάτι άλλο; μήπως κάποιος καπελώνει;
    παρακαλώ όποιος ξέρει ας ενημερώσει υπέυθυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Συνασπισμός στήριξε τις ταραχές του Δεκέμβρη του 2008. τι δουλειά έχουν στο ειρηνικό ρευμα των αγανακτισμένων; να αποκηρύξουν την βία πρώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.