Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μήνυμα της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

H σημερινή ημέρα, ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί για τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία, μια ημερομηνία σταθμό, που μας υποχρεώνει να σταθούμε με δέος μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των Ποντίων αδελφών μας.
Σήμερα, με βαθύ αίσθημα συγκίνησης, αισθανόμαστε την ένταση της φόρτισης που δημιουργούν στο μυαλό μας 92 χρόνια μετά, οι εικόνες των φρικτών εγκλημάτων κατά 350.000 και πλέον Ποντίων.
Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων και ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης.
Σήμερα, τους οφείλουμε πολλά, επειδή εργάστηκαν με πείσμα και αυταπάρνηση για την πρόοδο αυτού του τόπου, από την εποχή των μαύρων σελίδων της ιστορίας μας μέχρι και σήμερα.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας, έχει πλήρη επίγνωση του εθνικού μας χρέους και αναγνωρίζει ότι μέχρι την αποκατάσταση και αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας και σε Διεθνές επίπεδο, οφείλονται ακόμη πολλά στον Ποντιακό Ελληνισμό.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.