Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ημερίδα για την οστεοαρθρίτιδα από το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου

Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή βλάβης των αρθρώσεων. Είναι χρόνια, μη αναστρέψιμη και η μορφή της κυμαίνεται από ήπια μέχρι πολύ σοβαρή. Χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή καταστροφή του χόνδρου και στη συνέχεια του οστού της άρθρωσης που οδηγεί σε πόνο, δυσκαμψία, διόγκωση και τέλος απώλεια κινητικότητάς της. Προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών.
Με αφορμή τις νέες θεραπείες που θα προσφέρονται στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμύνταιου διοργανώνουμε εκδήλωση για το κοινό την Τετάρτη 1η Ιουνίου και ώρα 18:30 στις εγκαταστάσεις του ΚΑΦΚΑ, όπου θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της πάθησης, τα προληπτικά μέτρα και τρόποι αντιμετώπισης της Οστεοαρθρίτιδας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως ακολούθως:
18:30 – 18:45: Χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους
18:45: – 19:15: Οστεοαρθρίτιδα – συντηρητική αντιμετώπιση
ομιλητής: Δρ. Ιωάννης Διονυσιώτης, Φυσίατρος-Ιατρός Αποκατάστασης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου
19:15 – 19:30: Ασκήσεις στην Οστεοαρθρίτιδα
ομιλητής: Χρήστος Μογλενίδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
19:30 – 20:00: Χειρουργική αντιμετώπιση οστεοαρθρίτιδας
ομιλητής: Τσίντζας Διονύσιος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και θα προσφερθεί μπουφές
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.