Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Στ. Κωνσταντινίδης: «Δεν ήμουν διοργανωτής της σύσκεψης με τη ΔΕΗ. Ήμουν καλεσμένος»

Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΕΗ, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη, εάν το δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η έλευση του κλιμακίου, έγινε αντικείμενο, με δική μου ευθύνη, παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.
Θεωρήθηκε σκόπιμο να ζητηθεί από τη ΔΕΗ να πραγματοποιήσει σύσκεψη για την απευθείας ενημέρωση των φορέων της περιοχής και των φορέων της Αχλάδας, για κάθε εξέλιξη και με τη σειρά μας να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να αναλύσουμε τα δεδομένα.
Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα αυτό συνέβη γιατί, οι φορείς και κάτοικοι της Αχλάδας, από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα μετεγκατάστασης από τον ιδιώτη, ζήτησαν εγγυήσεις και πιο συγκεκριμένα την εγγύηση του Δημοσίου ή της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ πήρε μια γενναία απόφαση, να συμμετέχει για την οριστική λύση του προβλήματος της τοπικής κοινότητας Αχλάδας, πληρώνοντας και να παρακρατήσει το τίμημα από τη σύμβαση, που έχει με τον ιδιώτη για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης. Πρώτο και κύριο μέλημα, σε κάθε περίπτωση, είναι η κατοχύρωση των συμφερόντων των κατοίκων της Αχλάδας, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, πρέπει να έχουν άμεση γνώση. Από εκεί και πέρα ανακοινώθηκε με το δελτίο τύπου, απλά και μόνο, ή έλευση του κλιμακίου. Δεν απευθύνθηκε πρόσκληση. Και εγώ ήμουν καλεσμένος στη σύσκεψη και όχι διοργανωτής. Όλη η διαδικασία της σύσκεψης και ο συντονισμός αφορούσε τους έχοντες την ευθύνη της ενημέρωσης για το ζήτημα. Όσον αφορά δε, το γεγονός να μην επιτραπεί στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη σύσκεψη, σας ανέφερα ότι δεν ήμουν ο διοργανωτής και δε θέλω επ΄ ουδενί να υπάρξουν συσχετισμοί για να αμφισβητηθεί η καλή διάθεση, που επιδεικνύω, απέναντι στους τοπικούς δημοσιογράφους.
Κλείνοντας, όσον αφορά τα ορυχεία, θέλω να επαναλάβω, ότι ο λιγνίτης είναι εθνικό καύσιμο και πρέπει να συνεχιστεί η εκμετάλλευση του για τη λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ. Όποιος δεν επιθυμεί την παρουσία της ΔΕΗ στην περιοχή, μπορεί να το εκφράσει επωνύμως και δημοσίως. Κάθε άποψη καταγράφεται και είναι σεβαστή. Εγώ πιστεύω, ότι είναι εγκληματικό να υπονομεύουμε τον δικό μας λιγνίτη, όλων των ορυχείων της περιοχής, της ΔΕΗ και ιδιωτών, γιατί έτσι εμποδίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Μελίτη 1, με ότι αυτό συνεπάγεται και κατά συνέπεια να υπονομεύεται ταυτόχρονα η κατασκευή του Μελίτη 2, η επαναλειτουργία του ορυχείου της Βεύης, η τηλεθέρμανση της Φλώρινας και μια σειρά άλλων ζητημάτων, άμεσα συνδεόμενων με τη λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ».

5 σχόλια:

 1. Μόνο ο Στάθης ήταν εκεί και του ρίξανε το ανάθεμα ή για τη μονοεδρική τα ισοπεδώνουμε όλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικα κ. Κωνστσαντινιδη δεν μας είπατε ποιος ήταν ο καλών;(αυτό για την ιστορία). Δεν καταλαβαίνω γιατί τοση αγωνία για το αποτέλεσμα μιας απο τις πολλές επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα κλιμακίου της ΔΕΗ. Καλό θα είναι να πείτε στους κατοίκους της Αχλάδας ότι για να γίνουν πράξεις οι δηλωσεις του κλιμακείου στελεχών της ΔΕΗ απαιτείται ενημέρωση και απόφαση απο το Δ.Σ. και απο ότι γνωρίζουμε κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Έκτός όμως όλων των άλλων χρειάζεται και πολιτική απόφαση απο τους κυβερνώντες, μήπως έχει γίνει κάτι τέτοιο και δεν το γνωρίζουμε. Αλήθεια η μή προσέλευση του κ. Λιάνη δεν είναι περίεργη; Αλήθεια δεν θα έπρεπε να βγεί απο κοινού ένα δελτίο τύπου απο τους συμμετέχοντες για το αποτέλεσμα της σύσκεψης; Γενώνται λοιπόν ερωτηματικά γιατί εσείς το έχεται πάρει τόσο πατριωτικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΚΑ 8.42; ΤΕΤΟΙΟ ΖΟΡΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το ενδιαφέρον για το Νομό είναι ζόρι;
  Μήπως η κακεντρέχεια σας, σας έχει τυφλώσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εγινε κουμπαρε εγινε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.