Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«Μάθε τους αριθμούς μετρώντας ζωάκια» σε εικονογράφηση της Σοφίας Γαλή

Στην πιο τρυφερή του ηλικία, το παιδάκι σας έχει πραγματικά ανάγκη από παιχνίδι. Τι πιο δημιουργικό παιχνίδι απ’ αυτό το πολύ πρωτότυπο βιβλίο, που μαθαίνει στα μικρά παιδιά να μετρούν από το 1 μέχρι το 20, βοηθούμενα από πολύ χαριτωμένα γαϊδουράκια, ψαράκια, γατάκια, πουλάκια κι άλλα πολύχρωμα ζωάκια!
Αν κάνετε «μάθημα» στο παιδάκι σας, θα χασμουρηθεί. Αν του μετράτε απ’ το βράδυ ως το πρωί, θα κουραστεί. Αν του πάρετε αριθμομηχανή, θα μπερδευτεί. Μπορείτε όμως να παίζετε μαζί ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΖΩΑΚΙΑ, που του αρέσουνε πάρα πολύ! Έτσι, θ’ αναγνωρίζει από νωρίς τους αριθμούς, τα χρώματα, τα ζώα, αλλά και βασικές έννοιες. Κι όταν μια μέρα αγαπήσει τη μουσική, τα μαθηματικά, τη φιλοσοφία, τις καλές τέχνες, τις γλώσσες του κόσμου όλου… εσείς θα ξέρετε ότι είχε το πιο έξυπνο βιβλίο για αριθμητάρι!

Η εικονογράφος του βιβλίου Σοφία Γαλή
Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1979. Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Το 2004 έφυγε στη Γαλλία και το 2007 έλαβε με έπαινο DNAP από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Ανγκουλέμ (Ecole Européene Supérieure de l’Image) με ειδικότητα στα κόμικς (Bande Dessinée et Communication). Στην ίδια πόλη δημοσίευσε μικρές ιστορίες σε φανζίν και συλλογές, συμμετείχε σε εκθέσεις και για τρία χρόνια εργάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους, καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εικονογράφηση βιβλίων κι άλλων εντύπων, και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.
Για τις εκδόσεις Τετράγωνο έχει επίσης εικονογραφήσει το παραμύθι Η Μάγισσα Ανακατωσούρα και τα Χριστούγεννα των ανάποδων πραγμάτων! Στη Σοφία αρέσουν πολύ τα βιβλία, η Ιαπωνία και οι υποθετικές συλλογές.

Γενική επιμέλεια Νίκος Μουρατίδης
Εικονογράφηση Σοφία Γαλή μεγαλώνοντας πανέξυπνα παιδιά
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ για παιδιά έως 5 ετών



Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.