Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ολοκληρώνεται αύριο η απογραφή

Απογραφή πληθυσμού 2011 μέχρι την Τρίτη 24 Μαϊου. Η συνέντευξη διαρκεί το πολύ 25 λεπτά και οι ερωτήσεις αφορούν την κατοικία και το… ποιόν των ατόμων που διαμένουν σε αυτή (ηλικία, επάγγελμα, επίπεδο εκπαίδευσης κλπ).Σε κάθε σπίτι καταγράφονται όλα τα μέλη που διαμένουν μόνιμα σε αυτό, ακόμα και αν απουσιάζουν για σπουδές ή στρατιωτικό, συμπεριλαμβανομένης και της οικιακής βοηθού.
Όσοι δεν απογραφούν θα πληρώσουν… αδρά, αφού τα πρόστιμα ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν μέχρι 200.000 ευρώ.
Αν δεν σας βρουν τηλεφωνήστε τους. Και μην χρησιμοποιήσετε ως δικαιολογία ότι δεν σας βρήκαν, γιατί σε περίπτωση που δεν βρουν κάποιον αφήνουν σημείωμα με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, προκειμένου να τους τηλεφωνήσετε και να κλείσετε ραντεβού!
Για την ασφάλεια σας Οι απογραφείς φορούν μια χαρακτηριστική κονκάρδα με ειδικό σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δίπλα αναφέρονται τα ονόματά τους.
Την ερχόμενη Τρίτη ολοκληρώνεται η διαδικασία απογραφής πληθυσμού και κατοικιών και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση.
Ο κ. Γεωργίου συμπλήρωσε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Υπηρεσίας να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου που αναφέρονται στις κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να απογραφεί.
Ωστόσο, όπως εξήγησε, η άρνηση εκθέτει τους πολίτες στην πιθανότητα κυρώσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή στα τηλέφωνα 213 135 2138 και 213 135 2140.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.