Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η «Οδύσσεια» του Ομήρου από το 1ο Πειραματικό και το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Την "Οδύσσεια" του Ομήρου θα παρουσιάσουν αύριο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δήμου Φλώρινας, η τάξη Γ΄2 του 1ου Πειραματικού Σχολείου και το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η παράσταση η οποία συνδυάζει αφήγηση, κίνηση, μουσική, βίντεο, σκηνικά και κοστούμια μας καλεί να ακολουθήσουμε το μυθικό ταξίδι του Οδυσσέα μέσα από τον κόσμο των παιδιών που το ζωντανεύουν επί σκηνής. Η παράσταση αποτελεί αποτέλεσμα αγόγγυστης συνεργασίας του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. και του 1ου Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας και στοχεύει πέρα από το παραστασιακό γεγονός στην εκπαίδευση των μαθητών μέσα από το θέατρο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συναντήσουν όλες τις τέχνες, οι οποίες με τη σειρά τους βρίσκουν κοινό τόπο στην θεατρική πράξη και να βιώσουν την εμπειρία της συνεργασίας. Πρόθεση των διοργανωτών φορέων είναι η από κοινού δημιουργία εκδηλώσεων και η προσφορά αυτών στο κοινό της πόλης της Φλώρινας.
Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση : Δ. Ν. Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία – Θεατρική Διασκευή : Αυγή Γεωργιάδου
Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Γιώργος Τρικκαλιώτης, Εμορφίλη Τσιμπλίδου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Βενετία Τέντη
Μουσική: Claudio Monteverdi
Mουσική επιμέλεια: Αυγή Γεωργιάδου, Τάσος Πρωτοψάλτου
Βίντεο: Κωνσταντίνος Γκράτσας
Την επίβλεψη της Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας, των φωτισμών και των βίντεο έχει ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. Τάσος Πρωτοψάλτου.
Οι ειδικές σκηνογραφικές και ενδυματολογικές κατασκευές έχουν υλοποιηθεί από το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.